Memmu Pitkänen

Leikkisän luova sisustussuunnittelija ja rakennusarkkitehti

Me teitittelemme vanhuksia, sillä arvostamme heitä ja heidän iän tuomaa kokemusta sekä arvokasta historiaa. Haluamme tutustua heihin, jotta saisimme enemmän tietoa menneistä ajoista, tavoista ja tyyleistä. Se on mielenkiintoista ja inspiroivaa! Haluamme imeä tuota tietoa itseemme ja kertoa tarinaa eteenpäin, ettei se unohtuisi. Haluamme myös soveltaa kiehtovaa vanhaa tapaa nykypäivän elämäämme ja luoda siitä jotain uutta. Samanlaisia tuntemuksia herättää minussa myös vanhat talot – ennen kaikkea arvostusta.

Minulle esiteltiin pieni 20-luvun puutaloyksiö alkuvuodesta, ja koin suurta ihastusta ensi silmäyksellä. Rouva Talo seisoi ylväästi ja kauniina upealla paikalla Pispalanharjulla, mutta sen pieni yksiö oli vuosien saatossa unohdettu ahneuden jalkoihin sisustamalla sitä kerta kerroksen päälle huolimattomasti ja ajattelemattomasti. Päätin pelastaa sen ja auttaa sitä niin paljon kuin omat resurssini antaisivat myöten. Samalla tämä olisi opintomatka minulle syvälle 20-luvun historiaan ja sen ajan rakennustapaan ja tyyliin Tampereen Pispalassa.

 

Vanha keittiöVanha keittiö. Tässä tyylinäyte 90-luvun keittiösuunnittelusta. Keittiö oli kostunut, huonosti pidetty ja epäkäytännöllinen. Kupruileva ja likainen pinkopahviseinä vahvisti ikävää fiilistä. Tähän tulisi suunnitella nykypäivän tarpeita vastaava keittiö siten, että 15 neliön huone olisi puuhelloineen tunnelmallinen paikka kokata, seurustella ja viihtyä.

Vanha wc ja suihku kompaktissa tilassa :) Vanha wc ja suihku kompaktissa tilassa :). Hmmm… toimittaako tässä nyt wc-pytty jakkaran roolia suihkussa, vai onko tässä vain isompi rooli bide-suihkulla? Tämä tila kaipasi aivan uutta näkökulmaa ja toimintojen sijoittelua!

Pinkopahvin takaa löytyi vanha oviaukko keittiöstä kylpyhuoneeseen Pinkopahvin takaa löytyi vanha oviaukko keittiöstä kylpyhuoneeseen. Kaikki lähtee perusteellisesta purkutyöstä, mikä onkin ehkä se mielenkiintoisin vaihe. Tässä haastatellaan talovanhusta, imetään tietoa ja inspiroidutaan! Harmi, ettei vanhaa tapettia ollut mahdollista säästää…

Paneelikaton alta löytyi muovimattokerros kera värikkäiden nastojen

Paneelikaton alta löytyi muovimattokerros kera värikkäiden nastojen. Kylpyhuoneesta löytyi pari laattakerrosta, joiden alta löytyi muovimattoa, ja jonka alta vielä puupaneelia! Mielenkiintoinen oli myös värikkäillä nastoilla kattoon kiinnitetty muovimatto. Nämä sai nyt lähteä.

Kylpyhuoneesta löytyi montamonituista kerrosta jos mitäkin materiaalia Kylpyhuoneesta löytyi monta monituista kerrosta jos mitäkin materiaalia. Keittiön ja kylpyhuoneen välisestä paksusta seinästä löytyi mysteerinen salaovi! Wau!

Keittiön pinnatkin ovat nyt luomutilassa :)

Keittiön pinnatkin ovat nyt luomutilassa :). Pitkän, pölyisen ja raskaan purkuvaiheen jälkeen olivat pinnat riisuttu alkuperäiseen tilaansa. En halunnut enää peittää näitä luonnollisen ronskeja ja vahvoja pintoja millään ”nykyajan sisustuskerroksilla”.

Ihana puuhella voi edelleen hyvin!

Ihana puuhella voi edelleen hyvin! Seuraavaksi halusin selvittää löytyykö aarre laattojen ja rappauksen takaa. Puuhellan koti pysyisi tietenkin edelleen täällä. Se on myös nuohoojan toimesta tarkastettu täysin käyttökuntoiseksi.

Nyt on kaikki ylimääräinen kuorittu pois Nyt on kaikki ylimääräinen kuorittu pois.

Nyt kun uusi kylpyhuone on palautettu alkuperäiseen pintaansa, tehdään sitä nykymenoin vaatimukset täyttävä, oikein rakennettu ja vesieristetty ”koti-Spa” ;). Tammer-Putki huolehtisi asuntoon uudet putket, viemärit ja kylpyhuoneen ilmanvaihdon. Sähkötöistä, kuten mm. kylpyhuoneen lattialämmityksestä vastaa Sähkötyö Paloviita.

Uskotteko mikä työ on takana? Seuraavassa postauksessa kerron mikä työ on vielä edessä, puuh!

/Memmu
Kuvat: Memmu Pitkänen

Pssst.. Kylppäriremontti haaveissa? Ideat omaan ”koti-Spahan” löydät täältä! 🙂

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sammio