Etuovi.com

Oma toimitus

Kun Mikan vaari alkoi 1930-luvulla rakennuttaa kivitaloa Helsingin Töölöön, Hesperianpuiston laidalle, irvailivat tuttavat tontista kovin kaukana keskustasta. Vuosikymmenten saatossa osoitteesta tuli osa Helsingin ydinkeskustaa ja yksi halutuimmista kotiosoitteista. Niinpä tyttärenpojalla ei ollutkaan isompia vaikeuksia myydä talosta itse 82-neliöistä asuntoa, omaa mummilaansa. Ensin myynti-ilmoitus piti kuitenkin jättää Etuovi.comiin.

Kolmio Töölössä parvekenäkymä
Sijainti Hesperianpuiston laidalla ja parveke olivat töölöläisasunnon vetovoimatekijöitä. Kuva: asunnon myyjä.

Millaisen asunnon myit?

Myin 82-neliöisen asunnon, joka oli ollut vuokrattuna soluasuntoina viimeiset 30 vuotta. Asuntoa ei ollut sen suuremmin rempattu, sillä vuokralaisia oli aina riittänyt helposti näin haluttuun osoitteeseen.

Miksi päätit myydä itse?

Minulle oli alusta asti selvää, että myyn asunnon itse, sillä olin ostanut ja myynyt jo useita asuntoja. Hyvältä paikalta asunto on helppo myydä itse, mutta jos kyseessä on haasteellisempi sijainti, ammattilaisen apu voi tulla tarpeeseen.

Oletko myymässä asuntoasi? Näin se onnistuu Etuovi.comissa.

Miten asuntosi myynti eteni?

Asunnon myynti-ilmoitus oli ollut Oikotiellä aikansa, ja olin saanut muutamia tarjouksia, mutta en riittävän hyviä. Sitten koronakriisin myötä kysyntä tyrehtyi kokonaan. Tarkistin hintaakin alaspäin viitisen prosenttia, mutta kukaan ei ollut viikkoon kiinnostunut asunnosta. Päätin laittaa ilmoituksen myös Etuovi.comiin ja hinnaksi alkuperäisen pyynnön, 565 000 euroa. Viikon sisällä Etuovi.comista löytyi 11 uutta asunnosta kiinnostunutta ostajaehdokasta!

Tarvitsetko apua asuntosi hinnoittelussa? Kokeile Etuovi.comin hintalaskuria

Asunto myytiin remontoimattomana
Asunto oli ollut soluasuntokäytössä, eikä sitä remontoitu myyntiä varten. Kuva: asunnon myyjä.

Järjestin yksityisnäytöt pitkäperjantaina kolmelle ostajaehdokkaalle. Asiat etenivät ripeästi: sain jo sunnuntaina tarjouksen samasta summasta, jolla en ollut Oikotiellä löytänyt yhtään ostajaehdokasta. Tarjous oli voimassa vain pääsiäismaanantaihin. Jos olisin halunnut ottaa riskiä, olisin voinut vielä kilpailuttaa ostajaehdokkaita. Sen sijaan hyväksyin tarjouksen ja sain käsirahan, viikon päästä teimme kaupat. Mietin, että kävipä fantastisesti, sain asunnon myytyä ja vielä hyvällä hinnalla!

Suositteletko itse myymistä?

Kannattaa siis ainakin kokeilla itse myymistä, sillä asunnon ostaja tuntee kotinsa parhaiten. Kun myy asuntoa itse, pitää olla aktiivinen ja reagoida heti, kun ostajaehdokas osoittaa kiinnostuksen merkkejä. Minun tapauksessani ostajat eivät epäröineet yksityiseltä myyjältä ostamista. Päinvastoin, moni koki saavansa talon historiasta mielenkiintoista tietoa, jonka vain omistaja pystyi kertomaan.

Parhaat vinkkisi itse myymistä miettiville?

  1. Ryhdy myymään itse, jos pystyt panostamaan asiaan. Jos olet epävarma, kannattaa turvautua ammattilaisen apuun myynnissä tai sen osa-alueissa kuten kauppakirjan laatimisessa.
  2. Vertaile netin asuntosivustoja, älä oleta että ostaja löytyy tietystä paikasta.
  3. Tee persoonallinen ilmoitus. Oma ilmoitukseni oli jopa yliraflaava ja toin siinä selkeästi esiin myös keskeisen sijainnin ja nopeat yhteydet tärkeisiin paikkoihin.
  4. Tee simppeli videoesittely koko asunnosta, sillä karsit turhat esittelyt paikan päällä. Itse tein pari pirun hyvää videota, jotka lähetin ostajaehdokkaille talon papereiden kanssa. Näin paikan päälle saapuivat vain ne, joita asunto tosissaan kiinnosti.
  5. Toimita ostajalle kauppakirjat hyvissä ajoin ennen kaupantekotilaisuutta. Se hyvä puoli koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa oli, että kaupat onnistuivat todella nopeasti, pankista sai kaupantekoajan ilman vaikeuksia!

Lue  lisää kokemuksia asunnon myynnistä

Tämän asunnon myyjän tarinan kirjasi Sarianne Etuovi.comilta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio