Memmu Pitkänen

Leikkisän luova sisustussuunnittelija ja rakennusarkkitehti

Kuten edellisessä postauksessani lupasinkin, nyt on luvassa videokierros raksalla. Kierretään meidän talon kaikki kolme kerrosta – tärähtävin kameraliikkein valottomissa tiloissa huonolla selostuksella – mutta lupaan, että myös kivoja yksityiskohtia on luvassa.

– Raksalla-juttusarjassa pääsette seuraamaan kotimme suunnittelu- ja rakennusprojektia Tampereen Pispalassa.

Videokierroksella kaikki kolme kerrosta
Kuva saunasta kylpyhuoneeseen. Koteloiden kanssa kikkailua täälläkin, kun alaslaskuja joudutaan naamioimaan. Myös ammeen yläpuolelle tehtiin alaslasku, minkä avulla saatiin ns. rajattua oma tilansa myös sille.

Videokierros Raksalla alkaa kellarikerroksesta

Kellarikerroksessa on jopa neljä ulko-ovea. Kaksi näistä kuuluu varastolle ja tekniselle tilalle, ja toiset kaksi johtavat sisätiloihin. Arkieteisen oven saranat lienee kovimmalla rasituksella, mutta varmasti myös kodinhoitohuoneen ovesta tullaan ramppaamaan saunan pihan väliä. Mikäli talo joskus muunnetaan paritaloksi, tulisi kodarin ovesta toisen asunnon pääovi.

Tervetuloa peremmälle. Tästä kerroksesta löytyy em. tilojen lisäksi autotalli sekä pieni kuntoilutilaksi suunniteltu alue.

Videokierros jatkuu pääkerrokseen

Ensimmäiseen kerrokseen kurkkasimmekin jo viime postauksen yhteydessä, kun keittiömme sijaitsi vielä epämääräisesti olohuoneessa. Keittiön kasaus oli kuitenkin nopeasti tehty, kun Puustellin pojat olivat kasanneet kaapit jo tehtaalla. Meidän tehtäväksi jäi vain seinään kiinnitys. Kivilähteen kvartsitaso saapui kahdessa viikossa mittakäynnistä, joten sitäkään ei tarvinnut kauemmin odotella.

Videokierros Raksalla
Kuvassa näkyy ihana Puustelli-keittiömme sekä upeat Jeld-weniltä omaan sävyyn tilatut pariovet. Sävy on täydellinen match baarituolien kanssa!

Kurkkaapa videolinkistä, millainen avausmekanismi keittiön laatikoista löytyy!

Valitettavasti pimeimmät sopet, kuten pääkerroksen wc, on vielä ilman valaistusta, mikä tekee kuvaamisesta toistaiseksi hankalaa. Talon sisustus tulee olemaan sekä vaalea, että hyvin tumma, puunsävyjä ja väriä unohtamatta. Ehkä haluat kurkistaa myös ylimpään kerrokseen?

Videokierros Raksalla
Täydellisen sävyinen Kaskipuu Kero-ovi on tietysti valittu ihan meidän pumpulipalleroitten vartiointipalvelua ajatellen.

Toiset portaat ylös ja toisia alas

Videoselostaja alkaa jo hengästymään, kun kapuamme vielä ylimpään kerrokseen. Täältä löytyy ”poikien puoli” sekä mm. arvon hengästyneen videokuvaajan buduaari. Tätä kerrosta piristää ihanan värikkäät väliovet, jotka on tilattu Jeld-weniltä just sillä sävyllä kuin tykkäs!

Videokierros Raksalla
Poikien aulan ovien sävyt on poimittu suoraan Marimekon Ruutukaavatapetista. Herkkua!

Kierros alkaa toisen päädyn portaikolta ja päättyy toiselle portaikolle. Kahdet portaat auttavat huomattavasti siinä kohtaa, jos talo pannaan puoliksi 🙂

TODO-listalla on vielä saunan rakentamista ja terassin tekoa sekä miljoona pikkujuttua ennen muuttotarkistusta. Pihahommat saatiin onneksi jo alulle, kun Tyylipihat otti homman haltuun. Saadaan vanhalle Talo Kaunottarellekin sitten ihana piha ja onnelliset uudet naapurit. Tuu ja osta pois, niin otetaan loppukiri Raksalla 😉

Ihana Pispala-koti löytyy tietysti Etuovesta, ja onpa meillä mökkikin myynnissä, jos haluat auttaa budjettivajeessamme 😀

Onneksi myös ihana OP-pankkimme ihanine pankin täteineen ovat meitä jeesanneet lisälainalla. Budjetista ja raksamenoista kerron seuraavassa tekstissä lisää!

Terkuin,
Memmu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio