Maija Lukkari-Nyman

Maijan Maailma - helsinkiläinen sisustussuunnittelija, LKV ja varatuomari

Vau, pääsin käymään kylässä poikamiehen hulppeassa design-kodissa Kruununhaassa sillä välin, kun poikamies itse oli matkoilla. Vaikka asunnon ihanat omistajat olivatkin reissussa, minä viihdyin tässä ullakkoasunnossa, toivottavasti sinäkin! Talo on rakennettu vuonna 1885 ja asunto sijaitsee uusrenessanssikauden talon ylimmässä kerroksessa. Katso videolta, miltä poikamiehen ullakkoasunto näytti! Ja lue juttu loppuun, niin pääset tapaamaan myös Alanis-kissan.

Ullakkoasunto sijaitsee rakennuksessa, joka on Theodor Höijerin suunnittelema Standertskjöldin talo. Se ehti toimia vuosikymmeniä myös toimistorakennuksena, kunnes se vuonna 2005 palautettiin alkuperäiseen asuinkäyttöön. Onneksi, virastokäyttöön otettujen huoneistojen alas lasketut katot ja kevytrakenteiset seinäjaot eivät tehneet oikeutta tämän talon asunnoille. Rappukäytävä on varmasti yksi kaupungin kauneimmista ja sen leveät portaat johdattavat meidät kylään ylös kattohuoneistoon.

ullakkoasunto olohuone

Jarin ja Alanis-kissan ullakkoasunto on design-koti

Tässä ullakkoasunnossa asuu yrittäjä Jari yhdessä Alanis-kissansa kanssa. Asunnon pohja on arkkitehdin suunnittelema ja se on toimiva sekä valoisa. Kodin keskiössä on olohuone ja avokeittiö, missä voidaan nauttia yhdessäolosta.

Makuuhuoneet on puolestaan sijoitettu ullakkoasunnon päätyihin, jolloin niihin voidaan vetäytyä omaan rauhaan. Ns. master bedroomin yhteydessä on vaatehuone ja suora käynti kylpyhuoneeseen. Oih, tällaisesta walk-in closet -vaatehuoneesta minäkin haaveilen!

 

Saunan älylasi ja design-keittiö

Tämän ullakkoasunnon yksi erikoisuus on saunan älylasi. Lasin – eli yhden saunan seinistä – saa nappia painamalla muuttumaan maitolasista kirkkaaksi, jolloin saunamaisemat muuttuvat henkeäsalpaaviksi ja taatusti uniikeiksi. Jutun alussa olevalta videolta näet, miten saunan maisemat muuttuvat! Mutta onko älylasissa järkeä? Älykkäästä kodista tulen kirjoittamaan lisää ensi viikolla – käy tsekkaamassa myöhemmin!

ullakkoasunnon saunan älylasi

Keittiö on klassinen ja hillitty korkeakiiltoisine kaapinovineen. Isot keittiökodinkoneet on integroitu ovien taakse. Keittiömuodin mukaisesti osa tyylikkäistä kodinkoneista on kuitenkin jätetty näkyville. Tuon KitchenAidin yleiskoneen minä haluaisin myös itselleni!

kitchen aid kodinkoneet keittiössä

Missä on kissan lempipaikka?

Kolmetoista vuotiaan leikkisän Alanis-kissan lempipaikka kodissa on ruokasalin pöydän päällä. Ei hullumpi paikka makoilla, sillä jos Alanis viitsii hiukan kurkottaa päätään, hänkin pääsee nauttimaan ullakkoasunnon merimaisemista.

Merimaisemat kaupunkiasunnolla vai järvimaisemat huvilalla?

Ullakkoasunnon kaari-ikkunoista on esteettömät merinäköalat Tervasaareen, Korkeasaareen ja Katajanokalle. Taulujakaan ei tarvita, kun näköalat ovat kuin vaihtuva taidenäyttely. Kuinka ihanaa olisikaan rauhoittua illalla työpäivän päätteeksi ja ihailla maisemia näistä ullakkoasunnon ikkunoista.

Asunnon omistaja Jari ihastui alun perin juuri tähän merinäköalaan. Nyt Jari ja Alanis-kissa ovat kuitenkin suunnitelleet muuttavansa noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalle huvilalleen. Huvilan valmistuttua siellä on alettu viihtyä yhä useammin ja pidempiä ajanjaksoja, joten kaupunkiasunto alkaa käydä turhaksi. Nyt tämä ihanuus on siis myynnissä, katso tämän kodin myynti-ilmoitus Etuovesta

Katso Etuovesta muut tällä hetkellä myynnissä olevat kattohuoneistot

Himoitut design-huonekalut

Kodin design-kalusteet ovat mm. italialaisen Minotti’n, hollantilaisen Moooi’n ja ranskalaisen Ligne Roset’in. Niillä on viimeistelty tyylikäs sisustus ja saatu modernin linjakas lopputulos. Mittatilauksena teetätetty sohva on juuri passeli ja siitä kelpaa katsoa elokuvia isolta tv-ruudulta. Minä himoitsen kuitenkin erityisesti yhtä asiaa tästä kodista. Jäisiköhän tuo ihanuus ylimääräiseksi Jarilta hänen muuttonsa yhteydessä?

metallilankavalaisin ja kukkakimppu

Jarin ja Alanis-kissan ihanat kiitoskukat ovat Huiskulalta. Kukkakimpun sidoin ihan itse ja yllätin itseni floristin puuhissa.

-Maija

Kylässä Maijan kanssa -sarjassa pääsemme nyt kyläilemään kiinnostavissa kodeissa videon välityksellä. Kylässä -blogisarjassa on jo aiemmin kyläilty muissakin kiinnostavissa, asukkaidensa näköisissä kodeissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio