Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Yhteistyössä:

Eräänä maaliskuisena perjantaina pääsimme vierailemaan Pirkkalaan aivan järvenrannan tuntumassa sijaitsevan rivitalokodin lasitetulle terassille. Oli yksi talven kylmimmistä päivistä, lämpömittari oli 20 astetta pakkasen puolella. Hyisestä lämpötilasta huolimatta ilmassa oli toivoa keväästä, sen verran ihanasti aurinko paistoi. Tähän taloyhtiöön oli asennettu lasiterassit useampaan asuntoon jo syksyllä ja nyt ne odottavat kevään ensimmäisiä lämpimiä päiviä!

Rivitalon lasiterassi
Kuva: Pasi Jormalainen

Kevättä tämän kodin asukkaat jo kovasti odottavatkin, jotta viime syksynä asennettua lasiterassia päästään hyödyntämään täydessä potentiaalissaan. 15-neliöinen lasiterassi tuo kotiin mukavasti lisätilaa, yhden ylimääräisen huoneen.

Lumonin asiakkaista noin 90 prosenttia käyttää lasiterassia odotettua enemmän ja monet toivovatkin, että olisivat lasittaneet terassinsa aiemmin. Tällekin terassille ennakoidaan runsasta käyttöä kunhan tarpeeksi lämpimät kelit koittavat. Todennäköisesti ainakin ruokailut siirtyvät terassille ja eiköhän täällä muutenkin viihdytä. Terassille paistaa ilta-aurinko, joten ihania kesäiltoja on varmasti tiedossa!

Terassikalusteet säilyvät lasiterassilla talven yli

Terassi onkin jo käyttövalmiina vastaanottamaan kevään. Lasitetun terassin hyviin puoliin kuuluu se, että siellä kalusteet pysyvät suojassa talven yli. Niitä ei tarvitse kevään tullen kantaa talvivarastosta paikoilleen, vaan terassilla voi ruveta hengailemaan kun siltä tuntuu. Sen kun kattaa kahvit pöytään ja nauttii olostaan! Myös esimerkiksi urheiluvälineet säilyvät lasiterassilla talven yli. Tältä terassilta isännän golfbägi sai siirtyä kuvausten ajaksi 😉

rivitalon lasiterassi valmiina kevääseen

Rivitalon lasiterassi
Kuva: Pasi Jormalainen

Lasitettu terassi on huonemainen tila, jonka voi sisustaa viihtyisäksi omien käyttötarpeiden ja mieltymysten mukaan. Kaikkea mahdollista terassille ei kannata ympätä, vaan miettiä mitä terassilla halutaan tehdä ja jättää myös avointa tilaa. Näin terassin käyttö on joustavampaa ja mukavampaa.

Lasiterassin sisustus – muista myös valaistus ja lämmitysmahdollisuudet

Varsinkin jos haluaa säilyttää kalusteita lasiterassilla ympäri vuoden, sisustusta suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon, että lasiterassi on ulkotilaa. On siis hyvä valita materiaaleja, jotka kestävät auringonvaloa ja vähän kosteuttakin. Lumonin verkkokaupasta löytyy paljon kivoja sään ja katseen kestäviä juttuja lasiterassin sisustukseen.

Lasiterassin ilmettä on mukava vaihdella pienillä sisustusjutuilla vuoden ajan mukaan. Kevään tullen ihanaa ilmettä antavat vaikkapa raikkaan väriset tekstiilit ja kasvillisuus. Viherpeukalo loihtii terassille upeat kukkaistukset tai ihanan keittiöpuutarhan.

Hämärinä iltoina valaisimet, lyhdyt ja valosarjat tuovat tunnelmaa lasiterassille. Esimerkiksi hauskat pallovalaisimet ja monet muut löytyvät Lumonin verkkokaupasta

Rivitalon lasiterassi
Kuva: Pasi Jormalainen
Rivitalon lasiterassi - infrapunalämmitin
Kuva: Pasi Jormalainen

Ei ole tavatonta, että täällä Suomessa värjötellään juhannuksenakin toppatakit päällä raesateen ropinaa kuunnellen. Lasitus helpottaa terassin käytön suunnitelmallisuutta, kun ei tarvitse huolehtia sääolosuhteista – grillibileitä ei tarvitse perua vesisateen tai viileän kelin takia. Kivasti lisälämpöä terassille tuo infrapunalämmitin.

Lasiterassit koko taloyhtiöön samalla kertaa

Rivitalon lasiterassi - terassilasitus useassa taloyhtiön asunnossa
Kuva: Pasi Jormalainen

Rivitaloyhtiössä useampaan pihaan asennettiin lasiterassi samalla kertaa, joten niiden ilme on tyylikkäästi yhtenäinen.  Jos lasiterassille kaipaa näkö- ja aurinkosuojaa, tulevat apuun varta vasten Lumonin puitteettomiin terassilaseihin suunnitellut suojaverhot

Vielä on vähän liian kylmä käyttää terassia muuhun kuin vilvoitteluun saunan jälkeen, mutta mikäli haaveilee viettävänsä kesän juhlia ja muita mukavia hetkiä lasiterassilla, kannattaa projekti ottaa työn alle pikimmiten. Tarvittavien lupien saamisessa saattaa vierähtää tovi, eikä laadukkaiden lasien asentaminen käy aivan silmänräpäyksessä. Ne nimittäin suunnitellaan ja valmistetaan millintarkasti mittojen mukaan.

Tilaa lasiterassi jo talvella – nauti heti keväällä

Terassilasituksen tilaaminen todennäköisesti tulee mieleen juuri sellaisena aikana kun lasiterassia tulisi käytettyä aktiivisesti eli kevään ja kesän tienoilla. Asennukselle ei kuitenkaan ole esteitä muinakaan vuodenaikoina. Se onnistuu mainiosti vaikka keskellä talvea, niin että se on valmiina odottamassa käyttäjiään kun kevät koittaa. Lue täältä Memmun kirjoittama juttu lasiterassin talviasennuksen eduista

Rivitalon lasiterassi
Kuva: Pasi Jormalainen

Kesällä elämä tuntuu aina jotenkin helpommalta ja ruokakin maistuu paremmalta ulkosalla. Kun terassi on lasitettu, ei ulkoilmaelämä ole säästä kiinni. Ja mikä parasta, voi leikkiä että kesä kestää pikkuisen pitempään.

Jos oma lasiterassi tuntuu houkuttelevalta ajatukselta, niin kannattaa käydä lataamassa kattava tietopaketti lasiterassin suunnitteluun ja hankintaan – tai tilata ilmainen suunnittelukäynti kotiin. Parhaassa tapauksessa voi pian päästä starttaamaan terassikauden omalla ihanalla lasiterassilla!

Käy myös inspiroitumassa upeista lasiterasseista Etuovi.comin Ideat & Vinkit -galleriassa

Keväisin terveisin,

Juulia

3 kommenttia sivuun “Rivitalon lasiterassi valmiina kevääseen

  1. Dry step termomattolla on todella suuri merkitys yllä mainitun terassin eristykseen.

  2. Joo, kyllä se on toi Dry step Termomatto joku antaa sen viimeisen silauksen terassille.
    Suosittelen kirjaimellisesti LÄMPIMÄSTI.

  3. Tuossa terassiblogissa käytetään muutaman kerran puhekielen ilmaisua ns kaksoispassiivia. Olisi hyvä tarkistaa oikeakielisyys ennen julkaisua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio