Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Kaipaatko piristystä pihalle ja pientä (tai ”pientä”) projektia tälle kesälle? Kokosin tähän blogijuttuun parhaat ideat piharakennuksiin ja -rakennelmiin blogissamme aikaisemmin julkaistuista jutuista. Pergolan avulla voi luoda ihanan huonemaisen tilan pihalle, kesäkeittiössä valmistuvat herkut säällä kuin säällä ja istutuslaatikoilla varustetusta keittiöpuutarhasta on kiva keräillä kesäisen aterian ainekset. Vai kaipaako pihasi kenties terassia tai leikkimökkiä?

Leikkimökki pihaa sulostuttamaan

Leikkimökki kohteessa Cubo, Asuntomessut 2016 Seinäjoki

Leikkimökki kohteessa Villa Roihu, Asuntomessut 2016 Seinäjoki

Jos perheeseen kuuluu pikkuväkeä, on leikkimökki toivottu piharakennus. Leikkimökin voi ostaa valmiina tai nikkaroida itse, netistä löytyy siihen projektiin paljon ohjeita. Suunnittelussa ja sisustamisessa on vain mielikuvitus rajana!

Jos leikkimökin hankkiminen tai rakentaminen on ajankohtaista, niin tämä juttu tarjoaa inspiraatiota suunnitteluun

Kurkkaa söpöt leikkimökit myös kuvagalleriassa

Kesäkeittiössä valmistuvat kesäherkut

piharakennus kesäkeittiö

Hyvin varusteltu kesäkeittiö on oikea kotikokin unelma. On kätevää, jos grillin lisäksi kesäkeittiöstä löytyy pieni vesipiste ja keittiolevy perunoiden keittiämistä varten. Varsinkin jos kesäkeittiö on katettu, onnistuu grillailu ja muiden kesäherkkujen valmistus säällä kuin säällä kuin säällä.

Sisustussuunnittelija Marika valitsi upeimmat modernit kesäkeittiöt, lue lisää!

Lisää ideoita kesäkeittiöön löydät täältä

Aterian ainekset omasta keittiöpuutarhasta

piharakennus keittiöpuutarha

piharakennus keittiöpuutarha

Keittiöpuutarha on parhaimmillaan pihan kaunistus,  ja onhan se aina palkitsevaa seurailla ihan itse kasvattamiensa vihannesten, salaattien ja kukkien kasvua. Puiset istutuslaatikot ovat kätevä tapa viljellä erilaisia kasveja. Tärkeää keittiöpuutarhan menestyksen kannalta on sen paikan valinta, jotta hyötykasveilla on parhaat mahdolliset edellytykset tuottaa satoa. Tässä Katin upeassa keittiöpuutarhassa on tyylikkäät mustat viljelylaatikot ja accoya-puusta tehty pergola.

Lue täältä tarkemmat ohjeet keittiöpuutarhan perustamiseen

Keittiöpuutarhan voi perustaa myös parvekkeelle, katso vinkit!

Pergola toimii tilanajakajana pihalla

piharakennus pergola

piharakennus pergola

Pergola toimii pihalla tilanjakajana tai katettun, huonemaisena tilana. Katin pihalle pystytettiin pergola, jonka rakentamiseen tarvittiin vain tolppajalat, painekyllästettyä puuta ja raudoitusverkkoa. Aikaa parilta rakentajalta kului vain yksi päivä, joten kyseessä on kiva pieni projekti. Pergolasta tulee ihanan näköinen, kun verkkoja pitkin istuttaa kasvamaan köynnöskasveja, kuten kärhöä tai villiviiniä.

Lue lisää pergolan rakentamisesta

Terassi tuo viihtyisyyttä pihalle

piharakennus terassin rakentaminen

piharakennus terassi

Jos suunnitelmissasi on terassin rakentaminen tänä kesänä, niin erilaisten terassilautojen vertailu on ajankohtaista. Lämpökäsiteltyä tai kestopuuta, lehtikuusta vai sittenkin komposiittia? Sirpan perheen uuden omakotitalon pihalle rakennettiin tyylikäs terassi kestopuusta.

Lue lisää erilaisten terassilautojen ominaisuuksista ja terassin rakentamisesta

Tämän verran maksaa terassiremontti

Jos kaipaat inspiraatiota terassin suunnitteluun, poimi ideat kuvagalleriasta

Lasiterassi on ihana kesähuone

piharakennus lasiterassi

piharakennus lasiterassi

Lasitetusta terassista haaveilee moni eikä ihme, sillä onhan sillä lukuisia etuja. Useimmissa tapauksissa lasit lisäävätkin terassilla oleskelua reilusti, kun enää ei tarvitse olla täysin säiden armoilla. Terassilasit suojaavat terassilla hengailijoita tuulelta ja sateeltakin – tarpeellinen piharakennus Suomen suvessa siis.

Riikan paritalokodin takapihalle asennettiin Lumonin lasiterassi, joka sisustettiin ihanaksi kesähuoneeksi. Lue lisää!

Täältä löydät lisää ideoita lasiterassille

Jos kaipaa ammattilaisen apua pihan suunnitteluun, voi olla paikallaan tilata pihasuunnitelma. Lue täältä, mitä pihasuunnitelma maksaa ja miksi sellainen kannattaa tilata

Aiotko sinä toteuttaa tänä kesänä jonkinlaisen pihaprojektin? 🙂

-Juulia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio