Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Kodeissa, joissa asutaan useammassa kuin yhdessä kerroksessa portaat tulevat vastaan jotakuinkin heti kun astutaan ovesta sisään. Näin ollen ne ovat tärkeä osa ensivaikutelmaa, ei ole ollenkaan yhdentekevää miltä ne näyttävät. Ulkonäön lisäksi portaiden suunnittelussa pitäisi ottaa huomioon käytännöllisyys, turvallisuus sekä se että ne sopivat juuri niille tarkoitettuun tilaan. Aika monta juttua huomioitavana! Onneksi porrasfirmoilla on tietokoneohjelmat, jotka laskevat sopivat nousut ja etenemät. Muuten saattaisi amatöörilla mennä sormi suuhun. Tähän postaukseen valikoin muutamia makeita portaita ideagalleriastamme.

Valoisa portaikko lasiseinineen

portaat

Kuva: Etuovi.com / Bo LKV / Kerrostalo, 

portaat

Kuva: Etuovi.com / Bo LKV / Kerrostalo, 

Moderni, skandinaavisen minimalistisesti toteutettu koti keskellä kaunista Ullanlinnaa. Ikkunoista voi vanhoja jugend-rakennuksia. Tämän kodin juttuja ovat ehdottomasti valoisuus sekä kauniit ja laadukkaat materiaalit. Nämä näkyvät myös portaikossa, jonka läpi valo virtaa kauniisti.

Näyttävät teräsportaat

portaat

Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma| Länsi-Uudenmaan Kodit Oy / Omakotitalo, 

Lohjalla sijaitsevan omakotitalon yläkertaan johtavat näyttävät teräsportaat. Itse olen ihastunut juuri tähän tumman teräsrungon ja puisten askelmien yhdistelmään, näyttää superhyvältä!

Lue Marikan juttu upeasta loft-kodissa, josta löytyy kauniit teräsportaat

Ajattomat u-portaat

portaat

Kuva: Etuovi.com / Bo LKV / Omakotitalo, 

Tässä kauniissa talossa kolmen kerroksen väliä kuljetaan u-mallisissa, lepotasollisissa portaissa. Ilmeeltään ajattomat portaat istuvat hyvin kodin klassiseen sisustukseen. Lasikaide keventää kokonaisuutta kivasti ja alas asti ulottuva lasiseinä päästää lävitseen valoa myös alimpaan kerrokseen johtavaan portaikkoon.

Ihanan ilmavat kierreportaat

portaat

Kuva: Etuovi.com / IN LKV / Rivitalo, 

portaat

Kuva:  Etuovi.com / IN LKV / Rivitalo, 

Kierreportaat ovat tilaa säästävä ratkaisu. Avoimien askelmien ja pinnakaiteiden ansiosta näiden kierreportaiden ilme on ihanan ilmava. Tässä kivitaloasunnossa portaat on sijoitettu aulaan, josta löytyy myös pieni kaunistautumispiste. Tilaan ei ole mahdutettu liikaa tavaraa, vaan portaat ovat pääosassa ja tilan ilme pysyy ilmavana ja kauniina.

Jykevät betoniportaat

portaat

Kuva: Etuovi.com / Asuntomessut 2016

Viime kesän asuntomessuilla ehdottomasti mieleenpainuvimmat portaat olivat nämä Riihen valoiset, betoniset kierreportaat. Ne johtavat alakeran aulasta ylös talon asuinkerrokseen. Isosta ikkunasta portaat näkyvät upeasti myös ulos kadulle.

Minkälaiset portaat ovat sinun suosikkisi? 🙂

-Juulia

Lue myös Memmun vinkit kodin huoneiden ja portaikkojen suunnitteluun

Lisää ideoita tyylikkäisiin portaisiin löytyy ideagalleriasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio