Ensimmäisen, yhteisen kodin sisustaminen voi olla samalla sekä antoisaa että mielipiteitä jakavaa puuhaa. Varsinkin jos suhteen toinen osapuoli on asuttanut tulevaa kotia jo useita vuosia ennen yhteen muuttoa. Tamperelaisilla Sannilla ja Hannulla ”hynttyiden yhteen lyönti” sujui sen sijaan helposti ilman kompromisseja, Sannin muuttaessa Hannun luo Tampereen Atalaan. Parhaimmillaan koti saattaakin ”stailautua” entistä ehommaksi, kuten kävi juuri tässäkin kodissa nuoren naisen kauniiden sisustusratkaisuiden ansiosta.

Sannin ja Hannun koti, Life is-seinätarra

 

lipasto maalaisromanttinenHeti ulko-ovesta sisään astuessa huomaa saapuneensa sekä kauniita esineitä että lämmintä tunnelmaa arvostavan pariskunnan kotiin. Tuulikaapin ja eteisen valkoiset lipastot löytyivät vielä vuosi sitten Wihosen verkkokaupasta, mutta valitettavasti kauppaa ei enää netistä löydy. Sanni omaa itsellenikin tutun rutiinin mitä tulee lipaston päällä näkyviin ruusuihin; kodista on löydyttävä mahdollisimman usein kimppu tuoreita, kauniita leikkokukkia.

lasitiili kylpyhuone

kaunis saippuateline

Sannin ja Hannun koti, hajuvesipulloasetelma, kaunis kylpyhuone

kiviseinä saunassa80-luvulla rakennetun luhtitalon 54 neliöinen kaksio sisältää mitä tilavimman kylpyhuoneen. H&M Homelta löytynyt, kromia muistuttava saippuateline sopii kuin nakutettu samanvärisen hanan viereen. Kauniit parfyymipullot ja meikkisudit ovat jätetty tarkoituksella esiin tilaa sulostuttamaan. Sekä kylppäri että sauna olivat jo kuusi vuotta takaperin, Hannun ostaessa asunnon, näin mainiossa kunnossa. Kiukaan taakse sijoitetun kiviseinän ulkonevalle liuskekivelle voi asettaa vaikka pari tuikkua tunnelmaa luomaan.

iso sohva, suuri sohva

Sannin ja Hannun koti, iittalan mariskooliOlohuoneen massiivisen kokoisella sohvalla kelpaa köllötellä yhdessä tai kestitä vaikka useaa ystävää illan vieton merkeissä. Kuten lasiesineet yleensäkin, pääsee myös Sannin keräämät, Iittalan värikkäät Mariskoolit parhaiten oikeuksiinsa vaaleassa ja valaistussa vitriinissä.

tee-se-itse sisustustaulu

kaunis, lasinen kynttilänjalkaTV-tason yläpuolelta löytyvät DIY -taulut ovat helppo ja huokea sisustusidea toteuttaa. Molemmat kuvat ovat itse printattuja ja mustat kehykset A4:lle löytyivät edullisesti Ikeasta. Myös TV-tason päällä näkyvät Pentikin kynttiläjalat ovat mitä mainioimmat tuunauskohteet kekseliäiden lasijalkojensa ansiosta.

moderni keittiö, ruskea

Sannin ja Hannun koti, moderni keittiö, ruskea

Kodin keittiö – kuten kylppärikin – oli remontoitu edellisen asukkaan toimesta jo vuonna 2008. Hannun muuttaessa asuntoon vuonna 2009, ei kotiin tarvinnutkaan tehdä muuta kuin uusia lattialaminaatti. Viime kesänä tilanjakajaksi keittiön ja olohuoneen väliin baaripöydän paikalle vaihdettiin kiintokalusteita mukaileva kaappi tuomaan lisää säilytystilaa.

makuuhuoneremontti

koristetyyny timantilla

rottinkikori lehdille

Sannin ja Hannun koti, chihuahua joulutyynyAinoa huone, jota yhteen muutettaessa rempattiin, oli kaksion makkari, jonka päätyseinä sai uuden, harmaan maalipinnan. Kaunis kattovalaisin on löytynyt Tuurin kyläkaupasta ja siihen sopiva pöytävalaisin Kodin Ykkösestä. Lennolin hurmaavat koristetyynyt komppaavat makkarin harmaata sävymaailmaa. Perheen rakkaan chihuauan oma peti löytyy heti sängyn vierestä. Hauska, jouluaiheinen koiratyyny on löytynyt H&M Homen valikoimasta.

 

Mikään ei ole mukavampaa kuin kyläillä sydämellisten ihmisten sydämellä sisustetuissa kodeissa. Jutellessamme sisustuksesta sanoo Sanni ääneen itsellenikin tutun ajatuksen ”koti ei voi olla ikinä valmis”. Tampereella sijaitseva koti onkin selvästi hyötynyt nuoren naisen käden jäljestä. Parhaimmillaan, yhteen muutettaessa, kodin ilme voikin kohentua pienten parannusten avulla jopa niin paljon, että muutokset vaikuttavat suotuisasti jopa asunnon jälleenmyyntiarvoon.

/Liisamaija
Kuvat: Liisamaija

 

8 kommenttia sivuun “Poikamiesboxista koti kahdelle

  1. Löytyispä joskus päinvastainen esimerkki! Mies muuttaa naisen luo ja tekee yltiöromanttisesta rimpsuasunnosta modernimman ja inhimillisemmän. Sitä odotellessa!

  2. Sorry mutta tässä on esimerkki miehestä tossun alla. Tuossa ei ole jälkeäkään siitä että poikamiesboxissa asuisi edelleen se poikamies. HUH.

  3. Kiitos kommenteista Memmu ja Tra! Tässä kodissa ei tosiaan enää poikamies asukaan, ja yhteisessä kodissa emännän kädenjälki on saanut näkyä 😉 Mutta kiitos ideasta, olisi hienoa päästä esittelemään toisenkin tyyppinen ”hynttyyt yhteen”-koti! Oisko jollain vinkata tällaista kotia, jonne voisimme päästä käymään ”Kylässä” ja esittelemään sen seuraavaksi blogissamme?

  4. Hyvin tavallinen ja tylsä asunto vailla sielua. Varmanpäälle vaaleaa haaleaa.

  5. Ovatko TV-tason päällä olevat kynttiläsomisteet todellakin Pentikin??? Vai jonkun muun?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio