Yhteistyössä:

Välityspalkkioiden vertailupalvelut mainostavat nimensä mukaisesti välityspalkkiota kiinteistönvälittäjän keskeisenä valitsemisperusteena. Mainoslauseet kuuluvat usein näin: ”kilpailuta välittäjät” tai ”löydä halvin välityspalkkio”. Asunnon myyntiä harkitsevan kannattaa kuitenkin välityspalkkion lisäksi selvittää kiinteistönvälittäjän osaamista ja kykyä saada asunnot myydyksi.

Kiinteistönvälittäjän valinta ei siis ole sama kuin kilpailuttaisi vaikkapa sähköyhtiöitä. Välittäjien osaamisessa, aluetuntemuksessa ja kyvyssä saada asunto myydyksi voi olla isojakin eroja – on löydettävä juuri omalle asunnolle sopiva välittäjä. Oikea välittäjä osaa hinnoitella asuntosi oikein, hoitaa asuntokaupat sujuvasti alusta loppuun ja toimii hyvää välitystapaa noudattaen.

kiinteistönvälittäjän valinta

Huomioi aluetuntemus, kokemus ja persoona

Välityspalkkio on tietty prosenttiosuus asunnon lopullisesta velattomasta kauppahinnasta ja liikkuu tyypillisesti yhden ja viiden prosentin välillä. Kalliiltakin tuntuva vaihtoehto voi lopulta osoittautua taloudellisesti kannattavimmaksi ratkaisuksi, mikäli välittäjä onnistuu saamaan asunnosta pahaan mahdollisen hinnan. Korvaus myyntityöstä – esimerkiksi kaksi tai kolme prosenttia – voi siis olla todella pieni verrattuna siihen, mitä voit oikean välittäjän kanssa saavuttaa. Kyse voi olla tuhansista tai jopa kymmenistä tuhansista euroista! Tästä syystä on tärkeää katsoa välityspalkkion suuruutta syvemmälle.

Ennen valinnan tekemistä kannattaa pyytää asunnostasi useampi hinta-arvio ja jututtaa välittäjiä. Muista kiinnittää huomiota myös persoonaan – asunnon myynti sujuu mukavammin, kun olette samalla aaltopituudella. Esimerkiksi nämä kysymykset kysymällä voit arvioida, olisiko välittäjä sopiva henkilö myymään asuntosi:

 • Miten välittäjä tuntee alueen ja sen hintakehityksen?
 • Minkälainen koulutus välittäjällä on ja kuinka pitkä kokemus hänellä on alalta?
 • Mihin välittäjän antama hinta-arvio perustuu?
 • Mitä kaikkea välityspalkkioon sisältyy?
 • Mitkä ovat välittäjän vahvuudet?
 • Miten välittäjä markkinoisi asuntoasi ja kuinka paljon hänellä on siihen aikaa käytettävissään?
 • Miten aktiivisesti välittäjä pitää yhteyttä asiakkaaseen?
 • Minkälaiset verkostot välittäjällä on, olisiko hänellä kenties  jo sopiva ostaja tiedossa?

Neliöhinta.fi -palvelu auttaa sinua etsimään alueesi parhaat välittäjät

Hyvän kiinteistönvälittäjän löytäminen on ennen ollut arpapeliä, mutta nyt uusi Neliöhinta.fi -palvelu auttaa etsimään alueen parasta kiinteistönvälittäjää. Palvelu ehdottaa asunnonmyyjälle alueen viittä parasta välittäjää. Tämä vertailu perustuu toteutuneisiin myyntitilastoihin ja -hintoihin.

Toimi näin:

 • Tee maksuton haku palvelussa >> katso ja vertaa alueesi kiinteistönvälittäjät 
 • Saat yhteydenotot 1-3 alueesi parhaalta välittäjältä
 • Haastattele välittäjät ja pyydä heidät tekemään hinta-arvio asunnostasi
 • Valitse sinulle sopivin välittäjä ja sopikaa yhdessä, milloin ja miten asuntosi myydään.

Onnea asunnon myyntiin!

-Petri Ruohonen, Toimitusjohtaja Neliöhinta Solutions Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio