Tummat pilvet ja sadekuurot ”hellivät” kesäkuisena tiistaina, kun kyläilin remontin kokeneessa rintamamiestalossa. Napattuani viimeisiä kuvia pihamaalta, päätti universumin johtoryhmä koetella huumorintajuani antaen auringon pilkistää tovin juuri ennen kotiin lähtöä. Sitä valoa kun oltaisiin kaivattu myös sisäkuvia otettaessa…

Tarkoitukseni oli alunperin tiivistää kellari- ja pihakuvat samaan julkaisuun, mutta eihän se onnistunut. Myös ulkoa tuli niin mukavasti kuvia, että tällä kertaa sarjan postaukset piti jakaa peräti neljään julkaisuun. Eli viimeistä viedään :-).

Piha ennen…

piha, puutarha piha, puutarha

… ja jälkeen.

piha, puutarha, rintamamiestalo

piha, puutarha, rintamamiestalo

piha, puutarha, rintamamiestalo

piha, puutarha, rintamamiestalo

piha, puutarha, rintamamiestalo

kasvihuone

piha, puutarha, rintamamiestalo

piha, puutarha, rintamamiestaloTalon remontti ulottui myös ulkopuolelle, ja niin vesikatto kuin ulkoseinätkin uusittiin sään ja katseen kestäviksi. Myös salaojat uusittiin ja perusmuuri suojattiin, jotta kosteuden pääsy rakenteisiin olisi mahdollisimman vähäistä.

Perheenäidin harmiksi sateinen alkukesä oli tehnyt selvää useimpien istutusten kukinnoista. Pystyn silti hyvin kuvittelemaan, miltä reilun kokoinen piha näyttää parhaimmillaan; alkukesästä kukkivineen omenapuineen ja syksyllä, kun oksat notkuvat valkeakuulaita ja punakaneleita. Rintamamiestalojen parhaita puolia ovatkin niiden isot, rehevät tontit marjapensaineen ja omenapuineen. Kyseisen tontin takareunaa koristaa nauha iäkkäitä, mutta hyvän sadon antavia vadelmapensaita. Viime kesänä pystytetystä kasvihuoneesta saa keskikesään mennessä tomaattia, chiliä, kurkkua ja yrttejä.

Erään lähteen mukaan rintamamiestaloja on yhä asumiskäytössä noin 300 000 ja ymmärrän hyvin miksi kyseinen rakennustyyppi on monen suomalaisen haaveissa. Lämmin ja iso kiitos L ja M, että pääsin kylään ihastuttavaan kotiinne!

Liisamaija

Kuvat: Liisamaija

Katso lisää ideoita ideagalleriasta:

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sammio