Kalle Koivuniemi

Intohimoinen yrittäjä / Urakkamaailma.fi

Yhteistyössä:

Saunaremontti, hinta, esimerkkejä

 


Mitä saunaremontti maksaa? Olen listannut tähän alle 10 erilaisen saunaremontin toteutuneita hintoja. Nämä esimerkit ovat hyvä lähtökohta omaa saunaremonttiasi varten, mutta pidä silti mielessä, että jokainen saunaremontti on uniikki omassa mielessään ja siten myös hintakin.
 Voit tutustua remontin tarjouspyyntöön tarkemmin klikkaamalla Urakkamaailman sivuille.

1. Kylpyhuoneen, saunan ja vessojen täysremontti Tampereella

Tässä saunaremontissa uusittiin sauna kokonaan, purettiin vanha sauna ja kylpyhuone ja remontoitiin uudet pinnat tilalle. Remontin yhteydessä uusittiin myös kaksi vessaa. Saunan koko oli noin 4-5m2, vuonna 1995 rakennetussa kerrostalohuoneistossa.

Saunaremontin osuus: 8700 euroa

Lue lisää ylläolevasta remontista. Samankaltaisten remonttien toteutuneita hintoja Tampereen alueelta näet täältä.

2. Saunan lattioiden oikaisu ja uudelleen laatoitus, Helsinki

Tässä saunassa aiemman urakoitsijan kaadot oli tehty väärin, ja asia piti korjata. Kun kaadot tehdään väärin on hyvin todennäköistä, että märkätila tulee kokemaan vesivahinkoja ja siksi asia on erittäin tärkeätä korjata. Uusi urakoitsija korjasi märkätilojen kaadot ja lattia laatoitettiin uudelleen. Kyseessä oli paritalohuoneiston sauna Helsingissä.

Hinta: 2600 euroa 

Lue lisää ylläolevasta remontista. Samankaltaisten remonttien toteutuneita hintoja Helsingin alueelta näet täältä.

saunan kuva

3. Pesuhuoneen ja löylyhuoneen laatoitus, Pyhtää

Remontissa haluttiin uusia n. 10m2 alueelta laatoitus saunasta sekä pesuhuoneesta. Samalla uusittiin myös seinien laatoitus (24m2) sekä silikonisaumaukset. Vesieristys oli jo remontin aikana hoidettu. Kyseessä oli Pyhtäällä sijaitseva omakotitalo.  

Hinta: 1900 euroa

Lue lisää ylläolevasta remontista.

4. Saunan lauteiden, paneelien ja höyrysulkujen uusinta Vantaalla

Tässä saunaremontissa uusittiin saunan lauteet, seinien ja katon paneloinnit. Kohteena oli rivitalohuoneisto Vantaalla. Saunaremontin yhteydessä tehtiin myös muuta pientä pintaremonttia asunnossa.

Saunaremontin osuus: 1890 euroa

Lue lisää ylläolevasta remontista. Samankaltaisten remonttien toteutuneita hintoja Vantaan alueelta näet täältä.

5. 8m2 saunaremontti Lahdessa

Tämän remontin kohteena oli pesuhuoneen, sekä saunan lattialaatoitusten uusiminen, sekä pesuhuoneen seinälaatoitusten uusiminen. Saunassa päivitettiin myös kiuas.

Hinta: 2500 euroa

Lue lisää ylläolevasta remontista. Samankaltaisten remonttien toteutuneita hintoja Lahden alueelta näet täältä.

kylpyhuoneremontti Urakkamaailma

6. Pesuhuoneen ja saunan vesieristys, laatoitukset ja paneloinnit, Ylöjärvi

Tähän Ylöjärveläisen vuonna 1983 rakennettuun omakotitalon saunaan toteutettiin koko saunaosaston remontti vesieristyksineen. Pesuhuone sekä sauna laatoitettiin, saunan panelointi ja lauteet uusittiin. Pesuhuoneen koko oli noin kolme neliötä ja saunan reilut kaksi neliötä. 

Hinta: 8190 euroa

Lue lisää ylläolevasta remontista. Samankaltaisten remonttien toteutuneita hintoja Ylöjärven alueelta näet täältä.

 

7. Silikonien vaihto kylpyhuoneisiin ja saunoihin, 5 rivitalohuoneistoa, Jyväskylä

Taloyhtiön edustaja etsi urakoitsijaa rivitalohuoneistojen silikonien uusimiseen. Silikonia piti uusia 113 metrin edestä.

Silikoni hapertuu, ja kerää hometta ajan myötä ja sen takia niitä tulisi uusia aika ajoin. Virallinen aikaväli silikonien uusimiselle on noin nelisen vuotta. Uusimisen tarve riippuu hieman käytetystä materiaalista sekä käytön kuormittavuudesta. Silikonin tarkoitus on pitää kosteus poissa saumakohdista.

Hinta: 1000 euroa, siis 200 euroa per huoneisto

Lue lisää ylläolevasta remontista. Samankaltaisten remonttien toteutuneita hintoja Jyväskylän alueelta näet täältä.

Saunaremontti Urakkamaailma

8. Saunan löylyhuoneen remontti Tuusulassa

Tässä omakotitalon noin 4m2 saunassa haluttiin päivittää lauteet, saunan panelointi sekä saunan ovi. Saunalla oli ikää noin 17 vuotta.

Hinta: 3000 euroa

Lue lisää ylläolevasta remontista. Samankaltaisten remonttien toteutuneita hintoja Tuusulan alueelta näet täältä.

9. Saunan ja kylpyhuoneen vesieristys

Tässä märkätilaremontissa etsittiin tekijää pelkästään vesieristystöihin. Seinät ja lattiat olivat valmiiksi tasoitettuna. Taloyhtiö halusi saada urakoitsijan, jolla on asiaankuuluva VTT-sertifikaatti (VTT-sertifikaateista lisää alla). Kohteena oli Riihimäellä sijaitseva rivitalohuoneiston märkätilat.

Hinta: 1400 euroa

Lue lisää ylläolevasta remontista.

10. Kylpyhuone/löylyhuone remontti Vantaalla, omakotitalo

Tässä remontoitiin alkuperäisessä kunnossa oleva vm. 1979 omakotitalon sauna ja kylpyhuone Vantaalla. Remontti oli hyvinkin perusteellinen ja toteutettiin avaimet käteen- periaatteella.

Hinta: 14 000 euroa

Lue lisää ylläolevasta remontista. Samankaltaisten remonttien toteutuneita hintoja Vantaan alueelta näet täältä.

Kaikki remonttien hinnat perustuvat Urakkamaailman remonttiarkiston tietoihin.

VTT-sertifikaatti, onko se pakollinen?

Jos suunnittelet saunaremonttia, tulet luultavasti törmäämään termiin “VTT”. VTT on Suomen valtion omistama Teknologian tutkimuskeskus, joka myöntää sertifikaatteja erilaisiin rakennusalan toimenpiteisiin, kuten märkätilan vesieristyksiin.

Vesieristyssertifikaatin pakollisuudesta on paljon mielipiteitä, missä se on pakollinen vai onko se pakollinen lainkaan?  Siispä tarkistetaan asia varmuuden vuoksi VTT:n asiantuntijalta, Lina Markelin-Rantalalta.

Markelin-Rantalan mukaan VTT:n sertifikaatti ei ole pakollinen kun tehdään kylpyhuone- ja saunaremontteja kuluttajien kodeissa. Se on kuitenkin tilaajan kannalta suositeltavaa, sillä VTT-sertifikaatin omaava urakoitsija on suorittanut VTT:n asettamat kirjalliset, sekä näyttökokeet hyväksytysti. VTT-sertifikaatti takaa riittävän osaamistason urakoitsijalta. Ylläpitääkseen VTT-sertifikaattia urakoitsijan tulee päivittää osaamistansa ja käydä jatkokoulutuksissa. Lue lisää VTT-sertifikaateista kylpyhuoneremonteissa täältä.

Saunaremonttien hintataso

Kuten ylläolevista esimerkeistä huomaa, niin saunaremontteja on monentasoisia. Tämän takia myös hintoja on moneen lähtöön. Saunaremontin aikana pienimmillään tehdään kosmeettisia muutoksia, kuten paneeleiden sävytystä tai toisena ääripäänä isompaa vanhan saunan purkamista ja uuden rakentamista.

Kasvava trendi tällä hetkellä saunaremonteissa on valaistukseen panostaminen. Itsekin olen sitä mieltä, että parhaimmat saunakokemukset ovat olleet hämyisissä saunoissa, jossa valaistuksen suunnitteluun on panostettu.

Tässä muistilistaa, kun tilaat saunaremonttia itsellesi:

 • Pyydä tarjouksia usealta eri urakoitsijalta, älä tyydy vain yhteen tai kahteen tarjoukseen. Urakkamaailman kautta kilpailutat helposti saunaremonttisi, ja näet niin urakoitsijoiden taustatiedot, aiempien asiakkaiden arvosteluja kuin referenssejäkin.
 • Ennen urakoitsijavalintaa käy muutaman valitun kanssa tarkempia keskusteluja saunaremonttisi teknisistä suunnitelmista: miten saunaremontti toteutetaan ja millä materiaaleilla (ym. yksityiskohdat). Kun olet päässyt yhteisymmärrykseen valitun urakoitsijan kanssa, tee hänen kanssaan kirjallinen sopimus remontista.
 • On sitä parempi, mitä enemmän remontin edetessä pystyt itse valvomaan remontin kulkua. Mitä enemmän kommunikoit urakoitsijan kanssa, sen parempi (taitaa päteä myös muihin ihmissuhteisiin).
 • Kun remontti on valmis, tehkää urakoitsijan kanssa loppukatselmus, jossa remontti todetaan sopimuksen mukaan tehdyksi. Hyvät remonttisopimukset edellyttävät remontin hyväksyttyä loppukatselmusta ennen kuin remontin loppusumma maksetaan.

Kalle

PS. Muista myös saunan huoltaminen. Urakkamaailman blogista löydät tiivistetyt ohjeet saunan huoltamisesta!

Kuvat: Urakkamaailma.fi

Kirjoittaja on Urakkamaailma.fi -kilpailutuspalvelun perustaja.

Katso myös ideoita saunan suunnitteluun: Sauna – Ideoita sisustukseen ja remontointiin

Lisää remonttien hintoja:

Remonttien hinnat paljastettuna

Keittiöremontti – 8 hintaesimerkkiä

Kylpyhuoneremontti –  5 hintaesimerkkiä

Terassiremontti – 4 hintaesimerkkiä

Mökkiremontti – 6 hintaesimerkkiä

Urakkamaailma ja Etuovi.com kuuluvat samaan Alma Media -konserniin

Katso kuvat aiheesta saunaremontti

 

Katso myös nämä

2 kommenttia sivuun “Saunaremontti: 10 hintaesimerkkiä

 1. Vastuutonta.

  Rakennusmääräysten mukaan pelkkää lattiaa ei voi tehdä saunaan. Samalla täytyy vesieristää saumattomasti kph.

  1. Hei,

   Kiitos kommentista.

   Viittaat varmaankin toiseen hintaesimerkkiin. Olet aivan oikeassa, vesieristys tulee tehdä saumattomasti ”kerralla kuntoon”. Kyseinen remonttikuvaus on Urakkamaailma-käyttäjän lyhyt kuvaus omasta remontistaan ja sitä on vaikea kommentoida tietämättä enemmän kyseessä olevasta remontista. Ehkä vesieristykseen oli jo valittu tekijä, esimerkiksi tuttava, ja remontti-ilmoituksen tekijä etsikin sen takia pelkästään laatoittajaa kyseiseen urakkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio