Kalle Koivuniemi

Intohimoinen yrittäjä / Urakkamaailma.fi

Yhteistyössä:

Kesän ollessa täydessä vauhdissa moni suomalainen on siirtynyt nauttimaan kesästä mökeillensä. Mökkejäkin tulee aika-ajoin korjata ja remontoida. Tässä jutussa kerron muutaman esimerkin, mitä maksaa mökkiremontti.Mökkiremontin hinta

Jotkut suomalaiset mökin omistajat ovat oman elämänsä remonttisankareita ja tekevät kaiken itse. Moni kuitenkin haluaa nauttia kesästä rentoutuen eikä halua myydä omaa vapaa-aikaansa turhan halvalla. Toki voit olla jotain tältä väliltäkin – teet pienet nikkaroinnit itse, mutta jätät perusteellisemmat remontit ammattilaisille.

Listasin alle yleisimpien mökkiremonttien toteutuneita hintoja. Alla olevat remontit on kilpailutettu Urakkamaailma.fi:n kautta ja hinnat ovat aitoja, toteutuneita mökkiremonttien hintoja. Hintaesimerkkien alle olen listaillut vielä muutamia vinkkejä mökkiremonttien toteutukseen.

 

1. Katon kuntotarkastus, puhdistus ja rännien uusiminen

Loma-asunnon omistaja halusi tehdä mökkinsä katolle perusteellisen kuntotarkastuksen. Kattomateriaalina oli huopa, joka ei ollut vielä vuotanut, mutta sammalta oli alkanut kertymään. Peltiset kattorännit haluttiin uusia remontin kuntotarkastuksen yhteydessä. Kyseinen mökki sijaitsi Somerolla.

Hinta: 899 euroa (sisältää vain työosuuden, ei materiaalikustannuksia)

Lue lisää tästä remontista. Katso lisää samankaltaisten kattopellitysremonttien hintoja.

 

2. Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Siirtolapuutarhamökki on kaupunkilaisen pakopaikka kiireestä omenapuiden ja puutarhuroinnin keskelle. Tämän siirtolapuutarhamökin omistaja halusi uusia 20 neliöisen sisä- ja ulkokaton kokonaisuudessaan. Vanha katto siis purettiin kokonaan ja samalla asennettiin uudet vesikourut. Uutena kattomateriaalina käytettiin huopaa.

Hinta: 2899 euroa (sisältää työosuuden ja materiaalikustannukset)

Lue lisää tästä remontista. Katso lisää samankaltaisten siirtolapuutarhamökkiremonttien toteutuneita hintoja.

 

3. Hirsimökin huoltomaalaus

Tässä Urakkamaailman kautta kilpailutetussa mökkiremontissa haluttiin huoltomaalata hirsimökki. Ennen huoltomaalausta urakoitsijan tuli homepestä maalattava pinta. Mökin pinta-ala oli noin 100 neliömetriä. Mökki sijaitsi rinteessä ja korkeus oli joissain kohdin 4 metriä, joten maalaukseen tarvittiin telineet. Mökki sijaitsi Nummi-Pusulassa.

Hinta: 3340 euroa (sisältää työosuuden ja materiaalikustannukset)

Lue lisää tästä remontista. Katso lisää samankaltaisten ulkomaalausten toteutuneita hintoja.

Hirsimökin huoltomaalaus

Asiantuntijat suosittelevat hirsimökin ulkopinnan huoltamista 3-6 vuoden välein. Huoltoväli riippuu kuinka altistettu pinta on ulkoisille olosuhteille.

4. Maantäyttö ja -tasaus mökkipihaan, Lempäälä

Tässä piharemontissa oli tarkoituksena tasata mökin kivinen rinnetontti. Urakkaan kuului täyttömaan tuomista piha-alueelle sekä isojen kivien siirtämistä. Rinne on haastava työmaa, sillä sinne ei pääse isoilla maanrakennuskoneilla – mutta kyllä urakoitsijat aina keinot keksivät… Kyseessä oli Lempäälässä sijaitseva mökki.

Hinta: 2500 euroa (sisältää vain työosuuden, ei materiaalikustannuksia)

Lue lisää tästä remontista. Katso lisää samankaltaisten maanrakennusurakoiden toteutuneita hintoja.

Mökin pihan tasaaminen

Mitä helpommin työkoneet voivat työskennellä maa-alueella, sitä nopeammin ja edullisemmin maanrakennusurakka hoituu.

5. Mökin purkaminen ja poiskuljetus

Joskus mökki on niin huonossa kunnossa, että on kustannustehokkaampaa purkaa vanha mökki kokonaisuudessaan ja rakentaa tilalle uusi. Tässä tapauksessa tehtiin juuri niin. Kyseessä oli pieni, n. 20 neliöinen, siirtolapuutarhamökki Helsingissä. Mökki oli rakennettu 1950-luvulla ja se oli kevyt lautarakenteinen mökki. Mökissä ei ollut asbestia. Mökin viereen pääsi helposti kaivinkoneella, joten purkamistyö oli normaalia helpompi ja nopeampi.

Hinta: 3200 euroa (sisältää työosuuden ja jätemaksut)

Lue lisää tästä remontista. Katso lisää samankaltaisten talojen purkamisen toteutuneita hintoja.

 

6. Huopakatteen asentaminen n. 35 m2 mökkiin

Tässä mökkiremontissa haluttiin uusia mökin aluskate sekä asentaa uusi palahuopakatto. Mökin pinta-ala oli 35 neliömetriä. Mökki sijaitsi Pornaisissa ja oli perinteinen yksikerroksinen mökki 80-luvulta. Samalla uusittiin myös räystäspellit sekä sivupellitykset.

Hinta: 1844,76 euroa (sisältää työosuuden ja n. 1/3 materiaalikustannuksista)

Lue lisää tästä remontista. Katso lisää samankaltaisten huopakattoremonttien toteutuneita hintoja.

Kotitalousvähennys

Mökkiremonteissakin saat kotitalousvähennystä. Ota kuitenkin huomioon, että kotitalousvähennykseen liittyvät seikat ovat mökkiremonttien kohdalla hieman monimutkaisemmat – kerron  seuraavaksi miksi.

Remonteissa kotitalousvähennys lasketaan ainoastaan työn osuudesta. Vähennystä ei siis saa esimerkiksi peltikattoremontissa peltikattojen materiaaliostoista, mutta saat kotitalousvähennyksen remontin työn osuudesta.

HUOM. Verovähennystä ei saa, jos rakennat jotain uutta mökkialueellesi, esimerkiksi pihamökkiä tai kesäkeittiötä. Tällöin on kyseessä uuden rakentaminen eikä vanhan korjaaminen. Olin asian suhteen verovirastoon yhteydessä tarkistaakseni tilanteen:

Kuluttajille on suuri yllätys, ett
ei uudisrakentamisesta saa kotitalousvähennystä. Tämä on yleinen harmin ja yllätyksen aihe.

Tämäkään verosäädös ei ole yksinkertaisimmasta päästä, sillä uuden terassin rakentamisesta taasen saat kotitalousvähennyksen. Varmistu, että saat kotitalousvähennyksen soittamalla alueesi verovirastoon.

Urakoitsijan valinta

Hyvän urakoitsijan löytäminen on remontin onnistumisen kannalta erittäin tärkeää. Kiinnitä näihin seikkoihin huomiota, kun olet valitsemassa urakoitsijaa mökkiremontillesi:

  • Urakoitsijan tulee kuulua ennakkoperintärekisteriin. Kun urakoitsija on ennakkoperintärekisterissä saat remontistasi kotitalousvähennyksen.
  • Tee urakoitsijan kanssa puolueeton kirjallinen sopimus remontista. Älä ole laiska ja jätä kirjallista sopimusta tekemättä. Hyvässä kirjallisessa sopimuksessa mainitaan urakoitsijan takuu, miten remontin maksu hoidetaan, mitä jos remontti viivästyy, mitä jos työn tilaaja ei ole tyytyväinen urakoitsijan työn laatuun ym.
  • Katso urakoitsijan aiempien asiakkaiden arvosteluja. Pelkät referenssit eivät riitä, sillä et tiedä mitä urakoitsija on jättänyt kertomatta referenssien suhteen. Luultavasti referensseissä on vain onnistuneimmat urakat.

Kaikki yllä mainitut asiat onnistuvat kätevästi Urakkamaailman avulla. Urakkamaailman avulla löydät maksutta luotettavia urakoitsijoita kaikkiin remontteihin. Luotettavan urakoitsijan löytäminen on helppoa Urakkamaailman avulla.

 

Hyviä mökkiremontteja ja aurinkoista kesää 🙂

Lue myös Kati Jukaraisen juttu, miten pintaremontti antoi pikkumökin sisustukseen uuden ilmeen.

-Kalle

Katso myös:

Remonttien hinnat paljastettuna

Keittiöremontti – 8 hintaesimerkkiä

Saunaremontti – 10 hintaesimerkkiä

Kylpyhuoneremontti –  5 hintaesimerkkiä

Terassiremontti – 4 hintaesimerkkiä

Urakkamaailma ja Etuovi.com kuuluvat samaan Alma Media -konserniin

Katso myös nämä

Yksi kommentti sivuun “Mitä maksaa mökkiremontti? Katso 6 esimerkkiä

  1. Meillä on kesämökin remontti jo loppusuoralla. Enää jäljellä laiturin remontointi ja mökin maalaus. Hyvä vinkki tässä jutussa on, että myös tästä saa kotitalousvähennystä. Moni ei tule sitä ajatelleeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio