Meilahdenmutsi

Ouluun asettunut Helsinkilover

Haamut kokoontuu Ullanlinnaan, pommitettuun kylpylään.

Siellä ne pelaa räsypokkaa, kuka tänään häviää?

Ken lakanan alla on siniverinen: Pietari, Ulla vai Merihevonen?

Ullanlinnaan

Kuva: Etuovi.com / Habita Etelä-Helsinki

Mutsiksi Ullanlinnaan?

Olen asunut Ullanlinnassa viikon ja -yllätysyllätysyllätyyys- rakastuin. Alueen ainutlaatuisen kiireetön ja ylellinen tunnelma on käsinkosketeltavissa. Tällaisia alueita, joissa voi rauhassa käyskennellä nauttien jokaisesta kohdasta mihin silmät vaan osuvatkaan on harvassa. Alueen puistomaisuus ja rauhallisuus vetävät – näin kahden lapsen ja yhden koiran vanhempana – vahvasti puoleensa. Niemennokassa saa asustella rauhassa ja nauttia ajoittain jopa hiljaisuudestakin. Kaivopuistoon voi eksyä. Ahdistuksen keskellä voi hetkeksi unohtaa olevansa suurkaupungin ytimessä, kun karttasovelluksella navigoi itseään puistosta takaisin turvalliselle asvaltille.

Ullanlinnan leikkipuisto Merikadulla

Kuva: Meilahdenmutsi/Ullanlinna kuvina

Toisaalta rauhan keskeltä pääsee tarvittaessa nopeastikin vilinän pariin, kun keskustaan ja kahteen eri kauppahalliin on vain kymmenen minuutin kävelymatka. Leikkipuistoja, päiväkoteja ja koirapuistoja on riittämiin; näistä parhaimmat ovat kaunis Kaivopuiston päiväkoti, upea Meripuiston leikkipuisto ja kallioinen Merisatamarannan koirapuisto. Vaikka ratikat ja bussit kulkevat Ullanlinnaan ihan hyvin, ei alue ole vilkasliikenteinen läpikulkureitti. Huono puoli tässä on toisaalta se, että Ullanlinnasta on pitkä matka lähes kaikille isoille autoteille ja juna-asemallekin on peräti kolmen kilometrin kävelyretki. Mutta mihin täältä edes kaipaisi?

Pari asiaa Ullanlinnassa kuitenkin mietityttää: kaverit ja raha. Onko mitään järkeä maksaa asunnosta 7000 euroa neliöltä? Onko alueella muita lapsiperheitä meidän ja tyttöjen kaveriksi? Puudelimme puolesta ei tällaista huolta ole: koiria (ja kakkaa) näkyi joka nurkalla ja kahviloissakin!

Ullanlinnan ullakot

Ullanlinnan asunnoista on ihan sama kahlata koko tarjonta läpi yksiöistä miljoonakämppiin, koska lähes jokainen koti on omanlaisensa jännittävä sukellus kukkahattujen ja rusettien aikakaudelle. Minun lauantai-iltani kuluvat monesti juuri Ullanlinnan ihania ja inspiroivia koteja katsellen, silmät viinistä villlinä vilisten.

Vuorimiehenkatu

Kauniisti remontoitu koti UllanlinnassaKuva: Etuovi.com / Bulevardin Kotimeklarit

Tämä koti on huippupaikalla. Ihan vieressä on meri, Kaivopuisto ja Helsingin ihanin polku: Korkeavuorenkatu kivoine kivijalkakauppoineen ja Lungeineen. Asunto on remontoitu juuri sillä oikella tyylillä: vanhaa taloleidiä taitavasti kunnioittaen nykyajan mukavuuksilla. Kaapinovet ovat oikeasti ihan äärettömän kauniit. Vaikka asunto onkin yleisesti ottaen hyvällä paikalla, on talon edessä kartan mukaan melkoisen ruma hökötys. Olisi kiva, jos ikkunoista näkyisi kauas tai maisemana olisi edes toinen yhtä kaunis talo kuin mitä oma on. Tässä asunnossa putkiremontti on onneksi tehty ja muuttamaan pääsisi käytännössä heti!

Pietarinkatu

Pietarinkadun boheemi perheasunto
Kuva: Etuovi.com / Kahdeksas päivä Oy, Helsinki-Etelä

Tämän asunnon ostan tavaroineen kaikkineen päivineen!! Koti on täydellinen paketti, johon tinkaisin kaupan päälle ainakin tuon ihanan nahkatuolin ja vanhan peilin. Asunnon sijainti on mitä parhain: keskellä Ullanlinnaa, korttelin päässä ratikkapysäkistä, kahden korttelin päässä meripuistosta ja asuntoa vastapäätä vielä sunnuntaipäivät pelastava mafian pizzeria! Tähän asuntoon on tosin putkiremppa tuloillaan, mutta jos vaan jaksaa katsoa remontin läpi saa palkaksi juuri omantyylisen kylppärin ja vessan kirsikaksi kakun päälle tai martinilasin pohjalle! Nam!

Neitsytpolku

Neitsytpolun kolmio

Kuva: Etuovi.com / Bulevardin Kotimeklarit

Kotona mies tuskailee välillä meidän 75 neliön kanssa, kun minä samaan aikaan katselen yli kymmenen neliötä pienempiä asuntoja. Kaupungin, asunnon pohjan ja sijainnin ollessa mieluisia ja käytännöllisiä ei neliöiden määrällä ole minusta niin väliä. Tämän asunnon 64 neliöön näyttää kuvien perusteella mahtuvan oikein mukavasti! Keittiö on yksinkertaisuudessaan kaunis, vaikka onkin himpun verran liian kiiltävä minun makuuni. Erilliset kylppäri ja wc ovat plussaa ja putkirempan myötä ne saa uusia uuteen omantyyliseen uskoonsa. Osoite on suloinen! Ja sijainti mitä parhain: kortteli etelään niin ollaan Meripuistossa, portaat alas ja hyppy niin ollaan ratikassa!

Ullanlinnan asuinalue

Ullanlinna sijaitsee Helsingin kantakaupungin eteläkärjessä, Eiran ja Kaivopuiston välissä noin parinkymmenen minuutin kävelymatkan päässä keskust
asta. Alue on kaunis, rauhallinen ja kulttuurihistoriallisesti arvokas. Historian kirjojen mukaan alue on nimetty 1700-luvun linnoitussuunnitelmien ja kuningatar Ulriika Eleonooran (1688–1741) mukaan. Ullanlinna rajautuu kahdelta reunaltaan merenrantaan ja puistoja piisaa: on Tähtitorninmäki, Meripuisto ja Johanneksenpuisto sekä pienempiä puistikkoja siellä täällä. Vehreys jatkuu niemen edustalla saaristossa; varsinkin Uunisaari ja Liuskaluoto ovat suosittuja päiväretkikohteita.

Ullanlinna on suurelta osin rakennettu 1900-luvun alkupuolella ja asuntokanta onkin pääosin kansallisromanttista arkkitehtuuria ja jugendia. Talojen julkisivuja hallitsee tunnelmalliset etelä-eurooppalaiset erkkerit, kuistit ja polvekkeet. Ulko-ovet ovat itsessään kuin jykeviä patsaita. Ikkunat ovat kotoisasti pieniruutuiset ja ulkona sekä asunnoissa sisällä näkyy paljon kaaria ja kasviaiheisia koristeluja. Yksi alueen ensimmäisistä jugendtaloista on Ullankatu 1:ssä sijaisteva upea, kermankeltainen, todennäköisesti juuri rouva Ulriikalle rakennettu Villa Ulrika vuodelta 1902. Ullanlinnan talojen murretut värisävyt ja dynaaminen muotokieli luovat yhdessä puistojen ja meren kanssa henkeäsalpaavan taideteoksen.

Ullanlinnan upea Merikatu

Kuva: Meilahdenmutsi/Ullanlinna kuvina

Ullanlinna viettelee nopeasti jokaisen kauniita vanhoja rakennuksia palvovan kulkijan. Myös asuinalueen rauhallisuus, puistomaisuus ja meren läheisyys vetävät minua puoleensa. Asunnoilla on toki hintaa, mutta hoitovastikkeet ovat kivijalkaliikkeistä saatavien vuokratulojen ja hyvin hoidettujen taloyhtiöiden myötä kohtuullisia. Ullanlinna on upea paikka, mutta mielikuvissani se näyttäytyy kuitenkin vähän ”parempana” alueena, jossa asuu vain kauniisti harmaantuneita, timantteihin sonnustautuneita rouvia puudeleineen. Onko näin? Minulla toki on pienenpieni timangi ja puudeli, mutta riittääkö se??

Lisää mielipiteesi tai fiiliksesi Ullanlinnasta kommenttiboksiin ja autetaan toinen toisiamme löytämään Se Oikea asuinalue ja koti!

Kiinnostaako muita Ullanlinna asuinalueena? Kurkkaa Ullanlinnan aluesivulle Etuovi.com palveluun ja löydä kaikki alueella myynnissä olevat asunnot Ullanlinnassa. Vai kiinnostaisiko enemmän Töölö, Lauttasaari tai Käpylä?

Ensi kerralla muutetaan Munkkiniemeen!

Meilahdenmutsi

ps. kurkkaa blogistani lisää kuvia ja mietteitä ihanasta Ullanlinnasta!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio