Meilahdenmutsi

Ouluun asettunut Helsinkilover

Mitä tehtäis? – Sika pestäis

Mikä sika? – Maasika!

Mikä maa? – Niemimaa!

Mikä niemi? – Munkkiniemi!

Mikä munkki? – Possumunkki!

Munkkiniemen idylliä

Kuva: Etuovi.com / West-House LKV / Kerrostalo, 133 m2, Hollantilaisentie

Meilahdenmutsi muuttaa -juttusarjassa pääset seuraamaan nelihenkisen perheen asunnonmetsästystä Helsingin kantakaupungista.

Munkkiniemenmutsi?

Munkkiniemi oli minulle ihan uusi tuttavuus: koskaan en ole siellä käynyt enkä edes tiennyt missä se on. Googlemapsin street wiew-hemmon avulla olen nyt kulkenut Munkan katuja ees ja taas ja VAU! Olen ihan myyty! Miten kukaan ei ole kertonut tästä alueesta mulle aikaisemmin?!

Munkkiniemi vaikuttaa idylliseltä, ylelliseltä mutta kuitenkin boheemilta asuinalueelta, jossa on myös sitä kaipaamaani pikkukylän tuntua mutkittelevine katuineen ja suurine niittyineen. Talot ovat yksinkertaisuudessaan suloisia ja eleettömyydessään kauniita, enimmäkseen 1930-1950 luvuilla rakennettuja yksilöitä, jotka yhdessä muodostavat oikean katutaideteoksen vaihtelevilla väreillään, muodoillaan ja korkeuksillaan.

Munkkiniemessä on uimaranta ja useita puistoja koiralle, lapselle, lenkkeilyyn ja haaveiluun. Rantatietä pitkin pääsee postikorttimaisemissa pyöräillen saaristoon, Kaivopuistoon tai vaikka Espoon puolelle Gallen Kallelan taidemuseoon! Talvella jäälle pääsee kuulemma hiihtämäänkin!

Munkkiniemen vehreä asuinalue

Kuva: Etuovi.com / Prima Kiinteistöt LKV / Kerrostalo, 87 m2, Tiilimäki

Alueen hintapyynnit alkavat -näin oululaisenkin silmissä-  olla jo ihan ok, kun puolella miljoonalla saa kepeästi sata neliötä. Tietyt alueet rannan tuntumassa ovat toki hinnoissaan ja toisaalta putkiremonttikohteita voi bongata suhteellisen halvallakin.

Helsingin täydennysrakennuskuvioita tiiviisti seuranneena tulee puistomaisesta alueesta ensimmäisenä kuitenkin mieleen, että milloinhan niityt, metsät ja puistot kaavoitetaan täyteen? Alueen idylli nimittäin muodostuu mielestäni juuri väljästä rakennuskaavasta. Munkkiniemen ihana yksityiskohta -näin ylihuolehtivan äidin näkökulmasta- on Munkkivuoressa sijaitseva hevosenkengäksi kutsuttu alue (Ulvilantie), jonka kaarteen sisälle lapset voi kuulemma rauhassa päästää pyörimään ilman suurta pelkoa auton alle ajamisesta.

Kun Töölön asuinalue muodosti kolmion niin Munkkiniemi on kuin kantakaupunkia kurkotteleva käsi, elefantin kärsä tai…mitähän muuta?! Turunväylää pitkin pääsee autolla nopeasti kehä ykköselle ja bussit kulkee ruuhkasta riippuen 20-40 minuutissa vartin välein keskustaan. Nelosratikka kolisee Munkkiniemestä Katajanokkaan, pyörällä polkaisee itsensä vartissa Hietsuun ja kävellenkin pääsee keskustaan kun jaksaa pari tuntia rantareittiä laahustaa.

Munkkiniemen asuinalue

 

Kuva: Etuovi.com / Fonecta Kartat

Mutsin pikagallup

Tein nopean gallupin Munkkiniemestä:

 • veljeni mielipide: Mukava alue, siellä on IBM!
 • ystäväni mielipide: Kaunis, kallis ja kaukana.
 • vauva.fi:n mielipide: Lapsiperheelle idyllinen asuinpaikka, mutta alueella huonosti päiväkotipaikkoja!
 • FB-tuttuni mielipide: Cafe Torpanranta on kesällä keskustan terassien arvoinen illanviettopaikka!
 • isäni mielipide: hienot rantareitit!

Munkkiniemen museot

Kun haet Munkkiniemen kohteita, tee toisin kuin minä tein ja kirjoita Etuoven hakukenttään kaikki Munkkiniemen alueet: Kuusisaari, Lehtisaari, Munkkivuori, Niemenmäki, Talinranta, Vanha Munkkiniemi ja vielä ihan vaan Munkkiniemi. Tai hae ilman aluerajauksia kätevästi suoraan kartalta!

Ja vaikka etsisi kolmiota, kannattaa aina katsoa läpi sekä isot kaksiot että neljän, jopa viiden huoneen asunnot, josko niistä saisi pienellä seinien siirtetyllä omanlaisen kodin! Mutta tosiaan: jos Munkkiniemen perheasunnot kiinnostaa niin hopihopi hakuvahti käyttöön!

Alla minun suosikkikohteeni Munkkiniemestä, mitäs tykkäätte?

Solnantien siilo

Munkkiniemen Solnantien siilo

Kuva: Etuovi.com / Crape Oy LKV / Erillistalo, 219 m2, Solnantie

Voi hertsyyggeli sentään… Olen pohtinut tätä aiemminkin, mutta nyt viimeistään alan linnanneidoksi! Täältä saapuu Viljasiilon Viettelijätär! Tarvitsen vain vielä valkoisen ratsun, kullatun kampauspöydän ja hurmaavan hovimestarin.

Huopalahdentie huusholli

Munkkiniemen kaunis perheasunto

 

Kuva: Etuovi.com / Helsingin OPKK Haaga / Kerrostalo, 97 m2, Huopalahdentie

Tämän kodin vanhat keittiön kaapinovet ovat kerrassaan suloiset! Kuinkahan monta pusua, riitaa ja uutta maalikerrosta ne ovatkaan nähneet? Minut hurmasi myös asunnon selkeä pohja, suuret ikkunat sekä mahdollisuus omanlaiseen kylpyhuoneeseen putkiremontin myötä. Sijainti on kätevästi suuren tien varressa, veden äärellä ja Tilkanniityn puistoalueen sekä Toimelan palstapuutarhan vieressä.

Katsoin myös nämä ihanuudet:

Rakastan Ullanlinnan upeita jugendlinnoja, tykkään Lauttasaaren merellisyydestä ja ihastuin Käpylän kylätunnelmaan. Tähän mennessä Töölö on tuntunut omimmalta keskustan läheisyyden ja taattujen ikkunasyvennysten vuoksi, mutta Munkkiniemi alkoi kiinnostaa nyt todella kovasti rauhan ja hintojensa puolesta. Ensimmäistä kertaa tuntuu, että mitäpä se haittaa jos nyt keskustaan on puolen tunnin matka… Ohhoh minkä mulle Munkka teit!

Lisää mielipiteesi tai fiiliksesi Munkkiniemestä kommenttiboksiin ja autetaan toinen toisiamme löytämään Se Oikea asuinalue ja koti!

Kiinnostaako muita Munkkiniemi asuinalueena? Kurkkaa Munkkiniemen aluesivulle Etuovi.com palveluun ja löydä kaikki alueella myynnissä olevat asunnot Munkkiniemessä.

Vai olisiko sinun juttusi enemmän Lauttasaari tai Käpylä? Ensi kerralla muutetaan kamalaan (??) Kallioon!

Juhlavin juhannusterveisin,

– Meilahdenmutsi

4 kommenttia sivuun “Munkilla Munkkiniemeen!

 1. Moikka Ouluun 🙂
  Ihan vaan infoa sinulle tuosta Solnantien siilosta. Sen edellinen asukas on rocktähti Ville Valo. Siinä joillekin ehkä hiven lisäarvoa sen ”talon”historiassa.
  Mukavaa Juhannusta ja muutenkin hienoa kesää!

 2. Munkkiniemi eli Munkka on aika lailla eri asia kuin Munkkivuori (joka ei taas ole Munkkaa), saati Lehtisaari ja Kuusisaari tai Talinranta. Virallisesti ne kai kuuluvat ns. samaan suuralueeseen tai jotain, mutta jos puhut helsinkiläiselle Munkkiniemestä niin hän ei missään nimessä miellä sinun puhuvan Munkkivuoresta, Lehtisaaresta tai Kuusisaaresta tai Talinrannasta. Varsinkin joskus menneinä vuosina esim. Munkkivuorta pidettiin jotenkin vähän huonona alueena. Nyt tilanne on tietenkin vähän erilainen, mutta Munkkiniemeä se ei ole edelleenkään, vaikka molempien nimeässä onkin sana munkki. 😉 Nuo Etuoven ja muiden palveluiden rajaukset kaupunginosille eivät aina ihan kohtaa todellisuutta.

  1. Heippa Pööpöilijä! Itsekin ajattelin koko ajan juttua tehdessäni Munkkiniemen olevan just se Munkkiniemen alue siinä rannassa. Eksyttyäni Helsingin kaupungin nettisivuille vaihdoin nolona artikkelista pari kohtaa, koska virallisilla sivuilla väitettiin kaikkien näiden (Lehtisaari, Kuusisaari, Talinranta, mitävielä) alueiden kuuluvaan Munkkiniemeen. Siinä Munkkiniemi oli nimetty Vanhaksi Munkkiniemeksi osana Munkkiniemen kaupunginosaa. Etuoven palvelussahan tämä meni just ”oikein” koska haku ”Munkkiniemi” löytää vaan tuon Vanhan Munkkiniemen alueen. Olipas epäselvää…Mut tajusin siis pointtisi! Vanha Munkkiniemikin on kyllä aika kuvaava ja kaunis nimi alueelleen. Mut kiitos tiedosta! Enpähän nolaa itseäni enää enempää (enemmän) julkisesti 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio