Etuovi.com

Oma toimitus

Tuula oli asunut perheineen vuosikymmenet samassa taloyhtiössä Puotilassa. Kaksiosta oli siirrytty neliöön, joka lasten lähdettyä alkoi tuntua turhan isolta ja lisäksi 60-luvulla rakennetun talon isot remontit nostivat vastikekuluja. Pohdittuaan asiaa Tuula puolisoineen tuli siihen tulokseen, että he haluaisivat vapauttaa seiniin sidottuja varoja elämästä nauttimiseen.

Ajatus asunnonvaihdosta muhi pitkään, kunnes eräänä elokuisena päivänä vastaan tuli rakenteilla oleva moderni asunto hissillisessä talossa palveluiden vieressä. Siinä asunnossa kaikki oli kohdillaan! Seuraavaksi soitettiinkin luottovälittäjä Mia Sirenille.

Neljän huoneen asunnon vierashuone Puotilassa
Neljän huoneen asunto vehreässä Puotilassa laitettiin myyntiin, koska se oli käynyt turhan isoksi. Kuva: Mia Sireni, SP-Koti Urbaanit Kodit Oy

Olen konkari asunnonmyyjänä, sillä tämä oli jo viides asuntokauppamme. Meillä on aina ollut välittäjä apuna, se on helppoa ja välttää paperisodan. Itse myyminenkin on ollut mietinnässä, sillä aina yhteistyö välittäjän kanssa ei ole sujunut.

Sirenin Miaan olimme tutustuneet äitini asuntokauppojen yhteydessä, ja hän oli myynyt myös muita asuntoja taloyhtiöstämme. Mia oli siis tuttu, näyttänyt kyntensä myyjänä ja hän tunsi alueen.  Neuvonkin kyselemään välittäjän suosituksia ja näyttöjä, seudun tunteminen on todella tärkeää. Luotettavuus tulee suosittelusta ja näyttöjä myynneistä täytyy olla!

Harkitsetko sinäkin asuntosi myymistä? Täältä löydät Etuovi.com-takuuvälittäjät

Lasitettu parveke, iso piha ja erinomaiset lähipalvelut olivat asunnon myyntivaltteja. Kuva: Mia Sireni, SP-Koti Urbaanit Kodit Oy

Asunnon myyminen ei minua etukäteen huolettanut, toki pohdin yleistä taloustilannetta ja sitä, milloin myynti kannattaa aloittaa. Vaikka talo on vanha, putkiremontti oli tehty, asunto kunnossa ja lähipalvelut hyvät lapsiperheellekin.

Välittäjän kanssa asiat lähtivät rivakasti eteenpäin, hintasopukin löytyi heti. Mialla oli käytössään tieto alueella myytyjen asuntojen hinnoista, sen perusteella hän pystyi asettamaan oikean hinnan perustellusti.

Välittäjä otatti asunnon kuvat ammattivalokuvaajalla. Kaikkiaan niitä oli pohjakuvan lisäksi kymmenkunta. Mielestäni kuvat onnistuivat oikein hyvin. Ennen kuvausta hieman karsimme ylimääräistä tavaraa ja modernisoimme ilmettä, mitään suurempaa stailausta ei tarvittu.

Kohta myynti-ilmoitus olikin jo markkinapaikoilla, lisäksi Mia hyödynsi omia verkostojaan, joiden kautta hän laittoi viestiä kiinnostavasta asunnosta mahdollisille ostajille. Hän panosti ilmoituksen esittelytekstiin ja nosti esille asunnon ja ympäristön  erityispiirteet kuten lasitetun parvekkeen, autotallin sekä erittäin runsaat lähipalvelut.

Neljän huoneen asunnon keittiö Puotilassa
Kiinteistönvälittäjä kuvautti asunnon ammattivalokuvaajalla, ja Tuula oli erittäin tyytyväinen kuviin. Kuva: Mia Sireni, SP-Koti Urbaanit Kodit Oy

Mia piti meidät hyvin kartalla kaikkien potentiaalisten ostajien yhteydenotoista. Hän järjesti sekä yleisnäyttöjä sekä yksityisnäyttöjä. Ensimmäisessä  näytössä kävi paljon väkeä, sitten väkimäärä alkoi vähentyä.  Asuntomme oli myynnissä viitisen viikkoa, joka viikonloppu oli näyttöjä. Ison asunnon isohko vastike putkiremontin jäljiltä oli suurin kaupanteon viivästyttäjä.

Asuntomme ostanut pariskunta kävi katsomassa asuntoa kolme kertaa. Koska uuden kotimme valmistuminen lähestyi, heidän tekemänsä tarjous päätettiin hyväksyä. Tarjous ei suoranaisesti kirvoittanut hurraa-huutoja, mutta ostajat halusivat nopean päätöksen. Kauppojen nopeus aiheutti aluksi hieman myyntikrapulaa, mutta myynti on osoittautunut aivan oikeaksi päätökseksi!

Pidimme välityspalkkiota sopivana, ja neuvottelu siitä meni sujuvasti Mian kanssa. Koska hyväksytty tarjous jäi hieman kaihertamaan, palkkiotakin vähän soviteltiin. Kaikilla jäi siis kaupanteosta hyvä mieli.

Yhteistyö Mian kanssa sujui mallikkaasti ja tuntui hyvältä. Välittäjältä kannattaa ennen toimeksiantoa selvittää, miten aktiivisesta hän aikoo asuntoa markkinoida ja millä keinoin. Mian kanssa kaikki sujui kuten luvattu oli.

Asunnon myyminen välittäjän avulla oli jälkikäteen ajatellen helppoa. Haasteellisinta oli tehdä päätös myyntiin laittamisesta. Mutta yhtään se ei ole kaduttanut – muutto uuteen vuokrakotiin saa jäädä viimeiseksi!

Lue  lisää kokemuksia asunnon myynnistä

Tuulan asunnon myyjän tarinan kirjasi Sarianne Etuovi.comilta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio