Susan Ahonen

Sisustusmyyjä ja maatilan sisustaja, joka arvostaa käsityötaitoja ja aitoja materiaaleja.

Pian kiinteistökaupan jälkeen (josta kerroin edellisessä jutussani) olin taas asuntokaupoilla, tällä kertaa ostajana. Minulle sopivia asunto-osakevaihtoehtoja tuntui olevan juuri sillä hetkellä paljon tarjolla ja lähdin tutustumaan tarjontaan Etuovi.comissa. Kyseessä oli siis sijoitusasunnon ostaminen.

Kiinteistönvälittäjä apuna sijoitusasunnon ostamisessa

Kävin monessa eri kohteessa monen kiinteistönvälittäjän kanssa. Kiinteistönvälittäjien toiminnassa oli eroja: joidenkin kanssa asiat sujuivat helpommin ja henkilökemiatkin toimivat paremmin. Myytävä kohdekin kiinnosti vähän enemmän silloin, kun kiinteistönvälittäjä tuntui olevan aidosti kiinnostunut ratkaisemaan oman asuntotarpeeni eikä pelkästään esitellyt myytävän kohteen näkyviä seiniä ja pintoja.

Tälläkin kertaa huomasin, että se kiinteistönvälittäjä, jota oikeasti kiinnostaa, mitä juuri minä haluan ja olen etsimässä, helpottaa kaupantekoa ja ratkaisuun päätymistä.

sijoitusasunnon ostaminen

Kuva: Etuovi.com / Kiinteistötalo Arto Vormisto Oy LKV / Kerrostalo, 55 m2, Sastamala. Kuvan kohde ja välittäjä eivät ole tämän tarinan kohteena. Kuvan kohde on kyllä saman tyyppinen kuin ostamani kerrostaloasunto.

Omalla kohdallani etsin vuokrakäyttöön tulevaa asuntoa ja lopuksi minulla oli kaksi todella tasavahvaa kohdevaihtoehtoa, molemmat jopa samasta taloyhtiöstä. Asian ratkaisua helpotti lopulta toista asuntoa myyvän kiinteistönvälittäjän puhelinsoitto: hänen asiakkaansa etsii vuokra-asuntoa ja hänen mielestään tälle vuokralaiselle sopiva vaihtoehto voisi olla juuri se hänellä myynnissä oleva asunto, jota minä harkitsen ostavani sijoitusasunnoksi. Puhelinsoiton jälkeen päätin, että teen lopullisen ostotarjoukseni siitä asunnosta ja katson, miten asiat sen jälkeen etenevät.

Kohdalle osui toinenkin onnenpotku

Arvostan sitä, että kiinteistönvälittäjä oli perehtynyt omaan asuntotarpeeseeni, asunnon käyttötarkoitukseen ja vuokralaistoiveeseeni niin tarkasti, että hän uskalsi hyvin perustellen ehdottaa asunnon ostamista – ja lupasi hankkia siihen vuokralaisenkin.

Muutaman päivän päästä olin jälleen kaupantekotilaisuudessa ja kohdalleni osui jo toinen todellinen onnenpotku, sillä samassa tilaisuudessa laadittiin myös vuokrasopimus juuri ostamaani asuntoon. Jos vuokralaista ei olisi heti löytynyt, olisin voinut hakea asuntooni vuokralaista Vuokraovi.comissa.

sijoitusasunnon ostaminen kaksio

Kuva: Etuovi.com / Open Market / Kerrostalo, 56.5 m2, Pirkkala. Kuvan kohde ja välittäjä eivät ole tämän tarinan kohteena. Kuvan kohde on kyllä saman tyyppinen kuin ostamani kerrostaloasunto.

Tässä koko asunnonvaihtoprojektissa kohdalleni on onnekseni osunut paljon hyvää tuuria sekä monia hyviä ja rohkaisevia ihmisiä. Välillä mietin, että olenko ollut liian helposti johdateltavissa vai olenko vain osannut käyttää kunnolla hyödykseni tarjolla olevaa asuntokaupan ammattitaitoa?

Lopputulos on kuitenkin hyvä ja olen siihen tyytyväinen. Perusvarovaisena luonteena yllätyin itsekin – ja yllätin jopa lähipiirinikin – omasta rohkeudestani näissä asioissa. Rohkeuttani lisäsi huomattavasti se, että löysin tähän projektiin juuri oikeanlaiset ihmiset, ammattilaiset ja tsemppaajat tuekseni.

Toivon samaa rohkeutta, luottamusta, asuntokaupan ammattilaisten apua ja hyvin ajoitettuja onnenpotkuja muillekin asuntokauppoja tekeville tai asuntokaupoista haaveileville!

-Susan, joka osti juuri sijoitusasunnon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio