Yhteistyössä:

Urbaani elämäntyyli ja kaupungistuminen tuovat tornitaloasunnot Suomeen. Ketä enää kiinnostaa körötellä tunti ruuhkissa, jotta pääsee omakotitaloon pellon reunaan? Ehei, Nurmijärvi-ilmiö on valitettavasti liuennut hulavesien myötä.

Nyt kaivataan tornitaloon! Ihmisten ilmoille, urbaaniin ympäristöön. Kaupunkikortteliin, jossa kaveri, kaupat ja kuppilat ovat lähellä. Jossa yrtit voi kasvattaa omalla parvekkeella ja arkea helpottavat palvelut hoituvat digitaalisesti.

Korkealla asumisen suosio nostaa päätään kuin vegaaniruokavalio. Molemmat ovat tämän vuoden näkyviä trendejä. Nyhtökauraa menisi enemmän kuin ehditään tuottaa ja blogit ovat härkisreseptejä täynnä. Vegestä on tullu etenkin kaupunkilaisten ilmiö. Myös asuintornitaloja on rakenteilla ennätysmäärä, yksin SRV Rakennus Oy:llä on tällä hetkellä suunnitteilla tai rakenteilla yli kymmenen tornitaloa.

niittyhuippu_2
Kuva: SRV / Asunto Oy Espoon Niittyhuippu. Taiteilijan näkemys.

Kaupunki kasvaa ylöspäin

SRV Rakennus Oy on kaupunkikeskusten kehittäjä ja suurten, vaativien hankkeiden erikoisosaaja. Hankekehityspäällikkö Arto Huuskosen mukaan SRV:n tornitalohankkeet keskittyvät kysytyimpiin kaupunkikeskustoihin.

”Tulevaisuudessa ihmiset hakeutuvat yhä enemmän asumaan ja töihin alueille, joilla on hyvät palvelut ja yhteydet. Tiheästi kehittyvillä alueilla tonttimaata on luonnollisesti niukasti, joten on kasvettava ylöspäin.”

Pääkaupunkiseudun julkiset raideyhteydet ja asemien seudut kehittyvät kovaa vauhtia täydennysrakentamisen kautta.

”Pullonkorkki tornitalorakentamiselle on vasta aukaistu. Seuraavat kymmenen vuotta rakennetaan uutta suomalaista asumisen standardia ja palvelukulttuuria, osa siitä tornitalojen muodossa.”

Espoon korkein asuinkerrostalo

Kuvittele näkymät 90 metrin korkeudesta, siis 20 metriä stadionin tornia korkeammalta. Maisema Espoonlahdelta aina Tallinnaan saakka on huikea. Asunto Oy Espoon Niittyhuippu rakennetaan suoraan metroaseman ja uuden kauppakeskuksen yläpuolelle. Siitä tulee valmistuessaan Espoon korkein asuintornitalo ja uudistuvan Niittykummun näyttävä maamerkki. 24-kerroksinen Niittyhuippu valloittaa upealla ulkomuodollaan ja loistavalla sijainnillaan. Metro on ehkä ollut naapurissasi, mutta onko se asunut alakerrassa?

niittyhuippu_5
Kuva: SRV / Asunto Oy Espoon Niittyhuippu. Taiteilijan näkemys.

”Kyllä metro, kauppakeskus ja autohalli samassa talossa ovat Niittyhuipun ehdottomia myyntivaltteja – suurten parvekkeiden ja merinäköalan lisäksi.”

SRV Rakennus Oy:n myyntipäällikkö Niina Koivisto muistuttaa, että maisemista voi nauttia myös tornitalon yhteisissä tiloissa.

”Vaikka itsellä ei olisi mahdollisuuksia ylimpien kerrosten asuntoihin, 14. kerroksen saunatiloja ja 24. kerroksen kattoterassia voi hyödyntää jokainen asukas”.

Asunto Oy Espoon Niittyhuippu - sisäkuva
Kuva: SRV / Asunto Oy Espoon Niittyhuippu. Sisustuskuvat ovat viitteellisiä eivätkä välttämättä liity tähän kohteeseen.

Tutustu Niittyhuippuun ja varaa oma asuntosi Espoon huipulta!

Korkealla asuminen kiehtoo kaiken ikäisiä

Myös Oulu on saamassa ensimmäisen asuintornitalon, Asunto Oy Oulun Satamarannan Masto kohoaa idyllisen Toppilansalmen rantaan. Siitä tulee erityisesti oman kaupunginosan maamerkki, mutta myös koko Oulun ylpeydenaihe. 16-kerroksiseen Mastoon tulee kaikkiaan 100 asuntoa, joten upeita merimaisemia riittää monelle.

satamarannanmasto_1
Kuva: SRV / Oulun Satamaranta 1. Taiteilijan näkemys.

”Korkealla asuminen ja upeat maisemat kiinnostavat kaikenikäisiä ihmisiä.”

SRV:n Oulun toimipisteen myyntineuvottelija Hannaleena Tervaojan mukaan asuntoja on myyty erityisesti keski-ikäisille, mutta myös nuorille pariskunnille.

”Ainutlaatuinen sijainti ja kaupungin upeimmat näkymät houkuttelevat ostajia myös kauempaa.”

Mitä aikaisemmin on liikenteessä, sitä enemmän on valinnanvaraa. Parhaat näköalat myydään aina ensin.

Asunto Oy Oulun Satamarannan Masto - sisäkuva
Kuva: SRV / Oulun Satamaranta 1. Sisustuskuvat ovat viitteellisiä eivätkä välttämättä liity tähän kohteeseen.

Tutustu Satamarannan Mastoon ja varmista upeat merimaisemat!

Olisiko minusta tornitaloon?

Siirryin vegaaniruokavalioon tämän vuoden alussa. Jos aion pysyä trendien aallonharjalla, olen myös potentiaalinen tornitaloasuja. Monta hyvää vaihtoehtoa on tarjolla. Saa nähdä, milloin ensimmäinen asuntomyyjä soittaa :).

Kaisa Mikkonen
Copywriter

Kirjoittaja suunnittelee SRV:n asuntomainontaa Pisa Marketing -mainostoimistossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio