Yhteistyössä:

Kotikuntosali on helppo perustaa kaikenkokoisiin asuntoihin, ja jo muutamilla kuntosalituotteilla pääsee hyvin alkuun. Omat kuntosalilaitteet maksavat myös nopeasti itsensä takaisin, ne voivat olla pitkässä juoksussa järkevämpi hankinta kuin kallis kuntosalikortti. Kotikuntosali säästää myös aikaa, koska salille ei tarvitse erikseen matkustaa. Salilaitteiden välitön läheisyys motivoi treenaamaan useammin – kotikuntosali on aina auki, eikä laitteisiin ole tunkua.

Kaikki kuntosalilaitteet kotiin kahden vuoden takuulla löydät Gorilla Sportsin verkkokaupasta.

Kuntopyörä on täydellinen lämmittelyyn

Treenaaminen on aina yksilöllistä ja ihmiset kuntoilevat eri tavoitteita kohti. Toisille maistuu paremmin painojen nostelu kun taas toiset nauttivat enemmän esimerkiksi joogasta. Tärkeää onkin siis hahmottaa omat treenitavoitteet ja hankkia kuntosalilaitteet, jotka tukevat tavoitteeseen pääsemistä.

Treenasitpa miten tahansa, lämmittely ennen treeniä on ensisijaisen tärkeää. Lämmittelemällä saadaan kroppa valmiiksi harjoituksia varten ja voidaan tehokkaasti ehkäistä loukkaantumisia.Tehokas laite lämmittelyyn on esimerkiksi kuntopyörä. 15 – 20 minuutin polkeminen kuntopyörällä saa veren kiertämään ja ehkä jopa pienen alkuhien päälle.

Kuntopyörät soveltuvat erinomaisesti myös hikitreeniin, kunnon kohottamiseen ja painonpudottamiseen. Kuntopyörän avulla pääset kätevästi lenkille vaikka ulkona sataisi räntää. Kuntopyörä on myös nivelystävällinen, joten se soveltuu erinomaisesti kaiken ikäisille ja tasoisille treenaajille. Kuntopyöriä löytyy myös erittäin kompakteina, tilaa säästävinä ratkaisuna, joten asunnon koko ei ole rajoite pyörän ostolle.

Kuntosalipaketti on kuin pieni kuntosali

Käsipainot ja erilaiset vinopenkit ovat kuntosalien peruspilareita, etenkin kotona. Nämä ovat tuotteita, jotka eivät vie paljoa tilaa, mutta joilla onnistuu todella monet liikkeet ja eri osa-alueiden treenaaminen.

Jos erilaisten vinopenkkien, tankojen ja levypainojen vertailu vieroksuttaa, kannattaa tutusta Gorilla Sportsin kuntosalipaketteihin.

Kuntosalipaketit sisältävät laitteet joilla pääsee nopeasti alkuun kotona treenamisessa edullisesti. Suosituimmat paketit koostuvat nimenomaan erilaisista painonnostopenkistä sekä levytankosarjoista, joihin kuuluvat myös käsipainot.

Näiden pakettien avulla treenaat tehokkaasti ja monipuolisesti, eivätkä ne vie paljoa tilaa.

Hierontarulla palauttaa ja hieroo

Etenkin ensimmäisten treenien jälkeen kroppa saattaa tuntua kipeältä, mikä on tiettyyn pisteeseen asti täysin normaalia. Lihasten huolto on myös tärkeä osa treenamista. Esimerkiksi putkirullauksen avulla voidaan tehostaa palautumista ja ehkäistä kiputiloja.

Putkirulla eli foam roller on edullinen, mutta erittäin hyödyllinen tarvike kaikille treenaajille. Sen avulla voidaan jopa vähentää tarvetta käydä hierojalla. Hierontarulla sopii myös helposti vaikka siivouskomeroon piiloon.

Aloittelijan kannattaa valita pehmeämpi ja mielellään tasainen putkirulla. Joskus näitä kutsutaan myös pilatesrulliksi. Pehmeä ja tasainen pinta on hellävaraisempi uusille käyttäjille, ja mukavuuden myötä myös käyttötiheys kasvaa.

Kokeneemmat voivat valita kovemman ja muotoillun hierontarullan, jolla rullauksiin saadaan enemmän tehoa. Kovemmat hierontarullat ovat myös parempia lihaskalvojen rentouttamiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio