Riikka Ranta

Etuovi.com

Paritalomme terassin lasituksen kustannuksista ja projektin aloituksesta saatoit jo lukea edellisessä jutussani Lasitettu terassi – haaveet todeksi. Nyt kerron, miten terassin lasitus ja asennus sujui, ja miten sisustimme lasitetusta terassista oman kesäolohuoneen!

Terassin asennus ja lasitus

15 neliön kokoinen terassimme pystytettiin nopeasti. Oli mielenkiintoista seurata miten kätevästi runkoelementtien asennus sujui uuden terassin lattian ja naapurin puoleisen paloseinän valmistuttua.

Terassin lasitus ja rakennus aloitettuTerassin rakennus aloitettu, lumet vielä maassa.

Uuden ja vanhan rakennuksen yhdistäminen on lähes aina haastavaa ja täysin mutkitta ei tämäkään asennus mennyt. Yllä oleva parveke ja siitä jatkuva terassin lasikatto oli lopulta pellitettävä, jotta katosta saatiin pitävä. Muilta osin terassin lasitus edistyi Lumonin miehiltä sujuvasti, vaikka lämpötilat vaihtelivat lämpimistä kevätkeleistä takatalven lumisateeseen.

terassin lasitus teki tilasta viihtyisän

Vahtikoira ei ole terassilla pakollinen varuste, sillä lasitetun terassin ovet saa myös lukittua.

Terassilla on lasiovet molemmilla seinustoilla ja ne saa tarvittaessa sivuun. Jokainen ovista liukuu omalla kiskollaan siirtyen sivuun yhden kiinteän oven rinnalle. Tämä ominaisuus on tullut jo tarpeeseen lämpiminä ja aurinkoisina kevätpäivinä. Ovet avaamalla saa miellyttävän tuulenvireen, jos aurinko porottaa liian kuumana. Ne saa myös lukkoon tarpeen vaatiessa.

Terassin lasituksen jälkeen sisustimme tilan kesäolohuoneeksi

Lähestyvä perhejuhlamme vauhditti uuden terassimme sisustuksen suunnittelua. Tarvitsimme kipeästi lisätilaa, jotta kaksikymmenpäinen juhlakansa mahtuisi kotiimme. Mietin, pitäisikö terassista tehdä kesäolohuone vaiko ruokailutila? Etsin inspiraatiota ja käytännön vinkkejä selailemalla puutarhakalusteet ideagalleriaa. Katselin myös, millaisia ratkaisuja on tehty muissa kodeissa lasitetulle parvekkeelle ja terassille.

Lepposiin aamiaishetkiin, lukemiseen ja löhöilyyn

Meille terassin lasitus mahdollisti sen, että terassia voidaan nyt käyttää sen tärkeimpiin käyttötarkoituksiin, joita ovat leppoisat aamiaiset sekä kirjojen ja lehtien lukeminen mukavalla sohvalla löhöten. Totesimme, että rennot kesälounaat voimme syödä myös sohvanurkassa, joten uutta ruokailuryhmää emme tarvitse.

Valinta oli lopulta helppo ja ostimme uuden polyrottinkisen sohvan, pöydän ja kaksi nojatuolia. Lasikantinen sohvapöytä säilytysmahdollisuudella on kätevä, sillä viltit ja kynttilät on kiva säilyttää paikassa, josta ne on helppo napata käyttöön tarpeen vaatiessa. Vaikka tila on nyt suojaisa, valitsimme kosteutta kestävistä materiaaleista tehdyt huonekalut.

Lasitetun terassin kalusteet

Lasitetun terassin kalusteet tällä hetkellä.

Terassin lämmitin viileämpiin iltoihin

Kevään juhlapyhät eli pääsiäinen ja vappu toivat rohkeutta kokeilla kirkkaampia värejä ja kuoseja sisustuksessa. Värikkäät tyynynpäälliset lähtivät tilaukseen. Varauduimme myös viileään säähän ja ostimme siirrettävän lämmittimen terassille. Lämmittimelle olikin perhejuhlassamme tarvetta ulkolämpöasteiden oltua kymmenen asteen pinnassa. Lämmittiminen lisäksi hankimme lattialle terassimaton, joka tuntuu miellyttävältä jalkojen alla.

Kevään juhliin ostimme orvokkeja. Paahteiselle terassille ne eivät kyllä ole paras vaihtoehto. Keväällä terassin sisustuksessa kannattaa hyödyntää myös erilaisia versoja – meidän terassille väriä on tuoneet talvella hankeen tuikatut vaahteran oksat. Ne versoivat kauniisti jo huhtikuun loppupuolella, kun muuten luonto vasta heräili. Seuraavaksi vuorossa ovat kesäkukat.

Huomasin, että Kati Jukarainen julkaisi juuri blogijutun terassin viherkasveista ja kesäkukista, jossa hän antaa kyllä tosi kivoja ideoita terassin vihersisustamiseen!

Aurinkosuojaverho ja muu sisustus tarpeen mukaan

Onneksi koristetyynyjen päällisten vaihtaminen on nopea ja helppo sekä ennen kaikkea edullinen tapa saada kesäterassin ilme muutettua vuodenajan mukaan. Puuteri- ja pastellisävyt innostaisivat tänä kesänä, näiden onkin arveltu olevan tämän kesän trendivärit. Terassin sisustuksen osalta on vielä paljon hienosäätöä, mutta sitähän se on aina – valmista ei ole ikinä.

Mahdollinen valaistus ja verhojen tarve tulee ilmi lähikuukausien aikana, kun kesähelteet ja syksyn pimenevät illat paljastavat lisätarpeet. Esimerkiksi Lumonin auringonsuojaverhojen kankaan taustapuolen ohut helmiäis- tai metallikalvo heijastaa parvekkeelle tai terassille tulevan auringonsäteilyn tehokkaasti pois. Näitä harkitsemme, jos helteet käyvät liian tuskaisiksi.

Terassin lasitus oli kyllä onnistunut projekti – terassi on jo nyt osoittautunut erittäin käteväksi ja toimivaksi tilaksi. Suomessa kesä on armottoman lyhyt, joten terassin lasitus pidentää käyttöaikaa parilla kuukaudella kesän molemmin puolin. Aika näyttää kuinka paljon terassilla tulee vietettyä aikaa. Voi olla vielä uutuuden viehätystä, mutta lähes päivittäin olen nyt terassille istahtanut kahvikupilliselle ja nauttinut rauhallisesta hetkestä.

/ Riikka

PS. Kurkkaa myös toukokuun alussa poimitut viikon valinnat – tyylikkäimmät terassit, näihin ei voi olla ihastumatta!

Katso myös nämä

2 kommenttia sivuun “Terassin lasitus ja sisustus kesäolohuoneeksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio