Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Näppituntumani kertoo, että nykyään ykkösvalinta uutta keittiötä suunnitellessa on saarekkeellinen keittiö. Eikä mikään ihme, onhan se monella tapaa ihanteellinen ratkaisu keittiöön mikäli käytettävissä oleva tila sen sallii. Keittiön saareke tarjoaa työskentelytilaa ja toimii tarjoilu- tai ruokapöytänä. Saarekkeiden suosio kielii ehkä myös sitä, että ruokaa halutaan laittaa yhdessä – sellaisen ympärille kun mahtuu hääräilemään useampi kokki. Tähän Viikon valinnat -juttuun kokosin kauniit saarekkeelliset keittiöt Ideat & Vinkit -galleriasta.

Moderni ja harmoninen saarekekeittiö

iso saareke keittiössä
Kuva: Etuovi.com / House Asunnot Europe Oy, House Luxus

Tässä ihanassa avokeittiössä on suuri saareke, jonka ääressä mahtuu niin kokkailemaan kuin ruokailemaankin. Liesituuletin on asennettu tyylikkäästi kattoon jolloin keittiön ilme pysyy harmonisena. Suuren saarekkeen laatikoihin kätkeytyy reilusti säilytystilaa. Kaunis valkolakatuilla saarniviiluovilla varustettu keittiö on Valannin mallistoa. Tasot ovat kestävää Dektonia.

Pikkukeittiön saareke marmoritasolla

pieni keittiö
Kuva: Etuovi.com / ROOF Group Oy

Saareke sopii myös pieneen keittiöön oikein hyvin ja avonainen keittiöratkaisu tuokin pieneen tilaan avaruuden tuntua. Pieneen keittiöön voi valita ehkäpä astetta ylellisempiä materiaaleja, tässä keittiössä tasot ovat kaunista marmoria.  Liesituuletin on tasoon upotettavaa mallia.

Lisää ideoita pieneen keittiöön löydät täältä

Jaloilla seisova saareke

musta keittiö
Kuva: Etuovi.com / Bo LKV Helsinki Oy

Tämän keittiön saareke ei olekaan ihan tavanomainen! Pukkijaloilla seisova saareke on ilmeeltään kevyt. Persoonallisen mallinen liesituuletin saarekkeen yllä kruunaa kokonaisuuden.

Saareketta keittiön täydeltä

saareke keittiöön
Kuva: Etuovi.com / Helsingin OPKK, Mikonkatu

Tässä keittiössä saareke itse asiassa on melkeinpä koko keittiö. Se on sijoitettu huoneen keskelle ja sen ympärillä on reilusti tilaa liikkua. Leveä saareke tarjoaa hyvin säilytys- ja työskentelytilaa. Keittiö sopii mainiosti yhdessä kokkailuun, saarekkeen ympärille mahtuu puuhailemaan useampikin kokki.

Jykevä saareke betonitasolla

skandinaavinen keititö

Suuri saareke on tämän ihanan, Neljän sepän toteuttaman uniikin keittiön keskipiste. Paikalla valettu paksu betonitaso tekee siitä ihanan jykevän. Kun tässä kodissa on bileet, ei ole epäilystäkään että mihin porukka kerääntyy, tämän saarekeen ympärille tietenkin!

Vanha pöytä toimittaa saarekkeen virkaa

saareke keittiöön
Kuva: Etuovi.com / JYA Housing LKV, Pääkaupunkiseutu

Keittiösaarekkeen ei välttämättä tarvitse olla samaa sarjaa muiden keittiökalusteden kanssa – se voi olla jotain ihan muutakin! Tässä vanhan puutalon keittiössä vanha, patinoitunut saareke tuo keittiöön ihanasti kerroksellisuutta.

Houkuttelisiko oma saareke keittiöön? Käy kuvagalleriassamme inspiroitumassa ihanista saarekekeittiöistä!

-Juulia

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio