Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Porin asuntomessut ovat avanneet porttinsa yleisölle ja mekin kävimme kurkistamassa kohteisiin. Asuntomessualue sijoittuu Porin keskustan tuntumaan, entiselle teollisuusalueelle Kokemäenjoen varrelle. Alueen suunnittelussa kantavina  ajatuksina ovat olleet muun muassa urbaani, tiivis rakentaminen sekä yhteisöllisyys.

Messuilla esittelyssä on yhteensä 28 pientalokohdetta, yksi korjausrakennuskohde sekä rivitalokohde. Lisäksi alueelle on rakennettu päiväkoti sekä seniorien palvelutalo – onhan messujen teemana asuminen läpi ihmiselämän. Tähän juttuun kokosin parhaat palat kiertämistämme asuntomessukohteista.

Kaunis ja seesteinen Kastelli Viva

moderni skandinaavinen olohuone

Kastelli Viva pääsi suosikkien joukkoon ihanan seesteisen tunnelmansa ja Annu Lahtisen suunnitteleman, ajattoman kauniin sisustuksen ansiosta. Kun sisustuksessa käytetään kotimaista designia ja laadukkaita luonnonmateriaaleja, ei voi mennä kovin pahasti pieleen. Mustat yksityiskohdat tuovat harmoniseen värimaailmaan sopivasti särmää.

keittiö kastelli viva

Tämän kohteen keittiö kuuluu ehdottomasti suosikkeihini, mukava nähdä muutakin kuin mustaa ja valkoista.

Katso lisää kuvia tästä kohteesta

keittiö kastelli viva

Moderni ja luonnonläheinen Fiskarhedenvillan Pohjanvalo

olohuone kohteessa Pohjanvalo

Fiskarhedenvillan Pohjanvalossa yhdistyvät upeasti modernin saaristohuvilan ja urbaanin kaupunkikodin tunnelmat. Annamarina Yöntilän suunnittelemassa sisustuksessa luonnonläheiset värisävyt sekä erilaiset materiaalit muodostavat kauniin kokonaisuuden.

keittiö kohteessa Pohjanvalo

Erityisesti tästä kohteesta mieleen jäi yläkerran spa-henkinen kylpyhuone näyttävine tasoineen ja kauniine laattoineen.

Katso lisää kuvia tästä kohteesta

kylpyhuone kohteessa fiskarhedenvillan pohjanvalo

Avara ja valoisa Talo Lintula

moderni keittiö talo lintula

moderni olohuone

Atrium-mallinen, yksitasoinen Talo Lintula on avara ja valoisa koti. Sari Huhtamaan suunnittelemassa sisustuksessa on käytetty runsaasti puuta, mikä luo ihanan lämminhenkistä tunnelmaa. Olohuoneen 70-luvun tunnelmaa henkivä puuseinäke, valkoista ja tammiviilua yhdistelevä keittiö sekä saunatilojen sormipaneeliseinät olivat tämän kodin kauneinta antia.

Katso lisää kuvia tästä kohteesta

Lämminhenkinen ja aistiesteetön Talo Haltiatar

keittiö talo haltiatar

olohuone talo haltiatar

CLT-talo Haltiatar oli niin ikään puupintojensa ansiosta todella lämminhenkinen kokonaisuus. Fiksusti suunnitellussa talossa neliöt on käytetty tehokkaasti ja tilaratkaisut ovat muunneltavia. Portaidenkin alta löytyi ihana pieni pesä. Sisustus on Paula Hellbergin suunnittelema ja se on toteutettu aistiesteettömästi, mikä näkyy kodin materiaaleissa, valaistuksessa ja akustiikassa. Ilmankos täällä oli hyvä olla!

Katso lisää kuvia tästä kohteesta

Kerroksellinen korjausrakennuskohde Bunkkeri

olohuone bunkkeri

Tänä vuonna asuntomessuilla mukana on myös yksi korjausrakennuskohde, joka kuuluu mielestäni ehdottomasti kiinnostavimpien messukohteiden joukkoon. Alussa oli huonokuntoinen Shellin huoltamorakennus, jossa linnut lentelivät sisällä. Vaadittiin kaksi vuotta ja tuhansia työtunteja, jotta Bunkkeri saatiin remontoitua nykyiseen loistoonsa.

keittiö bunkkeri

Kohteessa yhdistyvät upeasti uusi ja vanha – perinnerakentamisen oppeja noudattaen remontoidut puitteet ja Hakolan Annaleena Hämäläisen suunnittelema, raikas ja moderni sisustus. Eikä saa unohtaa yksityiskohtia! Keittiöstä yläkertaan johtavat rautaiset kierreportaat ovat peräisin 1800-luvulta.

Katso lisää kuvia tästä kohteesta

Porin asuntomessut

Porin asuntomessut tarjoilivat hyvän annoksen inspiraatiota asumiseen. Ja saivathan ne myös talokuumeen nousemaan taas hurjiin lukemiin, voisin ottaa vaikka jonkun näistä kodeista kiitos;)

Suosittelen tekemään kesäretken Poriin! Lisätietoa messuista löydät täältä

Käy inspiroitumassa asuntomessutkohteista kuvagalleriassamme

Edellisten vuosien asuntomessuja pääset fiilistelemään täällä

-Juulia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio