Marika Ritala-Mäkinen

Luova sisustussuunnittelija

Yhteistyössä:

Veikkaanpa, että kaihtimista puhuttaessa useimman meistä ensimmäinen mielikuva on se perinteinen alumiininen sälekaihdin. Nykyaikaiset kaihtimet ovat paljon muutakin kuin pelkkiä näkö- tai häikäisysuojia eikä materiaalikaan ole välttämättä alumiini.

Luxaflex® -kaihtimien materiaali-, väri-, ominaisuus- ja toiminnallisuusvaihtoehdot ovat alansa monipuolisimpia. Luxaflex -kaihtimia saa nimittäin alumiinisina, puisina, säleinä ja lamelleina – lähes kaikissa sateenkaaren väreissä, läpinäkyvinä tai pimentävinä. Ei ihme, että Luxaflex on alansa markkinajohtaja ikkunasisustustuotteissa.

Tuotteisiin tutustuessani huomasin huokailevani toinen toistaan kauniimpien kaihdinratkaisujen äärellä useamman tunnin. Kauniit, ajattomat ja persoonalliset kaihtimet ovat mielestäni sisustuselementtejä, jotka parhaimmillaan korostavat rakennuksen arkkitehtuuria tai vaikkapa asujansa persoonallisuutta.

Luxaflex vekkikaihdinolohuoneessa

Kuva: Luxaflex, Duette SmartCord -vekkikaihdin.

Kaihtimet tarpeiden ja toiveiden mukaan

Mielestäni yksi kauneimmista Luxaflex-tuotteista on moderni Silhouette -kaihdin, jossa kääntyviä kangaslamelleja kiertää hento läpinäkyvä kangas. Tilan tunnelmaa pystyy helposti muuttamaan kangaslamellien asentoa kääntelemällä. Läpinäkyvä kangas pehmentää valoa kauniisti ja antaa lisäksi tehokkaan UV-suojan. Kaunis kaihdin tekee tilaan kuin tilaan ylellisen tunnelman.

Luxaflex Silhouette -kaihdin

Silhouette -kaihdin on moderni ja pelkistetty kaihdin, joka soveltuu monenlaiseen tilaan. Kuva: Luxaflex, Silhouette -kaihdin.

Vaalea Luxaflex Silhouette -kaihdin

Vaaleana Silhouette -kaihdin pehmentää tunnelmaa. Kuva: Luxaflex, Silhouette -kaihdin.

Tumma Luxaflex Silhouette -kaihdin

Tumma Silhouette -kaihdin tuo ryhtiä ja särmää. Kuva: Luxaflex, Silhouette -kaihdin.

Luxaflex -kaihtimet ovat paitsi kauniita, myös alusta loppuun asti räätälöityjä. Kaihtimet suunnitellaan yksilöllisesti ikkunoiden koon ja muodon sekä materiaalitoiveiden mukaisesti ja valmistetaan käsityönä mittojen mukaan. Pelkästään materiaali- ja värivaihtoehtoja on satoja. Myös kaihtimien teknisissä ominaisuuksissakin löytyy runsaasti valinnanvaraa.

Puiset ja alumiiniset kaihtimet ovat kaikkea muuta kuin tylsiä

Puinen tai alumiininen sälekaihdin on ehkä perinteinen tuttu ja turvallinen valinta, mutta samalla tehokas tapa suojata tiloja liialta valolta. Tylsää peruskaihdinta ei Luxaflex- valikoimasta tosin taida saada, nimittäin värejä, kaihdinmateriaaleja ja tyylejä löytyy kustakin kaihdinmallistosta enemmän kuin tarpeeksi.

Puisia ja alumiinisia sälekaihtimia on saatavissa lähestulkoon kaikissa sateenkaaren väreissä, kuvioilla tai ilman sekä kapeilla että leveillä säleleveyksillä. Luxaflex -puusälekaihtimissa värin voi valita vaikkapa itselle mieluisan NCS- tai RAL-koodin mukaan, jolloin väri saadaan yhdistettyä ovien, ikkunapuitteiden tai muiden jo valittujen värien kanssa.

Punaiset puusälekaihtimet - Luxaflex

Punainen puukaihdin ei verhoja kaipaa. Kaihtimien tehosteväri korostaa ikkunan muotoa ja tässä tapauksessa myös huonekorkeutta. Kuva: Luxaflex, Puusälekaihtimet.

Paksut alumiinisälekaihtimet – Luxaflex

Paksu alumiinikaihdin on ajaton ja kaunis. Kuva: Luxaflex, Alumiinisälekaihtimet.

Puusälekaihtimet - Luxaflex

Moderni puinen sälekaihdin on upea harmaana. Kuva: Luxaflex, Puusälekaihtimet.

Lamellikaihtimet soveltuvat moderniin makuun ja käytännölliselle sisustajalle

Jos alumiinikaihdin toi jolle kulle mieleen ensi alkuun ne perusalumiinikaihtimet, niin allekirjoittaneelle sana lamellikaihdin piirtää silmien eteen entisaikojen pankkikonttorien kellastuneet lamelliverhot. Pankkikonttorifiilis on onneksi kaukana näistä upeista nykyaikaisista lamellikaihtimista. Lamellikaihtimien tyyli soveltuu ennen kaikkea moderniin ja pelkistettyyn sisustustyyliin. Jos arvostat näiden lisäksi käytännöllisyyttä ja helppoutta, lamellikaihdin on hyvä vaihtoehto.

Luxaflex -lamellikaihdin pääsee oikeuksiinsa etenkin isoilla tai muuten haasteellisilla ikkunapinnoilla, sillä se voidaan asentaa korkeisiin, vinoihin ja jopa kaareviin ikkunoihin. Toki lamellikaihdin toimii aivan yhtä hyvin myös perinteisemmässä ikkunassa ja tilassa, jossa kaihtimen avulla tilaan voidaan tuoda tekstiilin tuntua sekä näkö- ja valosuojaa.

Luxaflex -lamellikaihtimeen on mahdollista valita useamman värisiä lamelleja, jolloin ilmeestä saadaan persoonallinen. Lamelleja saa neljällä eri leveydellä, ja lamellikankaiden läpinäkyvyyteen on mahdollista vaikuttaa. Lamelleja saa läpinäkyvällä, puoliläpinäkyvällä, tiheällä sekä pimentävällä kangasmateriaalilla.

Lamellikaihtimet – Luxaflex

Lamellikaihdin antaa hyvän häikäisysuojan, muttei kuitenkaan pimennä tilaa liikaa. Kuva: Luxaflex, Lamellikaihdin.

Lamellikaihtimet vinoreunaisessa ikkunassa – Luxaflex

Olipa ikkuna korkea tai vinon mallinen, lamelliverhojen asennus onnistuu. Kuva: Luxaflex, Lamellikaihtimet.

Poikkiraitaiset lamellikaihtimet muuttavat huonekorkeuden tuntua – Luxaflex

Poikkiraidat lamelleissa saavat tilan tuntumaan matalammalta kuin mitä se todellisuudessa onkaan. Kuva: Luxaflex, Lamellikaihtimet.

Rullaverhot vaativaankin makuun

Luxaflex -rullakaihdinmallistosta ei taatusti valinnanvaraa puutu ja voin taata, että tästä mallistosta löytyy rullaverhot vaativaankin makuun. Mallisto kattaa nimittäin 300 erilaista kangasta. Rullakaihtimeen on mahdollista valita läpinäkyvää, puoliläpinäkyvää, tiheää tai pimentävää kangasta runsaista värivaihtoehdoista. Kaihtimeen saa ripauksen lisää persoonallisuutta erilaisten alalistojen, vetonuppien tai sivuvetojen avulla. Rullaverhoon on saatavissa myös vaijerikiinnitys, jolloin rullakaihdin soveltuu käytettäväksi kippi-ikkunoissa ja ovissa, joissa perinteiset kaihtimet ovat usein hankalia.

Kookkaat rullakaihtimet - Luxaflex

Tässä tilassa rullakaihdin on sekä käytännöllinen että tyylikäs osa kokonaisuutta. Kuva: Luxaflex, Rullakaihtimet.

Kuosillinen rullakaihdin – Luxaflex

Kuosillinen rullakaihdin korvaa tarvittaessa myös perinteiset verhot. Kuva: Luxaflex, Rullakaihtimet.

Luxaflex Twist -rullakaihdin sykähdyttää ulkonäöllään ja varastaa huomion tilassa kuin tilassa. Kaihdin on rakennettu nerokkaasti kahdesta lomittain kiertävästä kankaasta, jossa vuorottelevat läpikuultavat ja tiheät kangassegmentit, jotka päästävät valon lävitseen pehmeästi. Kun haluat huoneeseen valon ja varjon leikkiä, tämä on oikea valinta.

Luxaflex Twist -rullakaihtimet

Nämä rullakaihtimet ovat taatusti erilaiset kuin naapurilla. Kuva: Luxaflex, Rullakaihtimet.

Luxaflex Twist -rullakaihdin

Twist -kaihtimen läpikuultavan ja tiheän kankaan vuorottelu tuo tilaan valon ja varjon vaihtelua. Kuva: Luxaflex, Twist -rullakaihdin.

Luxaflex Duette -kaihdin sopii hankaliinkin ikkunoihin

Haastavan muotoisiinkin ikkunoihin löytyy useita lapsiturvallisia kaihdinratkaisuja. Kuva: Luxaflex, Duette -vekkikaihdin.

 

Jos haaveilet kauniista kodista ja etsit kotiisi persoonallisia, nykyaikaisia ja turvallisia kaihtimia, jotka ovat luonnollinen osa kotisi sisustusta, suosittelen lämpimästi tutustumaan näihin ja muihin upeisiin Luxaflex -tuotteisiin lähimmän jälleenmyyjäsi luona tai Luxaflex -nettisivuilla.

Kätevän kaihdinoppaan avulla voit helposti ja nopeasti selvittää, mitkä Luxaflex -kaihtimet soveltuvat parhaiten juuri sinulle. Lapsiturvallisiin kaihdinmalleihin ja ratkaisuihin voit tutustua tarkemmin Luxaflex -nettisivuilla ja lapsiturvallisuusesitteessä.

Marika

Psst… Jos tämän postauksen kuvat herättivät mielenkiintosi, niin käy ihmeessä kurkkimassa Etuovi.comin sisustuskuvagallerian puolella – siellä vasta tarjoillaankin silmänruokaa ja inspiraatiota näiden upeiden kaihtimien maailmasta… Itse ihastuin Twist -rullakaihtimeen, mikä on sinun suosikkisi? 🙂

 

Katso lisää kuvia aiheesta kaihtimet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio