Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Makuuhuoneen tunnelmalta kaivataan usein aivan erityistä pehmeyttä, onhan tila tarkoitettu rauhoittumiseen ja rentoutumiseen. Makuuhuoneen valaistus ei saa häikäistä unisia silmiä, mutta toisaalta valon tulee riittää esimerkiksi lukemiseen.

Yleisvaloakin aina välillä tarvitaan, ainakin siivotessa.  Ratkaisuna tähän on sijoitella makuuhuoneeseen useampia valaisimia niin, että haluttuihin tunnelmiin ja toimintoihin saadaan aikaan oikeanlaiset valaistukset. Tähän postaukseen kokosin ideoita makuuhuoneen valaistukseen, lisää ideoita löytyy ideagallerian Valaistus-osiosta.

Makuuhuoneen yleisvalaistus kattovalaisimella, seinävalaisimet lukuvaloina

makuuhuoneen valaistus

makuuuhuoneen valaistus

Kuva: Etuovi.com / Bo LKV, Helsinki / Omakotitalo, 

Tähän makuuhuoneeseen yleisvaloa antaa ihana Vita Eos-kattovalaisin. Tällaiset valaisimet, joiden valonlähde ei ole suoraan näkyvissä sopivat makuuhuoneeseen, sillä ne eivät häikäise sängyllä makoilijaa. Sängyn vieressä lukuvalaisimina on Artemiden Tolomeo-valaisimet, joita pystyy kätevästi kääntelemään.

Näyttävät kattovalaisimet molemmin puolin sänkyä

makuuhuoneen valaistus

Kuva: Etuovi.com / Turun Huoneistomarkkinat Oy LKV / Paritalo, 

Kattovalaisimet sängyn molemmin puolin on astetta näyttävämpi ratkaisu. Näistä valaisimista valo suuntautuu alas päin eikä häikäise. Valokatkaisijat on sijoitettu kätevästi johdon alaosaan, jolloin siihen ylettyy sängystä käsin.

makuuhuoneen valaistus

Kuva: Etuovi.com / Asuntomessut 2016 Seinäjoella

Seinäjoen asuntomessuilla bongattu Kannustalo Pohjanmaan makuuhuone on vaikuttava kokonaisuus kattoparruineen tummine sävyineen. Kuten muuallakin talossa, makuuhuoneessa yhdistyvät perinteisyys ja skandinaavinen muotoilu. Artekin TW003-valaisimet muodostavat tyylikkään parin By Lassenin Frame-laatikoista tehtyjen yöpöytien kanssa.

Lattiavalaisinkin sopii lukuvaloksi

makuuhuoneen valaistus

Kuva: Etuovi.com / Bo LKV, Helsinki / Kerostalo, 

Ensimmäisenä sängyn viereen lukuvaloksi ei välttämättä tulisi mieleen sijoittaa lattiavalaisinta, mutta sehän näyttää toimittavan sitä tehtävää hyvin! Tässä parvella olevassa makuuhuoneessa on loft-kotiin sopiva, rento tunnelma.

makuuhuoneen valaistus

Kuva: Etuovi.com / Bo LKV, Helsinki / Omakotitalo, 

Myös tässä makuuhuoneessa sängyn viereen on tuotu lattiavalaisin, ehkä hieman näyttävämpi sellainen. Se on hyvä pari kevytrakenteiselle kattovalaisimelle. Mustat yksityiskohdat tuovat kivasti särmää makuuhuoeen sisustukseen.

Kangasvarjostin siivilöi pehmeää valoa makuuhuoneeseen

makuuhuoneen valaistus

Kuva: Rum21

Rum21-verkkokaupan valikoimista löytyvässä Kuu-valaisimessa valonlähdettä peittää polyesterikangas, jonka läpi valo siivilöityy ihanan pehmeästi. Valaisimia on saatavilla kolmessa eri koossa, voisivat näyttää kivalta myös ryhmänä hieman eri korkeuksille asenettuina.

makuuhuoneen valaistus

Kuva: Etuovi.com / Lennol

Lennolin valikoimista löytyy upeita tekstiilejä makuuhuoneeseen ja lisäksi niihin saumattomasti sopivia lampunvarjostimia. Erimerkiksi näissä Theo-malliston tuotteissa on kauniit sävyt ja eläväinen mattapinta, jotka sopivat tuomaan makuuhuoneeseen seesteistä fiilistä.

Lisää ideoita valaistukseen löydät Etuoven ideagalleriasta.

Lue myös, miten voi luoda rauhallista tunnelmaa makuuhuoneeseen sekä sisustussuunnittelija Elinan vinkit makuuhuoneen sisustukseen

Juulia

Lue myös: Olohuoneen valaistus – ideoita tunnelman luomiseen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio