Rintamamiestalon remontti -sarjassa päästään tällä kertaa tutustumaan kellarin uudistukseen. Laiskotteluun taipuvaisena kerrostaloasujana voin vain ihastella rintamamiestalon remontin läpivienyttä pariskuntaa, kun kertasin mielessäni ihmisiä ja asioita, joita ilman remontti ei olisi toteutunut. Arkkitehti, rakennesuunnittelija, vastaava mestari, sähköasentaja, LVI-asentaja, rakennustarkastaja, LVI-tarkastaja… Tähän päälle vielä kasa pohjakuvia, rakennekuvia ja rakennuslupia ennen kuin uudistustyö pystyttiin edes aloittamaan.

Kuten aiemmassa postauksessa totesinkin, myös pariskunnan oma työpanos oli huomattava. Kyseessä olikin siis kaikkea muuta kuin avaimet käteen-paketti, jonka läpivieminen ei sovi heikkohermoisille. Mutta vieläkin huomattavampi on vaivanpalkka; huolellisesti remontoitu, omien toiveiden mukainen koti. Alla vielä kellarin kokemasta uudistuksesta, joka kuvien perusteella muuttui valoa tulvivaksi monitoimitilaksi :-).

Ennen… rintamamiestalo, kellari, remontti

rintamamiestalo, kellari, remontti

rintamamiestalo, kellari, remontti

… ja jälkeen. rintamamiestalo, kellari, remontti rintamamiestalo, remontti, wc rintamamiestalo, kellari, remontti ompelukone, antiikki

rintamamiestalo, kellari, remontti rintamamiestalo, remontti, kellari

rintamamiestalo, kellari, remonttirintamamiestalo, kellari, remontti

Kellarin uudistus viimeisteli rintamamiestalon remontin

Ylempien kerrosten valmistumista seurasi rintamamiestalon sisäpuolella vielä viimeinen rutistus eli kellariremontti. Tänne sijoitettiin muun muassa kodinhoitotilat, sekä suihku- että saunatilat. Hikipisaroilta ei vältytty kun lattiasta lapioitiin talkoovoimin reilu määrä maa-ainesta, jotta huonekorkeus olisi riittävä uuden eristyksen, lattialämmityksen, betonin ja kaakeleiden asennuksen jälkeen.

Pohjapiirrustuksiin sisältyi myös kaksi varastotilaa, tekninentila, WC sekä harrastustila. Suihkutila jaettiin lasitiilen avulla kahteen osaan, joista pienempi toimii pukutilana. Märkätilaan tehtiin myös käytännöllinen, kiinteä tilanjakaja, joka sisältää hyllyt kosmetiikkatuotteille. Voin vain todeta olevani rehellisen kateellinen näin ihanasta kellarista saunoineen ja suihkutiloineen. Päättäessäni haastattelua remontin vaiheista sisätiloissa, huikkasi talon isäntä klassisen kommentin ”Pitäisi kiinnittää vielä pari listaa…” Kuulostaako tutulta ;-)?

Viimeisessä osassa vielä talon kaunis piha!

/Liisamaija
Kuvat: Liisamaija

Pssst, haaveiletko kylpyhuone- tai saunaremontista? Lisää inspiraatiota löydät täältä.

Lue myös:

Rintamamiestalon uusi elämä – Yläkerta

Rintamamiestalon sisustus – Alakerran uusi elämä

Katso myös nämä

4 kommenttia sivuun “Rintamamiestalon remontti – Kellarin uusi elämä

  1. Hienolta näyttää! Minä olen tehnyt aikalailla samantyyppisen remontin 50-luvun talooni, öljysäiliö leikattiin paloiks ja vaihdettiin talo kaukolämpöön, salaojitus uusiksi,koko maapohja vaihdettiin lattioineen, seinään tehdyn reiän kautta nekin käsin ulos…samalla lailla kärräättiin uudet sorat reiän kautta,jossa myös ikkuna nykyään,lattialämmöt laitettiin ja laatotus /betonilattia koko kellariin, edellinen pannuhuone on nyt kodinhoitohuone, oviaukkoja suurennettiin ,puusepän tekemät ovet, + sähköistys alakertaan. Järkyttävän painava valurauta takka kärrättiin takkahuoneeseen ”ikkunaluukusta sisään-5 miehen voimin…ja rahaa paloi asiallisesti.

    1. Kiitos Pia kommentista! 🙂 Kellari muuttui kyllä todella valoisaksi rempan jälkeen. Teilläkin on ollut työläs remontti takana! Maa-aineksen irrottaminen ja siirtäminen ikkunan kautta kuulostaa melkoiselta rutistukselta, samoin kuin öljysäiliön ja valurautatakan siirtäminen kellarista pois. Mutta toivottavasti lopputulos on kaiken koetun vaivan arvoinen :-). Mukavaa viikonloppua!

  2. Jotenkin vanhat rintamamiestalot ja etenkin niiden kellarit tuntuvat aina hieman pimeiltä. Muistan aina mummolassa pienenä kun mentiin saunomaan niin tuntui ihan kuin olisi mennyt maan alle. Ja niinhän se itse asiassa olikin. Nyt aikuisiällä teetettiin suurempi remontti meidän omaan rintsikkaan ja yritettiin saada nimenomaan lisää valoa kellariin. Tässä kirjoituksessa se onnistui ainakin kuvien perusteella tosi hyvin, omasta mielestäni pääsimme aika lähelle samaan. Valkoiset sisäpinnat ovat ihan ”must”. Remontointi on kyllä työlästä hommaa muuten! Olen samaa mieltä, että ei missään nimessä sovi heikkohermoisille. Teetätimme vain muutaman työvaiheen https://kodinplaza.fi/ kautta ja loput itse. Naureskelemme aina mieheni kanssa jälkeenpäin kun mietimme noin tuhat kertaa yhdessä hanskojen heittämistä tiskiin. Mutta ei se auta kiirehtiminen, yksi asia/vaihe kerrallaan, pikkuhiljaa kohti päämäärää. Reilusti toista vuotta siihen meni mutta nyt on mukava koti missä asua 🙂

  3. Hei. Meillä on myös vastaava projekti tulossa. Itse alkuun olen ajatellut, että tekisi vain tuon nykyisen maanvastaisen laatan päälle tasoituksen sekä pienistä laatoista laatoituksen. Ei lattialämmitystä, joten vielä lattia olisi viileä kokoajan, seinäpatterit käyttöön. Tällöin talolle ominainen sisäänpäin haihtuminen edelleen kunnossa. Lähinnä vain mietin, että kun meilläkin pesutilat ovat jo valmiina, että paljon rahaa, ja vain jos sen haluat kertoa edes noin tasolla, paloi ilman laattoja projektiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio