Oih… Aah… Ihana!” Sanavarastoni koostui lähinnä spontaaneista huokauksista, kun käyskentelin viime viikolla avautuneilla Jyväskylän asuntomessuilla. Haaveet uudesta keittiöstä elpyivät entisiin mittoihinsa ja kertyipä varastoon kasa uusia sisustushaaveita omaksi – ja tietenkin puolison ”iloksi”.

Virheistä oppineena valikoin tänä vuonna käyntikohteet Deko-messuluettelon avulla ennakkoon, kun aikaa kiertelyyn oli vain yksi päivä. Ja kiitos hyvin valikoituneiden kohteiden, messut ylittivät kaikki odotukseni. Sain syötyä myös lounaan ajallaan, en väsähtänyt kesken päivän ja pystyin poistumaan portista hyvillä mielin, kun kaikki haluamani kodit tuli nähtyä.

Mielestäni 44 messukohteen läpikäynti päivässä on vain sula mahdottomuus – ellei sitten omaa oravan keskittymiskykyä ja maratoonarin kestävyyttä. Onneksi tämän ovat huomioineet tänä vuonna myös viisaat messujärjestäjät; ex tempore -kävijöille valittavana onkin neljä eri teemareittiä, jos kohteisiin ei ole kerennyt tutustumaan ennakkoon. Alla kooste kiertämistäni kohteista ja lisää herkullisia messukuvia löytyy täältä.

asuntomessut, kylpyhuone

asuntomessut, olohuoneYksi teemareitti Aaltoon kuuluvista kohteista on Villa Muurame (Kohde 38). Tänne halusin yläkuvassa näkyvien marokkolaisten laattojen vuoksi, joita oli käytetty useissa eri tiloissa. Saunaosasto oli muutenkin näkemisen arvoinen vaikka meinasinkin kompuroida sinne johtavissa ahtaissa kierreportaissa. Mielestäni yksi messujen ”must-see” kohde.

sauna, muotoonpuristettu puuviilu

sauna, muotoonpuristettu puuviiluMuotoonpuristettu, kerroksittain liimattu puuviilulaude on uusin saunatrendi jos asuntomessuja on uskominen. Lauteita mainostetaankin erittäin miellyttäviksi muun muassa pyöristetyn etureunansa ansiosta. Ja ovathan ne kauniit! Ylempi kuva kohteesta 32 Lappli Duo ja alempi kohteesta 43 Drama Queen.

Hauskimmat DIY-tyyppiset valaisimet löytyivät Maailmanpylväs-kerrostalon kohteista 39 (Viherperhe) ja 42 (Kiertokoti). Kiertokodille plussaa ekologisuudesta; kohteen kaikki tuotteet ovat syntyneet kierrättäen ja käsityönä juuri tähän kotiin. Varsinkin keittiön ihana räsymatto hurmasi väreillään ja aitoudellaan.

asuntomessut, design

asuntomessut, makuuhuone, design

designYllä olevat kohteet ovat mannaa kaikille designin ja skandinaavisen sisustustyylin ystäville. Kohteen 29 (ylin kuva, Lakka Kivitalot) sisustuksessa on käytetty runsaasti suomalaisia design-klassikoita ja kohde 10 (keskimmäinen kuva, Kannustalo Lato) oli eheän värimaailmansa ja sisustuksensa ansiosta mielestäni messujen tyylikkäimpiä. Alin, kohde 35 Talo Luck, on arkkitehtonisesti ja visuaalisesti messujen vaikuttavin talo ja listaisinkin tämän TOP1 vierailukohteeksi. Ilmavaa, metsän viereen sijoitettua kotia kiertäessä tuntui kuin olisi astunut toiseen ulottuvuuteen – kokemuksen ollessa positiivinen.

Muutama kohde iloitteli puunkäytöllä sisustuksessa, mikä osui ja upposi ainakin tähän suomalaiseen sydämeen. Ylimmät kaksi kuvaa ovat kohteesta 23 (Skammin talo), joka oli täynnä Marimekon ihania kuoseja ja tuotteita. Yläkerran tilanjakajana toimii mitä mainioin kuivakaappi, jonne piilottaa keittiön tykötarpeet. Kaksi alempaa kuvaa ovat kohteesta 7 (Passiivikivitalo Leija). Tämän kohteen parasta antia oli runsas puunkäyttö seinäpinnoilla sekä harmoniset suihku- ja saniteettitilat.

Samppanjaa ja vaahtokarkkeja… Kohde 43 Drama Queen (ylempi kuva) on jokaisen kauniita tavaroita ja vaatteita rakastavan unelma! Milla Alftan on sisustanut peräti kolme kohdetta Maailmanpylväs-kerrostaloon, joista kaikki ovat monipuolisuudessaan näkemisen arvoisia. Drama Queenin sauna ja kylpyhuone ovat mielestäni messujen kauneimpia. Myös kaikkien Alftanin kohteiden seinäpinnoiteratkaisut piristävät valkoisiin seiniin kyllästyneitä. Kohteen 13 Valkolan Mimou-tapetit (alempi kuva) hurmasivat heleydellään.

maailmanpylväs, asuntomessut

Myös 13. kerroksinen Maailmanpylväs oli jo itsessään vaikuttava näky. Kerrostalossa on viisi messukohdetta ja se sijaitsee messualueen pohjoispäässä Jyväsjärven rannalla. Kohteet ovat kerroksissa 2. ja 12., joten ruuhka-aikaan kannattaa varautua portaissa kävelyyn sekä jonottamiseen.

Kaiken kaikkiaan kiersin yhteensä seitsemäntoista kohdetta, joista enemmän kuvia (yht. 178) täällä. Kohteet olivat: 7 Passiivikivitalo Leija, 10 Kannustalo Lato, 13 Valkola, 15 Noppakoti A, 18 Deko, 23 Skammin Talo, 29 Lakka Kivitalot Heikkinen, 31 HB Kivitalo, 32 Lapplin Duo, 33 Kanerva, 35 Talo Luck, 38 Villa Muurame, 39 Viherperhe, 40 Brand New Oldies, 41 Äija, 42 Kiertokoti ja 43 Drama Queen.

Voin lämpimästi suositella tämän vuoden asuntomessuja kaikille sisustamisesta, remontoinnista ja rakentamisesta kiinnostuneille! Jyväskylästä jäi hyvä fiilis.

/Kuvat ja teksti: Liisamaija

Jyväskylän asuntomessut 2014 – Etuovi.comin Messukuvagalleria

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio