Marika Ritala-Mäkinen

Luova sisustussuunnittelija

Yhteistyössä:

Rantamaisemaan kauniisti sointuva, uusi kesämökki Längelmäveden rannalla – alkukesä ja terassin edessä avautuva järvimaisema. Kuulostaa taivaalliselta – etenkin, jos järvenselältä ei koskaan tuulisi. Luonnollista kuitenkin on, että Längelmäveden suuntaan aukeavalta yli 4 kilometrin mittaiselta vesialueelta puhaltaa ja välillä melko kovaa. Tästä johtuen mökin omistajaperheelle oli alusta alkaen selvää, että mökin terassilasitus kannattaa tehdä, ja että niin kesämökin kuin saunatuvankin terassi varustetaan Lumon terassilaseilla.

mökin terassilasitus antaa tuulensuojaa
Kuva: Pasi Jormalainen / Etuovi.com. Katso lisää kuvia terassilasituksista Lumonin ideagalleriassa

Sen lisäksi, että mökin terassin lasitus suojaa tuulelta, suojaa se katettua terassia myös kastumiselta. Tällä mökkiterassilla voi upeasta järvinäköalasta ja luonnonrauhasta nauttia vähän epävakaammallakin säällä.

mökin terassilasitus pidentää mökkikautta
Kuva: Pasi Jormalainen / Etuovi.com. Katso lisää kuvia terassilasituksista Lumonin ideagalleriassa.

Kun terassilasitus otetaan huomioon jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa, voidaan lasituksen syrjään siirtämisellekin varata riittävästi tilaa. Tämän mökin terassilasitus on puitteeton, sivuunliukuva ja kokonaan avautuva.

Terassin lasituksen hyödyt

Lumon lasiterassiratkaisut sopivat paitsi vapaa-ajan asuntoon myös omakotitaloon, rivitaloon ja kerrostaloon katettujen ja avoterassien lasittamiseen.

Tämän Pirkanmaalla sijaitsevan kesämökin ja saunatuvan suunnitellut arkkitehti Jani Eteläkoski huomioi lasiterassit alusta pitäen, jolloin ne saatiin liitettyä luonnolliseksi osaksi talon arkkitehtuuria ja kokonaisuutta. Silloin kun lasitusta ei tarvita terassin suojaksi, sivuun liukuva terassilasi siirretään syrjään ja koko terassi aukeaa järvelle päin. Lasien aukeaminen ja niiden vaatima säilytystila terassin sivuilla on huomioitu rakennusten mitoituksissa.

Rakennusteknisiä ratkaisuja työkseen tutkiva mökin omistaja kertoo, että oikein suunniteltuina ja toteutettuina terassilasitukset pienentävät myös rakennusten energiankulutusta.

Meille oli tärkeää, että mökin käyttökausi pidentyi ja saimme tuulensuojaa järven suuntaan. Pystyimme vaikuttamaan lisäksi myös rakennusten energiankulutukseen, kun lasitus sekä rakennustekniset ja energiataloudelliset seikat huomioitiin jo suunnitteluvaiheessa.

kamiina lasitetulla terassilla antaa lisälämpöä
Kuva: Pasi Jormalainen / Etuovi.com. Katso lisää kuvia terassilasituksista Lumonin ideagalleriassa.

Varhain keväällä ja syksyllä saunatuvan terassi lämpenee mukavasti lasituksen ja auringon yhteisvaikutuksesta. Kolealla, pilvisellä kelillä tarvittavaa lisälämpöä tuo nurkkaan sijoitettu kamiina.

arkkitehti on huomioinut terassilasit talon suunnittelussa
Kuva: Pasi Jormalainen / Etuovi.com.

Saunatuvan puolelle saimme lasitetulla terassilla mukavasti lisätilaa vierasmajoitusta ajatellen – tämä lisää käyttömahdollisuuksiamme saunatuvan suhteen.

lukittava mökin terassilasitus
Kuva: Pasi Jormalainen / Etuovi.com.

Rakennusten terassiovet on varustettu kahvalla, jossa on sarjoitettava lukko. Lukittava ovi helpottaa grillin ja muiden kalusteiden säilyttämistä terassilla. Karkaistu turvalasi pitää uteliaat luontokappaleet ja muut kutsumattomat vieraat poissa.

Lisävarusteena saatavilla häikäisy- ja näkösuojaa

Terassilasitus voidaan varustaa lisäksi Lumon auringonsuojaverhoilla, jolloin saadaan häikäisy- ja näkösuojaa tai ratkaisu liialliseen lämpöön terassilla. Auringonsuojaverhot on helppo kiinnittää laseihin ja niitä voi säätää sekä ylä- että alasuunnasta, jolloin sekä valon että varjon määrää ja suuntaa voidaan vapaasti säädellä.

Lumon auringonsuojaverhot valmistetaan mittojen mukaan ja ne voidaan asentaa myös jälkikäteen.

mökin terassilasitus antaa nauttia järvimaisemista tuulelta suojassa
Kuva: Pasi Jormalainen / Etuovi.com.

Kyllä näissä maisemissa kelpaa istuskella ja nauttia Suomen kesästä ja yhteisestä oleskelusta – säällä kuin säällä.

/ Marika

Psst...Lisää inspiraatiota parvekelaseista ja lasiterasseista näet Lumon galleriasta ja Lumonin ideagalleriasta Etuovi.comissa. Ja jos nyt kävi niin, että mökkihaaveet pääsivät heräämään, kannattaa kurkata oman alueesi myytävien mökkien tarjonta Etuovesta 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio