Sarianne Nuutti

Etuovi.com/Vuokraovi.com

Asunnonvaihto on aina iso päätös ja sitä edeltää aktiivinen tiedonhaku. Etuovi.comissa myytävien asuntojen hakuja tehdään kymmeniä miljoonia vuodessa. Hakutilastojen tutkaileminen on kuin kurkistus suomalaisten asuntohaaveisiin – hakujen perusteella piirtyy selkeä kuva siitä, missä suomalaiset mieluiten asuisivat. Lue tästä jutusta, mitkä ovat Helsingin, Espoon ja Vantaan halutuimmat kaupunginosat vuoden 2015 tilastojen perusteella.

Helsingin, Espoon ja Vantaan suosituimmat kaupunginosat

 

 

Lauttasaari on Helsingin suosituin kaupunginosa

  1. Lauttasaari
  2. Töölö
  3. Munkkiniemi

Helsingin myytävistä asunnoista valtaosa on kerrostaloissa, siksi kerrostalovaltaiset kaupunginosat hallitsevat kokonaistilastoa. Myytävien rivitalojen osalta kärkisijan jakavat Helsingissä Vuosaari ja Oulunkylä, ja kakkossijan Paloheinä ja Lauttasaari.

Helsingin kaupunginosat Lauttasaari

 

Lauttasaaressa kiinnostavat erityisesti myytävät kerrostaloasunnot, mutta myös rivitalot. Tämä korkeatasoinen huoneisto sijaitsee Purjeentekijänkujalla. Kuva: Etuovi.com

Omakotitalojen tarjonta on Helsingissä vielä vähäisempää ja myytäviä omakotitaloja haetaankin tyypillisesti ilman kaupunginosarajausta. Runsas kolmannes hakee kuitenkin taloa tietyltä alueelta ja silloin listan kärjessä ovat Paloheinä, Laajasalo ja Puistola. Katso, millaisia omakotitaloja on myynnissä juuri nyt Helsingin suosituimmissa kaupunginosissa.

 

Espoossa ylivoimaisesti suosituin kaupunginosa on Tapiola

  1. Tapiola
  2. Leppävaara
  3. Matinkylä

Tapiolassa kiinnostavat niin myytävät kerrostalo- kuin rivitaloasunnotkin, ja myös omakotitaloa etsivät asuisivat mieluiten Espoon kuuluisassa puutarhakaupunginosassa. Tapiolan uusimpia ja katsotuimpia myytäviä asuntoja pääset selailemaan tästä.

Jos lukijoiden joukossa on tapiolalaisia olisi mukava kuulla, mistä vankka suosio juontaa juurensa. Kerro kommentteihin, mitkä asiat tekevät Tapiolasta Espoon halutuimman kaupunginosan!

Leppävaarasta haetaan niin kerrostalo- kuin rivitaloasuntojakin, tutustu tarjontaan Etuovi.comissa.

Espoo Leppävaara omakotitalo

 

Leppävaarasta löytyy toisinaan myös myytäviä omakotitaloja, kuten tämä komea jugend-huvila Lars Sonckin kaaressa. Kuva: Etuovi.com

Matinkylä on rakenteilla olevan länsimetron ensimmäisen vaiheen pääteasema, mikä aktivoi myös alueen asuntorakentamista ja lisää varmasti kaupunginosan suosiota entisestään. Länsimetron Ison Omenan metroaseman läheisyydessä sijaitsevia myytäviä uudiskohdeasuntoja voit tarkastella tästä.

Omakotitalojen osalta Espoon suosituimpien kaupunginosien kärkeen nousivat Tapiolan lisäksi Mankkaa ja Westend. Tutustu Westendiin asuinalueena katsomalla #munkotikulmat video.

 

Vantaan Tikkurila on ollut suosituin kaupunginosa jo puolitoista vuotta

Vantaalta myytäviä asuntoja haetaan useimmiten ilman kaupunginosarajausta. Kun rajausta käytetään, on kolmen kärki selkeä:

  1. Tikkurila
  2. Myyrmäki
  3. Kivistö

Tikkurila on ehdoton ykkönen haettiinpa kerrostaloa, rivitaloa tai omakotitaloa, ja myös silloin, kun haku tehdään ilman asuntotyypin valintaa. Tikkurila on säilyttänyt kiistattoman kärkipaikkansa jo puolitoista vuotta. Tutustu Tikkurilaan ja sen kalleimpiin ja edullisimpiin myytäviin asuntoihin.

Vuoden 2015 asuntomessut järjestettiin Vantaan Kivistössä ja tapahtuman imussa Kivistö nousi suosituimmaksi kaupunginosaksi myytävien omakotitalojen hauissa. Alueen kautta kulkeva uusi Kehärata lisäsi varmasti osaltaan Kivistön suosiota. Miten merkittävä valintaperuste hyvät liikenneyhteydet ovat sinulle, kun olet ostamassa asuntoa?

Vantaan kaupunginosat Kivistö

 

Vuoden 2015 asuntomessualueen läheisyydessä on myynnissä esimerkiksi tämä upea omakotitalo. Kuva: Etuovi.com

Tilastoihin sukeltaminen on välillä tosi mielenkiintoista, mutta vielä kiinnostavampaa on kuulla, miksi asukkaat ovat valinneet juuri tietyn kaupunginosan. Mikä sai sinut muuttamaan sinne, missä nyt asut ja miksi oma kaupunginosasi on se kaikkein paras?

Sarianne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio