Yhteistyössä:

On taas aika jakaa onnistumisen elämyksiä Kuinka tunaroin tässä kuussa -blogisarjan parissa, jossa stadilainen (hankolaisittain: snadilainen) viihdyttää naapurustoaan viikonloppuisin ostettuaan kakkosasunnoksi rintamamiestalon. Näitä on jo muutama. Nauttikaa!

Omakotitalo on erinomainen tekosyy hankkia jos jonkinlaista polttomoottori- ja sähkökäyttöistä vempainta. Oksasaha, trimmeri, raivuri, lehtipuhallin, ruohonleikkuri, painepesuri, lumilinko, halkaisukone, jyrsin, ilmaaja, jiirisaha, hiomalaikka…

Rintamamiestalo If

Elokuu
Metsästin lehtipuhallinta kolmesta eri rautakaupasta. Se paras (polttomoottori 49cc) oli loppu joka paikasta. Tampereella oli sopiva, mutta sen saapuminen olisi kestänyt kolme päivää ja halusin sen heti, koska tarvitsin puhallinta talolla viikon kuluttua. Lohdutukseksi ostin oksasilppurin, koska silppuaminen kuulostaa miehekkäältä.

Syyskuu
Yritin virittää turvakahvaa, jotta terä olisi pyörinyt vaikka ruohonleikkuri on kyljellään. Halusin puhdistaa terät painepesurilla ilman hankaamista. Lisäksi halusin heittää ruohontupsuja roottoriin ja katsoa kuinka ne lentelevät ilmaan. Minut pysäytettiin ajoissa.

Lokakuu
Rakastuin. Rakkauden kohteeni silppuaa ranteenpaksuisen puunkin. Varustukseen kuuluu myös sahanterä. Nimesin rakkaani ”Essiksi”.

Laitoin lihoiksi puskat, heinät, puunalut ja suurimman osan pihan pensaista. Naapurini mielestä Essi pitää kovaa ääntä. Minun mielestäni naapurini pitää kovaa ääntä.

Marraskuu
Tilasin kuormalavallisen hiekkaa kuoppien tasoitukseen. Maa-aineksen toimittaja lupasi lastin kotiovelle, mutta jätti sen kuitenkin ajotielle.

Koska en saanut ajettua autoa oven eteen, ryhdyin siirtämään hiekkaa lapiolla. Kahden viikonlopun ja kolmen venähtäneen nikaman (tapaturma?) jälkeen sudin perhefarmarin omalle tontille.

Ensi keväänä hankin pihatraktorin.

Joulukuu
Pesin auton painepesurilla pikkupakkasessa. Loppupäivä kului jääkerrosten hellävaraiseen poistoon.

Tammi-helmikuu
KOKO TALVENA EI OLE SATANUT KUNNOLLA LUNTA. Jos tätä jatkuu en tee mitään lumilingolla. Ehkä sitä voi käyttää pihan siivoamiseen.

Maaliskuu
Pensaat, oksat ja risut on melkein silputtu. Jäljellä olevat voi jättää juhannuskokkoon. Saakohan pihalla pitää juhannuskokkoa?

Huhtikuu
Viisituhatta euroa on kuulemma ”liikaa” pihatraktorista. Hah. Jatkan hiostamista. Kolmen tonnin laite tuntuu pian halvalta ja hyvältä investoinnilta. Kotivakuutuskaan ei automaattisesti kata kaikkia moottorihärveleitä, parempi ostaa saman tien laatua.

Omakotitalon vempaimetToukokuu
Kastelin pihan painepesurilla. Samalla suihkutin ulkovaraston, matonkuivaustelineen, koiran, auton, kasvihuoneen ja itseni. Lisäksi kuljetin vesisuihkulla palloa pitkin pihamaata kuin Ronaldo.

Kesäkuu
Pihatyökalustoni ei mahdu enää autotalliin. Laadin suunnitelman ylimääräisestä piharakennuksesta – sen tekeminen vaatii tosin lisää koneita.

Parempi rakentaa saman tien kaksi.

Kimmo Hattunen
Kirjoittaja työskentelee If Vahinkovakuutusyhtiö Oy:n markkinoinnissa

 

Katso myös nämä

2 kommenttia sivuun “Omakotitalon vempaimet

  1. Ihan mahtavaa 😀 just tän takia en hommaa omakotitaloa. Ainakaan ilman jotain opaskirjaa ja -koiraa!

  2. Opaskirja on kieltämättä osoittautunut hyödylliseksi…:-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio