Vieraskynä

Kirjoittajana blogin vierailevat tähdet

Yhteistyössä:

Kysyimme taannoin Etuoven Facebook-sivulla, millaisia muotoilun kukkasia suomalaisista kodeista löytyy. Saimme kuulla mitä hauskempia tarinoita elämästä keskellä kodin muotopuolisuuksia .

Järjestimme kyselyn, jossa ihmiset saivat vapaasti kertoa kodeistaan löytyvistä suosikki-inhokeista, jotka laittavat ihanasti kapuloita arjen rattaisiin. Tämä kysely poiki sadoittain vastauksia, joista kokosimme listauksen Suomen 10 yleisimmästä muotopuolisuudesta.

Vastausten runsaudesta inspiroituneena etsimme nyt Suomen muotopuolisinta kotia. Onko se sinun asuntosi? Kuinka monta näistä sinä löydät omasta kotoasi?

1. Kohtuuttoman syvät keittiön alakaapit

Konttausasentoon lattialle ja puoliksi kaapin sisään – kuulostaako tutulta? Näin kattiloita ja rasioita useimmissa kodeissa tavoitellaan mahdottoman syvistä ja jopa kulmien taakse jatkuvista keittiön alakaapeista.

2. Liian pieni kylppäri tai vessa

Liian pieni kylpyhuone tai vessa toistui lukuisissa vastauksissa. Parhaimmissa esimerkeissä asukit joutuivat kiipeämään vessanpöntön yli päästäkseen suihkuun. Myös vessapaperirullien kastumien kuului monesti ahtaan kylppärin ikäviin puoliin.

3. Liian pieni keittiö

Parhaan hyödyn saa irti keittiöstä, kun siellä mahtuu kokkailemaan. Valitettavan monessa keittiössä sen kuitenkin joutuu tekemään tilanpuutteen vuoksi vain yhden henkilön voimin tai olohuoneen tasoja apuna käyttäen.

4. Liian pieni eteinen

Kenkäläjät oven avaamisen tiellä, tai takkivuori vastassa sisään astuessa. Näistä on liian pienet eteiset tehty.

5. Keittiön kaapit on suunniteltu niin, ettei samanaikaisesti voi avata kaappeja, kun törmäilee toisiinsa

Keittiöstä löytyi useampiakin suosituimpia muotopuolisuuksia. Syvien alakaappien ja ahtaan pinta-alan lisäksi harmaita hiuksia aiheuttivat kaappien ja kodinkoneiden ovet, joita ei pystynyt availemaan yhtäaikaisesti. Kyllähän se vähän ärsyttää, jos tiskikone pitää ensin tyhjentää pöydälle, jotta pystyy avaamaan kaapit, jonne astiat kuuluvat.

6. Kaapit liian korkealla

Säilytystila katon rajassa asettaa käytännöllisyyden toissijaiseksi. Kodeissa kaivataan säilytystilaa, mutta syvä kaappi katonrajassa ja tuolipinon päässä ei ole paras ratkaisu tähän. Toki harvemmin tarvittavat tavarat pysyvät ainakin piilossa.

7. Liian iso eteinen/hukkatila eteisessä

Eteisen tarpeet kytkeytyvät vahvasti asukkien määrään, mutta jos yleiset asumistilat ja muut huoneet kärsivät ahtaudesta eteisen hukkaneliöiden uhalla, ei suunnittelu ole mennyt ihan putkeen.

8. Pistorasioita liian vähän / väärissä kohdissa

Kämppä täynnä jatkojohtoja ja niputtamattomia piuhoja? Pistorasian paikkoja ei välttämättä ole aina mietitty käyttäjän tai käytännöllisyyden kannalta. Onneksi kahvit saa kuitenkin keitettyä vähintäänkin pikku viritelmien avulla.

9. Pyykinpesukoneen ovi aukeaa vain osittain

Sivusta täytettävä pesukone – mikä ihana syy purkaa lavuaari ja suihkukaappi muuton yhteydessä. Monessa kohteessa ongelma olisi ratkaistavissa päältä täytettävällä koneella, mutta onneksi pyykit saa sisään ja ulos pienemmästäkin lokerosta (kunhan ei säästele voimaa).

10. Tasainen kylppärin lattia

Ihana kuumavesiallas suihkun lattialla vai orastava vesivahinko tasaisen pinnan takia? Vesi valuu viemäreihin parhaiten, kun lattian kaltevuus on suunniteltu tilan käyttötarkoituksen mukaan.

Kuulostiko kolme tai useampikin pointti enemmän kuin tutulta?

Me etsimme nyt Suomen muotopuolisinta kotia, jossa edellä mainittuja kukkasia on kylvettynä useampiakin. Ilmianna oma kotisi YIT:n sivulla ja osallistut samalla hotelliyön arvontaan. Tulemme jakamaan Suomen muotopuolisimman kodin tittelin alkuvuodesta 2018.

Vieraskynä

Vieraskynä

Etuovi.comin vieraskynässä vierailevat eri henkilöt ja yritysten edustajat.

Katso myös nämä

Arvonta ja kysely: mitä haluaisit lukea Etuovi-blogista?
Blogi Sisustus
Näin stailaat asuntosi myyntikuntoon, osa 2/2
Blogi Asunnonvaihto
Annie Sloan kalkkimaalit – astiakaapin uusi ilme
Blogi Sisustus
Meilahdenmutsi muuttaa Töölöön
Blogi Asunnonvaihto
Asuntosijoittaja vinkkaa: 6 + 1 keinoa löytää erinomainen sijoitusasuntodiili
Blogi Asunnonvaihto
Kaakeleiden maalaus: Laattojen pinnoitus pelasti kylpyhuoneen
Blogi Remontti
Ihan kiva, inspiroiva, koukuttava? Osallistu arvontaan ja kyselyyn!
Blogi Sisustus
Helsingin Vallilan tehdasmiljööstä löytyy monien mahdollisuuksien koti
Blogi Kaunis koti myynnissä
Bloggaajat koolla – inspiroiva tarina Fabricista
Blogi Sisustus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio