Marika Ritala-Mäkinen

Luova sisustussuunnittelija

Kesäkeittiössä nautitaan kesästä, kiireettömästä ruuanlaitosta ja maukkaasta ruuasta hyvässä seurassa ulkosalla. Moderni kesäkeittiö voi olla pieni katos tai saareke terassin kyljessä tai se voi olla oma rakennuksensa keittiövarustuksella. Jokaiselle löytyy varmasti oma lempiversio kesäkeittiöstä.

Tällä viikolla pääsin kurkkaamaan Etuoven Viikon valintojen myötä 5 erilaiseen suomalaiseen kesäkeittiöön ja mitäs kaikkea löysinkään…

Näiden tähän juttuun poimimieni lisäksi voit etsiä omaa lemppariasi Etuoven kesäkeittiö -ideagalleriasta.

Rantasaunan moderni kesäkeittiö Mustasaaren Raippaluodossa

Tämä ihastuttavan kodin rantasaunalta löytyy pieni keittiö, tupa ja upeat maisemat – eli moderni kesäkeittiö kaikilla mukavuuksilla. Mikäs sen mukampaa kuin ruuanlaiton ohella laittaa sauna lämpenemään, seurustella ja käydä pulahtamassa meressä. Tällä terassilla vietetään ystäväporukalla iltaa syöden ja saunoen. Illan viilentyessä siirrytään saunamökin puolelle jatkamaan seurustelua ja ihailemaan Raippaluodon auringonlaskua.

Moderni kesäkeittiö rantasaunalla
Kuva: Etuovi.com / HUOM! Vaasa SoffanPaikka Oy
Kuva: Etuovi.com / HUOM! Vaasa SoffanPaikka Oy

Katso lisätietoja ja kuvia tästä kohteesta

Eikä tässä vielä kaikki. Nimittäin tämän merenrantakodin kesäkeittiö numero kaksi sijaitsee, arkkitehti Gerd Hytösen suunnitteleman, päärakennuksen vieressä ison kiven kupeessa.

Kuva: Etuovi.com / HUOM! Vaasa SoffanPaikka Oy

 

Moderni betoninen kesäkeittiö Turun Hirvensalossa

Turun Hirvensalossa sijaitsevasta kodista löytyy betoninen Suomen kesäkeittiöjulkkis. Suomen kauneimpien kotienkin joukkoon valittu villAma on esitelty muun muassa Wall Street Journalissa sekä lukuisissa muissa kotimaisissa ja kansainvälisissä julkaisuissa – eikä ihme. VillAma on nimittäin kansainvälisesti palkitun SAFA-arkkitehdin Pekka Mäen suunnittelema mestariteos ja sen yksityiskohdat on hiottu huippuunsa.

Yhtään vähemmälle ei jää kodin betoninen kesäkeittiökään. Se istuu paikalleen jylhään kalliomaisemaan tyylikkään itsevarmasti. Betoninen kesäkeittiö on paitsi helppohoitoinen myös silmiä hivelevä kaunis vastakohta kesäkeittiöltä avautuville luonnonmaisemille ja orgaanisille muodoille.

Kuva: Etuovi.com / Bo LKV Turku Oy

Kuva: Etuovi.com / Bo LKV Turku Oy

Katso lisää ideoita betoni pintoihin Etuoven ideagalleriasta

Kodikas kesäkeittiö omalla uima-altaalla Nousiaisissa

Tässä kodissa on yhteiseen oleskeluun selvästi panostettu. Katetut kesäkeittiön tilat varmistavat, että pikkusade ei ruuanlaittoa ja seurustelua haittaa. Aurinkoisella säällä voi pulahtaa uimaan oman pihan uima-altaaseen. Kesäkeittiön vieressä on lisäksi erillinen kesähuone.

Kuva: Etuovi.com / Asuntokauppa Ari Leinonen Oy

Lue myös miten kesämökkikohteessa tehtiin terassilasitus avattavilla ja suljettavilla lasiseinillä. Lasiseinät antavat terassille mm. tuulensuojaa tarvittaessa.

Tyylikäs moderni kesäkeittiö Espoon Westendissä

Tämän kesäkeittiön kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Käynti kesäkeittiölle on alakerran spa-osastolta. Suojaisa ja näyttäväksi tehty piha-alue tuo oman säväyksensä moderniin kesäkeittiöön. Tehokkaassa grillissä valmistuvat ruuat isommallekin porukalle ja seurustelua voi jatkaa sohvalla.

Kuva: Etuovi.com / Bo LKV Helsinki Oy

Kuva: Etuovi.com / Bo LKV Helsinki Oy

Musta moderni kesäkeittiö Hauhossa Pyhäjärven rannalla

Musta väri on yhtä aikaa moderni ja ajaton, mutta myös kodikas. Tässä kesäkeittiössä yhdistyvät luonto ja ruuanlaitto mitä kauneimmalla tavalla. Grillaillua hiilillä tai erillisellä kaasugrillillä – kesäkeittiön osittainen lasitus antaa mukavan suojan tuulisilla keleillä.

Mikäs sen mukavampaa kuin ruokaa laittaessa katsella järvelle ja ihailla ympäröivää luontoa. Syysiltojen hämärtyessä täällä voisi kokkailla vaikka isojen lyhtyjen valossa.

Kuva: Etuovi.com / RE/MAX Elegance | Elegance Oy LKV

Olipa kesäkeittiö ulkoisilta puitteeltaan millainen tahansa, tärkeintä lienee tunnelma, joka tuntuu itselle kotoisalta. Veikkaan, että kesän parasta antia ovat ne hetket, joita saa viettää itselle tärkeiden ihmisten kanssa kesäkeittiössä tai terasilla kokkaillen ja maukkaasta ruuasta nauttien.

/ Marika

Pstt.. Kurkkaa lisää kivoja kesäkeittiöideoita Etuoven ideagalleriasta. Lue myös Juulian kirjoittama juttu moderneista rantasaunoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio