Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Yhteistyössä:

 

Ylioppilasjuhlat lähestyvät ja jännitetään, minkälainen keli tulee olemaan. Sukulaisille, perhetutuille ja parhaille ystäville on lähetetty kutsukortit, mutta kaikki eivät mahtuisi mukavasti sisälle kahvittelemaan saderintaman sattuessa kohdalle. Onneksi on lasiterassi, jonka suojissa on hyvä syödä kakkua ja tentata ylioppilasta tulevaisuudensuunnitelmista.

On elokuu ja kaveriporukan perinteiset rapujuhlat. Lauluvihkoset on tulostettu ja saksiniekat keitetty, tätä on odotettu. Pöytä on katettu terassille, sillä mikä olisi tunnelmallisempaa kuin istua pitkään pimenevässä elokuun illassa lyhtyjen valaistessa ja naurun raikuessa. Onneksi on terassilasit, jotka voidaan sulkea illan viiletessä ja pistää terassilämmittimet päälle. Jatkuisipa ilta ikuisesti.

Isot ja pienet juhlahetket ovat kesän (ja elämän) suola, ne tuovat vaihtelua arkeen ja antavat mahdollisuuden luoda hauskoja yhteisiä muistoja. Parhaassa tapauksessa hauskuus alkaa jo ennen juhlia kun pääsee suunnittelemaan – mitä syödään, onko ohjelmaa, minkälaisten koristeiden avulla saadaan luotua oikeanlainen tunnelma… Erityisen hauskaa juhlien suunnittelu on silloin, kun ei tarvitse huolehtia siitä, pilaako kylmä tai sateinen keli kaiken. Suojaisa lasiterassi on juhlien järjestäjän luotettava ystävä Suomen epävakaassa kesässä.

Terassin kaikki käyttötarkoitukset on hyvä ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa – jos terassilta toivotaan lisätilaa juhliin ja illanistujaisiin, kannattaa se mitoittaa niin että sinne mahtuu reilun kokoinen ruokapöytä tai sohvaryhmä ilman että kulkureitit menevät tukkoon. Kun lasiterassi on sisustettu sopivan väljästi, on juhlan koittaessa helppoa vaihtaa järjestystä tai tai lisätä jatkoa ruokapöytään.

Huomioi lasiterassin suunnittelussa  nämä asiat:

  • Tilankäyttö – mitä kaikkia toimintoja terassille halutaan?
  • Kulkuväylät ja ovien avautumiset
  • Valaistus – tarvitaanko terassille yleisvaloksi led-valoja vai riittävätkö tunnelmavalot?
  • Terassin ilmansuunta – auringonsuojaverhoilla voidaan suojata terassia valolta ja kuumuudelta

Terassin sisustus tekee viihtyisän juhlatunnelman

Kun puitteet ovat kunnossa terassin ja kalustuksen osalta kunnossa, voidaan keskittyä pienempiin, mutta merkityksellisiin asioihin. Viihtyisä sisustus kruunaa niin juhlat kuin arkisetkin hetket terassilla.

Juhlijoiden on helppo nauttia olostaan, kun terassin lämpötila on sopiva. Kuumana päivänä lasit voi avata ja antaa tuulenvireen puhaltaa terassin läpi. Myös auringonsuojaverhot estävät terassia kuumenemasta liikaa. Elokuun viilenevinä iltoina taas terassilämmitin on ehdoton.

Koska lasiterassia käytetään enimmäkseen kesällä kun on valoisaa, ei valaistus tule välttämättä ensimmäisenä mieleen terassia suunnitellessa. Siihen kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota, sillä hyvä valaistus voi nostaa lasiterassin tunnelman uudelle tasolle. Lue myös: Lasiterassin valaistus – sisustussuunnittelijan vinkit täydelliseen tunnelmaan

Terassin sisustamisessa tekstiileillä ja sisustusesineillä vain mielikuvitus on rajana, kunhan muistaa valita ulkotilaan sopivia esineitä ja tekstiilejä. Esimerkiksi sisustustyynyillä on helppo tuoda väriä ja viihtyisyyttä, muutama vilttikin on hyvä löytyä. Lue myös: Lasitetun terassin sisustus –  näin teet ihanan kesäkeitaan

Lumonin Terassisisustajan oppaaseen on koottu parhaat vinkit lasiterassin sisustuksen suunnitteluun ja muunteluun vuodenaikojen mukaan. Lataa ilmainen ja inspiroiva opas täältä

Jos unelmoit terassin lasittamisesta ennen kesän juhlasesongin alkua, on nyt kevään kynnyksellä on aika toimia – näin terassi ehditään suunnitella ja asentaa hyvissä ajoin.  Varaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio