Tänä vuonna entistäkin enemmän kannattaa jokaisen kuunnella itseään sisustusmakunsa suhteen. Ehkä voisit lähteä liikkeelle ensin siitä, että suljet silmäsi ja annat mieleesi tulla ajatuksia siitä, millainen olisi juuri sinun unelmakotisi. Jos sinun ei tarvitsisi miettiä rahaa, työpaikkojen ja koulujen sijaintia, matkaa ruokakaupalle tai harrastuksiin, olisiko unelmiesi koti suurkaupungin sykkeessä, meren rannalla vai taajamassa turvallisten naapureiden ympäröimänä?

Mieti sitten kotisi sisustusta, tunnelmaa ja värimaailmaa. Kun pääset jyvälle siitä, miltä unelmakotisi näyttää, voit lähteä seuraavaksi etsimään sisustukseen pintamateriaaleja, kalusteita, valaisimia ja pientavaraa. Näillä voit loihtia unelmakotisi tunnelmaa nykyiseen kotiisi riippumatta siitä, missä se sijaitsee tai mikä on asumismuotosi. Inspiroivia kuvasivustoja on jo paljon, mm. Etuovi.com Sisustus, Pinterest ja Houzz. Näiltä sivuilta löydät varmasti hyviä ideoita ja jo valmiita toteutuksia, jotka voisivat toimia sinunkin kotonasi.

Tee kodistasi juuri sinun ja perheesi näköinen, sillä kotinne on juuri teitä ja teidän viihtyvyyttänne varten! Mikäli käytätte sisustussuunnittelijaa apuna kotinne sisustuksen luomisessa, on hänen tehtävänsä auttaa löytämään kotiinne niitä tuotteita, joiden avulla toivottu tunnelma saavutetaan. Sisustussuunnittelijalla on myös tietämystä pintamateriaaleista ja muista tärkeistä käytännön asioista. Koti tehdään kuitenkin aina asukkaidensa, ei suunnittelijan näköiseksi!

Tässä muutama ihana vuoden 2014 sisustusvinkki erityylisiin koteihin:

Sisustustrendit 2014: etniset kankaat ja väritKuva: Isku

Etniset kankaat ja -värit

Sisustustrendit 2014: graafiset ja marokkolaistyyliset kuviotKuva: Värisilmä

Graafiset ja marokkolaistyyliset kuviot yhdistettynä utuisiin pastelleihin ja neutraaleihin väreihin. Mattojen suhteen mitä suurempi, sen parempi!

Sisustustrendit 2014: luonto ja kasvit tapettiKuva: Värisilmä

Luonto ja kasvit tapeteissa.

Sisustustrendit 2014: kirkkaan keltainen keittiössäKuva: Elina Rios

Värien käyttö pitkän beige-harmaan kauden jälkeen.

Sisustustrendit 2014: sisustuspaneeli ja sisustuslevytKuva:  Siparila

Sisustuspaneelin ja -levyn käyttö kaikissa kodin tiloissa.

Pidä kiinni omasta tyylistäsi, jonka haluat kotiisi loihtia niin saat elää unelmakotisi tunnelmassa jo nyt, vuonna 2014!

Elina Rios,
sisustussuunnittelija

4 kommenttia sivuun “Poimi ideat omaan kotiisi vuoden 2014 sisustustrendeistä

  1. Tuo toisen kuvan torkkupeitto on kyllä niin ihana, että nyt alkoi puikot heilumaan 🙂

    1. Mahtavaa, että sinulla on taitoa tehdä itse tuollainen! Onneksi meille muille, joilla kärsivällisyys ei riitä edes villasukan tekoon, on saatavilla vastaavanlaisia suoraan kaupasta! 😉

    1. Kiva kuulla, että löysit ideoista käyttökelpoisia omaa kotiasi ajatellen! Itseäni kutkuttaa tuo Boråstapeterin vanhoja kasvikirjojen kuvia mukaileva tapetti! Ei liian suurena alana, mutta pieneksi mausteeksi vaikka eteiseen tai keittiöön. =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sammio