Kaikki apu on tarpeen ruoanlaitossa ja onneksemme myös kotimaiset yritykset ovat aktivoituneet tällä saralla. Oman maan mainiot-sarjan viimeisessä postauksessa tutustutaan kahteen erinomaiseen keittiötuotteeseen, jotka ovat suomalaisen innovatiivisuuden ja kekseliäisyyden tulosta. Molemmat näistä yrityksistä ovat mukana myös Made in Designland-projektissa, jolla viedään 50 suomalaista start up-yritystä Yhdysvaltoihin.

Tregren

Indoor Garden, Herbie, Tregren Indoor Garden, Genie, Tregren Indoor Garden, Herbie, TregrenKuvat: Tregren Käytän paljon tuorebasilikaa ja -persiljaa ruoanlaitossa, enkä tiedä mitään turhauttavampaa kuin ostaa talvikaudella jatkuvasti uusia yrttiruukkuja, vanhojen nuutuessa tiskipöydällä hyödyttömiksi. Viime vuoden Habitaressa mielenkiintoni kiinnitti tyylikäs kotimainen sisäpuutarhatuote Herbie, joka tuo ratkaisun edellä mainittuun ongelmaan. LED-kasvivalon ja kastelujärjestelmän luvataan takaavan kasvien kukoistuksen ilman ylimääräisiä ponnisteluja. Tregrenin tuoteet ovat kehitetty ja valmistettu Suomessa.

Aidine

Aidine Ipad-teline Aidine Ipad-kiinnike Aidine betonipenkkiKuvat: Aidine

Tablettien määrä on kotitalouksissa hurjassa kasvussa ja ainakin meillä ovat nettireseptit kovassa käytössä. Valitettavasti pöytätilan määrä on rajattu ja jo muutaman kerran olen saanut pelastaa oman kojeemme uhkaavilta rypsiöljyonnettomuuksilta ja vehnäjauhopilviltä. Aidine on tuonut markkinoille kätevän iPad-telineen, jolla nettiresepteistä kokkailu helpottuu huomattavasti.Yrityksellä on valikoimissaan myös tyylikäs betoni-istuin, joka käy niin sisätiloihin kuin uloskin. Yrityksen kaikki tuotteet ovat suunniteltu ja valmistettu Suomessa. iPad-telineelle on myönnetty myös Avainlippu-tunnus.

Suomesta on kotoisin paljon käytännöllisiä, kauniita ja kestäviä kodin tuotteita! Sinivalkoinen jalanjälki -sivu kertoo, että ostaessa suomalaisia tuotteita 10 eurolla kuussa, syntyisi tästä peräti 10 000 vuosityöpaikkaa. Maltilla ja harkiten tehdyt ostokset tekevät myös kodista miellyttävämmän paikan asua. Itselleni kotimaisuus tulee aina olemaan ostotilanteessa ehdoton plussa.

/Liisamaija

P.S. Muista lukea myös kolme edellistä, Oman maan mainiot-blogipostausta täältä: Oman maan mainiot – Levytavarasta on moneksi,  Oman maan mainiot – Seinät osana sisustusta ja Oman maan mainiot – kauniit ja käytännölliset sisustustavarat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio