Kati Pilli-Sihvola

Sisustuksen puoliammattilainen

Yhteistyössä:

Makuuhuone koki viime viikolla aikamoisen muutoksen, kun pitkään muhinut ajatus laitettiin vihdoin käytäntöön. Olimme jo alakerran tapettimuutoksen yhteydessä päättäneet myös remontoida makuuhuoneemme ja vaihtaa sen kalvakkaan keltaisen yleisilmeen kutsuvaksi ja rauhoittavaksi. Tälläkin kertaan päädyttiin tapettiin ja tummaan sellaiseen.

Alakerran työhuoneen tapettivalinnalla todistin itselleni jo, että mustapohjainen tapetti ei ole synkkä. Joten näin ollen päädyimme makuuhuoneemme suhteen vieläkin ”mustempaan” – ja se kannatti! Tapetti löytyi jälleen luottokaupastani Värisilmästä, Boråstapeterin mallistosta Falsterbo II.

Nyt tästäkin makuuhuoneesta tuli vihdoin kutsuva ja levollinen paikka rauhoittumiselle. Makuuhuoneesta tuli myös paremmin toimiva, kun muutimme vaatehuoneen oven paikkaa! Pienellä remontilla ja tekemisellä saa aikaan kivan muutoksen.

Makuuhuoneen muutos - BoråsTapeter Falsterbo II 4037 Lilacs tapetti

Makuuhuone ennen muutosta

Tässä alla kuvassa näkyvä makuuhuoneen aikaisempi tapetti oli alkanut tuntua jotenkin kalvakalta ja se oli kissojen jäljiltä risainen.

Makuuhuoneen muutos

Makuuhuoneemme toiminnallinen ongelma tai paremminkin haaste oli myös se, ettei tilassa ollut kunnon paikkaa sängylle – tilassa ei ollut yhtään ehyttä seinää. Ainoat mahdollisuudet sängylle olivat joko ikkunoiden edessä tai sitten kahden oviaukon välissä. Tila oli suoraan sanottuna makuuhuoneeksi aika levoton ja vaatehuoneeseen päästäkseen piti kiertää sänky. Tämä tarkoitti käytännössä sitä, että aamurumbassa ei toinen voinut jäädä rauhassa nukkumaan, kun toinen ”kiersi sänkyä” vaatepino kainalossa.

Tuuminnan ja kuukausien mietinnän jälkeen päätimme ryhtyä toimeen.

 

Makuuhuone muutoksen jälkeen

Makuuhuoneen muutos - uusi oven paikka

 

Ensimmäiseksi päätimme siirtää vaatehuoneen oven aulan puolelle (katso pohjakuva tässä yllä), jossa ovelle oli jo luonnollinen paikka. Oven siirtämisen jälkeen makuuhuone tuli tilavammaksi, koska se ei enää ollut ”putkilon muotoinen”.

Makuuhuoneen muutos - BoråsTapeter Falsterbo II 4037 Lilacs tapettiTapetoimme mustalla Boråstaperin Lilacs Falsterbo II tapetilla kaksi pitkää ikkunaseinää. Valkoiset leveät listat tekevät mustasta tapetista todella näyttävän ja raikkaan. Mietin pitkään, että uskallanko valita noin runsaskontrastisen tapetin, mutta tapetti osoittautuikin todella rauhoittavaksi valinnaksi makuuhuoneeseen.

Tapetti oli todella helppo asentaa laadukkuutensa vuoksi ja pintaa voi huoletta myös pyyhkiä, vaikka makuuhuoneessa se ei olekaan niin kovalla kulutuksella. Jos mietit tapettivaihtoehtoja, niin löydät niitä Värisilmän sivuilta – ainut haaste ja vaikeus on vain valita kaikista se oman näköinen tapetti!

Makuuhuoneen muutos - BoråsTapeter Falsterbo II 4037 Lilacs tapetti

Kaksi muuta makuuhuoneen seinää paneloimme leveällä valkoisella raakalautapaneelilla, jota oli meillä aikalailla aiempien remonttien jäljiltä. Tämä myöskin raikastaa ja tuo syvyyttä mustapohjaiseeen tapettiin.

Makuuhuoneen muutos - BoråsTapeter Falsterbo II 4037 Lilacs tapetti

Makuuhuoneen muutos - BoråsTapeter Falsterbo II 4037 Lilacs tapetti

Makuuhuoneen muutos - BoråsTapeter Falsterbo II 4037 Lilacs tapetti

Makuuhuoneen pintaremontin tarvikkeet

Tässä makuuhuoneemme pintaremontissa käytimme taas lähes kaiken suoraan meidän ”omasta varastosta” ja näin ollen tavaroita ei tarvinnut juurikaan ostaa. Hankimme vain tapetit Värisilmästä ja pari nippua raakalautapaneelia.

Tarvikkeet makuuhuoneen pintaremonttiin:

 • tapetit Värisilmästä, Falsterbo II Lilacs 5 rullaa, á 67 eur/rll
 • tapettiliima (valmiina kotona)
 • paneelit, 2 nippua (5kpl/nippu), á 38 eur nippu

Yhteensä remonttitarvikkeet maksoivat noin 400 eur. Kaiken työn teimme itse.

Kokonaisuutena olen niin tyytyväinen lopputulokseen, kun olemme saaneet yhden risaisen tapetin jälleen vaihdettua levolliseen! Nyt pieni remonttitauko on paikallaan…ja sen jälkeen voi miettiä taas seuraavaa remonttikohdetta!

Jos sinulla remonttikuume ja kodin pintaremontti mielessä, niin loistavia ideoita löydät kurkistamalla lisää Värisilmän ideakuvia Etuovi.comin sisustuskuvagalleriasta. Sieltä löydät ihania inspiraation lähteitä joka tilaan ja makuun!

Ihanaa viikonjatkoa ja palaillaan jälleen!

Kati

PS. Kuulimme, että Hanna Werningiltä on juuri tullut uusi, upean värikäs tapettimallisto Värisilmälle. Kohta tiedämme tästä lisää…seuraa juttuja Etuovi-blogissa!

Katso myös nämä

3 kommenttia sivuun “Makuuhuoneen muutos toi tunnelmaa ja toimivuutta

 1. Kaunis muutos ja toi vähän sörmää huoneeseen. Meillä on tuo samainen tapetti makuuhuoneessa, ollut jo parisen vuotta. Tykkään siitä kovasti, enkä ole kyllästynyt, vaikka sitä aluksi epäilin 😊

  1. Kiitos Kaima:) ja kiva kun kommentoit!
   Olen nyt ollut todella tyytyväinen ja niinhän siinä käy, että tuo kaunis ilmeikäs tapetti vei mennessään – lisää tapentointia siis tiedossa:)

   T,Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio