Makuuhuoneen sisustuksessa on muutama asia, joihin kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota! Tässä viisi vinkkiäni makuuhuoneen sisustukseen.

1. Luo harmoninen värimaailma

Räiskyvimmät värivalinnat ja kuosit voi olla parempi ottaa käyttöön muiden huoneiden puolella. Makuuhuone on pääasiassa rauhoittumista ja lepoa varten, joten valitse tilaan harmoninen värimaailma, joka auttaa sinut nukahtamaan, ja herättää hyvillä mielin uuteen aamuun. Panosta myös sängyn ja vuodetekstiilien laatuun.

Harmoninen makuuhuoneKuva: Etuovi.com/ Värisilmä

2. Jos tarvitset työpisteen, tee siitä helposti piilotettava

Mikäli mahdollista, pyhitä makuuhuone ainoastaan levolle ja romantiikalle. Mikäli työpiste on kuitenkin sijoitettava makuuhuoneeseen, on keskeneräiset työt ja maksamattomat laskut hyvä saada katseilta piiloon illalla nukkumaan mennessä. Yksi loistava idea on kätkeä työskentelynurkkaus liukuovikaapiston taakse!

Helposti piilotettava työpiste - KabinettiKuva: Kabinetti

3. Verhot pimentämään ja luomaan tunnelmaa

Makuuhuoneessa, jos missä, on verhoilla ratkaiseva merkitys. Sen lisäksi, että niillä tuodaan tilaan pehmeyttä ja tunnelmaa, on niiden tehtävänä antaa yksityisyyttä ja pimentää tila tarvittaessa. Etenkin vuorotyötä tekevien on saatava pimennettyä huone juuri silloin, kun on mahdollisuus nukkua; oli sitten päivä tai yö. Sama koskee meitä kaikkia Suomen kesän valoisina öinä.

Rauhoittavat verhot makuuhuoneessa - LuxaflexKuva: Etuovi.com / Luxaflex

Kohdevalo, lukuvalot ja yleisvalo himmentimellä

Makuuhuoneessa on hyvä olla useita valonlähteitä muunneltavuuden vuoksi. Hyvä yleisvalo huoneen siivousta varten, kohdevalo vaatteiden valintaa helpottamaan ja lukuvalot, joita voi kohdentaa luettavaan tekstiin lukijan silmien sijaan. Himmentimen avulla saadaan kirkas yleisvalo muunnettua tarvittaessa myös tunnelmavalaistukseksi.

Rahallinen makuuhuone - VärisilmäKuva: Etuovi.com / Värisilmä

5. Valitse makuuhuoneen taulut, valokuvat ja taide huolella

Valitse makuuhuoneeseen laitettavat taulut, valokuvat ja muu taide huolella. Niin rakkaita kuin vanhempasi, lapsesi ja muut sukulaisesi ovatkaan, ripusta heidän kuvansa ennemmin vaikka olohuoneeseen. Mikäpä latistaisi romanttisen tunnelman makuuhuoneesta paremmin, kuin sängyn yläpuolelta tuijottava anoppi?! 😉

Elina Rios,
Sisustussuunnittelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio