Maija Lukkari-Nyman

Maijan Maailma - helsinkiläinen sisustussuunnittelija, LKV ja varatuomari

Tällä kertaa kävimme Etuovi.comin kanssa kylässä persoonallisessa kaksiossa. Asunto sijaitsee 50-luvulla rakennetussa rapatussa kerrostalossa Raumalla. Koti on syntynyt ideoista, joiden toteuttamista ei ole mietitty liian pitkään, rakkaudesta 50-luvun design-muotoiluun sekä tinkimättömästä tyylistä. Tämän kodin helmiä ovat tiilisenä ja lautalattiat, katso videolta niiden tarinat!

Tässä 55-neliöisessä kaksiossa asuu 26-vuotias Teemu, joka tekee päivätyötään yliopistolla, mutta haaveilee sisustussuunnittelijan ammatista. En ihmettele tätä haavetta, enkä vähääkään epäile hänen haaveensa toteutumista, sillä Teemun upeassa kodissa näkyy hänen palonsa sisustamiseen.

persoonallinen kaksio

persoonallinen kaksio
Teemun kaksion pohjapiirros. Kuva: Etuovi.com

Mutta Teemun koti ei ole vain minun mielestäni upea. Se on sitä tuhansien muidenkin ihmisten mielestä. Teemu nimittäin voitti #vuodenkoti-kilpailun yleisöäänestyksen! Oli mahtavaa päästä kylään kotiin, jonka kilpailumenestystä olen seurannut koko kesän Instagramissa #vuodenkoti-kilpailun myötä!

Rakkaudesta tiiliseinään

Tässä kodissa on varmuudella yksi kiintopiste, johon monen katse kiinnittyy – nimittäin olohuoneen tiiliseinä! Se onkin upea ja seinän syntyprosessi mielenkiintoinen:

Teemu oli jo aiemmin nähnyt kuvia tiiliseinistä, ihastunut niihin ja haaveillut, että saisi sellaisen itselleen vielä joskus. Asunnon hankkiessaan hän päätti toteuttaa haaveensa, jos se vain olisi talon rakenteiden puitteissa mahdollista. Hän varmisti taloyhtiöltä, että 50-luvun talo oli tiilirakenteinen ja saatuaan isännöitsijältä ”vihreän valon” suunnitelmilleen Teemu aloitti seinärappauspinnan poistamisen.

Aluksi Teemu poisti rappauspintaa varovasti rapsuttelemalla laastia pois seinästä pieninä paloina ruuvimeisselin avulla. Teemun onneksi, lähes arkeologisen varovaisten kaivausten jälkeen rappausten alta paljastui toivottu ja silmää miellyttävä tiiliseinärakenne.  Teemu hahmotteli seinään lyijykynällä ääriviivat alueelle, josta hän halusi poistaa laastit. Sen jälkeen töitä voitiin tehdä jo reilummalla otteella piikkauskoneen avulla ja pian esiin saatiin kaunis raameiltaan epäsymmetrinen tiiliseinäalue.

Ihaile upeita tiiliseiniä myös Ideat & Vinkit -galleriassa

Lautalattiat tuovat valoa ja aitoa tunnelmaa

Kodissa on kuitenkin tiiliseinän lisäksi muita ihanuuksia, mm. valkoiseksi maalatut lautalattiat. Ne eivät suinkaan olleet esillä silloin, kun Teemu osti kodin. Itse asiassa asunnon lattioissa oli tuolloin kolmea erilaista laminaattia. Teemu ehti asentaa uuden yhtenäisen laminaattilattian, mutta tuli katumapäälle.

Teemua alkoi nimittäin vaivata se, että hänen mielestään laminaattilattiat eivät oikeastaan kuuluneet laisinkaan 50-luvun taloon ja sen henkeen. Niinpä hän alkoi varovasti kurkistella makuuhuoneen kulmasta lattiapintojen alle. Lopulta löytyi toivottu aarre: laminaattilattian ja muutaman muovimattokerroksen alla oli viimein lautalattia. Sen Teemu otti esille, hioi itse ja maalasi valkoiseksi Betoluxilla.

Kati maalasi parketin valkoiseksi Betoluxilla, lue millainen projekti se oli

Tarkkaan harkittuja design-kalusteita, yksityiskohtia ja itsesuunniteltuja käyttöesineitä

Teemun kodissa ei ole mietitty huolella vain pintoja. Hän on myös halunnut  kodin kalusteiden olevan 50-luvun talon henkeen sopivat. Teemu mieluummin etsii täydellisen, odottaa ja tarvittaessa säästää unelmakalustetta varten kuin hankkii kompromissikalusteen. Lähes täydellinen ei ole riittävän hyvä. Jokainen yksityiskohta kukkaruukkuja ja eteisen laastilla rapattua seinäpintaa myöten on tarkkaan mietitty.

Kaiken lisäksi, Teemu ei ainoastaan suunnittele sisustusta ja toteuta remontteja, vaan myös suunnittelee ja tekee käsityönä kodin käyttöesineitä tuotemerkillä Design by TT.

Tämän kodin asukas on selkeästi ihminen, joka inspiroituu helposti, toteuttaa haaveensa liikoja miettimättä, mutta ei suostu kompromisseihin lopputuloksen suhteen. Hän haluaa hankkia kotiinsa pysyviä kalusteita, ei väliaikaisia ratkaisuja. Hän mieluummin odottaa täydellistä kuin hankkii harkitsematta tai tyytyy johonkin vähän sinne päin.

Teemun mielessä syntyy myös jatkuvasti uusia sisustusideoita! Mutta mistä Teemu haaveilee seuraavaksi? Sen saat selville videolla!

-Maija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio