Lifestyle-blogeja selatessa ei voi olla törmäämättä jo pitkään jatkuneeseen ilmiöön; väripari musta-valkoisen suosioon sisustuksessa. Ja loppua edellä mainitulle rakkaussuhteelle ei näy. Väriyhdistelmä on aina ollut helppo ja ajaton. Ja vähemmän luovalle, mutta tyylitietoiselle pukeutujalle ja sisustajalle armollinen. Ainakaan itselleni ei tule mieleen aikaa, jolloin Marimekon musta-valkoista Tasaraita T-paitaa ei olisi näkynyt kesäaikaan katukuvassa tai saman väriparin shakkiruutuyhdistelmää kylpyhuoneen ja keittiön lattioilla. Siispä alla muutama otos, joissa pääosissa omia sisustuslemppareita sekä nämä kaksi värikartan all-time-favouritea, musta ja valkoinen!

Elce Living - mustavalkoiset tekstiilitKuva: Elce Living

Myönnän. Olen sisustustyynyhamstraaja. Tai ainakin uusien päällisten hamstraaja. Aina kun kaupoilta tarttuu matkaan uusi tyynynpäällinen, kiikutan sen suoraan vaatehuoneeseen välttääkseni puolisoni tuomitsevan ”taasko se nainen osti uudet tyynynpäälliset”-katseen. Olohuoneen koristetyynymme vaihtavat päällisiään säännöllisin väliajoin ja parhaimmat sisustuskicksit saankin uusien tyyny- ja kuosisommitelmien suunnittelusta! Instagram-palvelun myötä löysin uuden ihanan lifestyle-yrityksen Elce Stockholmin. Tuotteiden kuosit ovat hienostuneita, ajattomia ja värit harkiten valittuja. Mikä parasta, yrityksen ja  kauniiden sisutustuotteiden takana on suomesta kotoisin oleva Tiina Wilén. Heja Suomi siis!

Room21 - TON-tuolitKuva: Rum21.fi

Yllä näkyvät Wienertuolit ovat monelle niin arkipäiväisen tuttuja, etteivät ne juurikin edellä mainitusta syystä tule kysymykseen valittaessa uusia tuoleja ruokapöydän ympärille. Mutta minusta ne ovat kauniita. Kerta toisensa jälkeen huomaan pysähtyväni ihailemaan niitä, kun kyseiset kaunottaret tulevat vastaan kahviloissa ja sisustuslehtien sivuilla. Kauniisti muotoiltu puu ja siro olemus; siinä vain on se jokin. Eikä rottinkiset istuinosat vähennä laisinkaan tuolien vetovoimaa. Päinvastoin.

Ferm Living Branches -seinätarra

Kuva: Nordic Nest

Muutettaessa nykyiseen kotiimme maalasimme lähes kaikki seinäpinnat valkoiseksi. Ruokailutila, joka on avotilaa yhdessä olohuoneen kanssa, kaipasi pitkään seinälleen jotain tunnelmaa piristämään. Tapetti ei ollut missään vaiheessa vaihtoehtona, mutta kyseistä Ferm Livingin Branches-seinätarraa harkitsin pitkään. Lopulta seinälle löytyi anoppilan varastosta taulu ja Stockmannilta hyvännäköinen seinäkello, mutta edelleen yllä oleva sisustuselementti kummittelee mielessä. Se olisi sopinut kuin nakutettu ikkunastamme näkyvien koivujen pariksi!

Makuuhuone - Lundia

Kuva: Lundia

Poikkesin viime syksynä ostamassa vanhoihin Lundia-hyllyihimme uudet täytelevyt yrityksen Tampereen myymälästä. Samalla reissulla silmäni aukesivat tälle kaikkille niin tutulle, suomalaiselle perheyritykselle uudelleen! Myymälässä oli mitä ihanampia kokoonpanoja ja uusia tuotteita skandinaavisesta sisustuksesta innostuneille.  Jäin muun muassa ihailemaan Lofty-kerrossänkyä, jonka raikas, kulmikas muotoilu ihastutti keveydellään. Ja mitkä sopivatkaan paremmin kuin musta-valkoiset, graafiset petivaatteet tämän kauniin avainlipputuotteen yhteyteen!

Ikea keittiö Kuva: IKEA

Haaveissa vainko oot mun… Nimittäin uusi keittiö :-). Keittiö on itselleni aihe, josta jaksan kirjoittaa loputtomasti. Olen haaveillut nyt kaksi vuotta uudesta keittiöstä ja valitettavasti haaveilu saa vielä toistaiseksi jatkua. Mutta uudesta keittiöstä haaveilu tuottaa myös paljon iloa ja mikä parasta ihan ilmaiseksi! Värit haaveiden keittiöllemme tulevat olemaan valkoinen, musta ja tumma puu. Välitila tulee olemaan joko tiililadottu, suorakulmainen kaakeli tai perinteinen, neliölaattaladonta, kuten yllä olevassa kuvassa. Ja huom! Saumausaineen ollessa tummanharmaa. Jostain syystä kyseinen ”look” vain kolahtaa meikäläiseen. Tiedä sitten juontaako ihastus tyyliin lapsuudenkodistani, Lontoon metrosta vai niinkin arkipäiväisestä asiasta, kuin suurtalouskeittiöiden käytetyimmästä seinäratkaisusta.

/Liisamaija

P.S. Inspiraatiota mustavalkoiseen sisustukseen kannattaa käydä hakemassa myös ideagalleriasta

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio