Hoksottimet oli viritettynä, kun saavuin kevään ensimmäiseen sisustustapahtumaan Helsingin Messukeskukseen. Vaikka kyseessä olivatkin pienemmät, pääasiassa sisustusalan ammattilaisille tarkoitetut Forma-messut, tarjosivat ne silti mainion näyteikkunan vuoden 2015 sisustusuutuuksiin ja -trendeihin. Ja vaikka kevään Forma-messuille osallistuikin syksyn messuja selvästi vähemmän näytteilleasettajia, oli tunnelma kuitenkin kotoisa ja välitön vaihtaessani kuulumisia kovasti arvostamieni sisustusalan yrittäjien kanssa.

valaistus, forma-messutvalaistus, forma-messutvalaistus, forma-messut

Roomlightin osastolta löytyi valaisin poikineen! Varsinkin alimmassa kuvassa näkyvät polttimouutuudet varastivat välittömästi huomioni. Polttimot tuovat mieleen vuosisadan alun hehkulamput ja ne toimisivatkin hienosti useamman valaisimen ryhmässä tuoden ripauksen industrial-henkeä sisustukseen. Roomlightin tuotteita löytyy hyvin varustelluista valaisin- ja sisustusalan liikkeistä ja tavarataloista.

kuitukuu

Parkanolaisen Kuitukuun tiskirätit ja keittiöliinat käänsi katseen värikkyytensä ja kuviointiensa ansiosta. Rätti kun on lähes aina keittiössä näkyvillä, niin mielellään tästäkin katselisi hieman kauniimpaa versiota kuin iänikuista sinistä tai keltaista :-). Kuitukuun tuotteiden jälleenmyyjät löydät täältä.

day, sisustus day, sisustusday, sisustus day, sisustusliike

Ostin vuonna 1999 ensiasuntooni ankkahammasharjatelineen Dayn omaleimaisesta sisustusliikkeestä. Kivijalkakaupasta löytyi mitä hauskempia tuotteita tuoreeseen opiskelijakämppään ja edelleen Dayn valikoima hurmaa, vielä kuusitoistavuotta myöhemmin. Vai mitä mieltä olette pitsikuvioiduista paperivarjostimista tai alimman kuvan lehti- ja pyykkipusseista? Paremmin liikkeen valikoimaan pääsee tutustumaan Dayn kivijalkakaupassa, joka löytyy Helsingistä Bulevardi 11:sta.

blossom blossom blossom

Tukholman Formex-messuillekin viikkoa aiemmin osallistuneen Piertasaarelaisten Blossomin osasto tulvi kesäistä oranssia, kuparia sekä raikkaita skandinaavisia kuoseja! Yrityksellä on liike myös Kokkolassa ja onneksi myös verkkokauppakin on työnalla meille muille Suomen sisustusnarkomaaneille :-).

gobeliini, tyyny, seinävaate gobeliini, tyyny, seinävaate

Runsaskuosiset gobeliinit toivat mukavaa vaihtelua muuten pohjoismaiseen sisustustarjontaan. Eniten ihastuin koristetyynyihin muotokuvilla – gobeliinitekniikalla kudotut kasvot kun lumosivat taitavilla varjostuksilla ja yksityiskohdillaan. Helsinkiläisen, Museokatu 8:ssa sijaitsevan Kristallirouva Oy:n valikoimista löytyy gobeliinien lisäksi myös kristalli- ja tinatuotteita.

pääsiäiskynttilät

Puttipajan hauskat kananmunakynttilät saivat hyvälle mielelle ja muistuttivat lähenevästä pääsiäisestä. Vaajakoskella sijaitsevan liikeen valikoimista löytyy runsas valikoima kynttilöitä, mutta myös muita hurmaavia sisustustuotteita.

piironki

Verkko- ja kivijalkakauppa Piirongin osastolta löytyi useita herkullisia lifestyle-tuotteita, kuten raikkaan raidallisia kangaskasseja sekä Ikat-tekniikalla käsinkudottuja tekstiilejä. Piironki oli itselleni uusi tuttavuus, joten ensi kerralla Helsingissä poiketessani aion ehdottomasti käväistä tässä Aleksanterinkatu 12:ssa sijaitsevassa sisustusliikeessä.

sisustustrendi 2015 sisustustrendi 2015

Forma-messuilta löytyi myös palkitun RAW Design blogin kirjoittajan, Peeta Peltolan suunnittelema Trendialue kolmella eri sisustuskokonaisuudella. 74 neliömetrin alue oli kompaktien messujen piristysruiske, jonka parasta antia olivat huolella valitut ja hyvin onnistuneet värimaailmat. Itse olen arkajalka, mitä tulee seinämaalien valintaan, mutta Peetan löytämät Tikkurilan sävyt olisivat kaikki olleet tervetulleita valintoja omaan kotiini. Olen myös hulluna moderneihin pirttipöytiin, joten Hakolan Woody lankkupöytä- ja penkit hurmasivat allekirjoittaneen välittömästi materiaalinsa ja muotoilunsa ansiosta. Lisää Trendialueesta, ja tästä postauksesta puuttuvasta sinisestä sisustuskokonaisuudesta, löydät RAW Design blogista.

Tammikuu on varsinaista sisustus- ja rakentamismessujen aikaa! Tulevana viikonloppuna Turun messukeskukseen kokoontuu peräti yli 300 näytteilleasettajaa Rakenna & Sisusta -messutapahtumaan. Pirkanmaan Asta-messut järjestetään Tampereen Messu- j
a Urheilukeskuksessa 13. – 15. helmikuuta. Tapahtumaa täydentää uusi Sisustus 2015 -tapahtuma, joka keskittyy kodin sisustamiseen ja somistamiseen. Ei muuta kuin messuilemaan!

/Liisamaija
Kuvat: Liisamaija

 

2 kommenttia sivuun “Messuille käy sisustajan tie – Forma 2015

  1. Hei, ihania kuvia. Tietäisitkö mistä löytyisi tuossa sinun toisessa kuvassa vasemmalla oleva kaunis kukkataulu? Siinä oli kultaa kukissa. Olisin niin kiinnostunut siitä. Ystävällisin terveisin Katri

    1. Kiitos Katri! 🙂 Kukkataulu kuuluu yrityksen Roomlight valikoimaan, joka toimii valaisimien ja sisustustuotteiden tukkurina. Valitettavasti heidän Jälleenmyyjät-sivuilta ei löydy tarkempaa listaa liikeistä, joista heidän tuotteita saa :-(. Suosittelisin, että tiedustelet asiaa suoraan Roomlightilta (roomlight@roomlight.fi). He osaavat varmasti kertoa, mistä saat taulun ostettua :-).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio