Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Joulu ja sen odotus tuovat piristystä pitkän ja pimeän talven keskelle. Olen huomannut, että jos joku tekee tähän aikaan vuodesta iloiseksi niin pieni hupsuttelu. Kalenterin luukkujen availu, huippusalaiset joululahjabisnekset, glögimukilliset ja joululaulujen kuuntelu  – ihana joulun odotus on tehty pienistä iloista. Tärkeää joulufiilikseen pääsemisen kannalta on tietenkin myös ihana joulukoti, johon tunnelmaa tuovat lämpimät värit ja kynttilänvalon loiste. Tähän juttuun kokosin ihanat jouluiset sisustusideat Ideat & Vinkit -galleriasta, sisustuskauppojen valikoimista. 

Lämpimiä sävyjä ja pehmeitä materiaaleja tekstiileissä

Marimekon tekstiilit olohuoneen sisustuksessa
Kuva: Etuovi.com / Room21

En olisi vielä jokin aika sitten ikinä uskonut että oman kotini sisustuksessa nähtäisiin mitään punaista, mutta nyt sohvallani on jo useampana vuonna hengaillut kaunis tummanpunainen samettityyny. Se ilmestyy siihen syksyllä heti kun alan kaivata kotiini lämmintä tunnelmaa ja onkin osoittautunut oikein sopivaksi väripilkuksi muuten melko neutraalin väriseen sisustukseen. Kannatti siis antaa punaiselle mahdollisuus! Marimekolla niin uudemmat kuin klassisemmatkin kuosit ovat saaneet kauniin punaisen värityksen. Erityisesti ruudullinen Okko-tyynynpäällinen miellyttää meikäläisen silmää, se sopisi mainiosti samettityynyni kaveriksi.

marimekko tekstiilit olohuoneessa joulukoti
Kuva: Etuovi.com / Room21

Myös ripaus metallisävyjä – erityisesti kultaa tai messinkiä on omiaan tuomaan lämmintä tunnelmaa ja jopa pikkuisen juhlavuutta sisustukseen. Marimekon Quilt-kuosisten tyynynpäällisten kultainen ruutukuvio valkoisella pohjalla on ihana yhdistelmä raikkautta ja lämpöä.

lamapantalja ruokailutilan sisustuksessa
Kuva: Etuovi.com / Scandinavian Design Center

Lampaantaljat sopivat ihanasti tuomaan kaivattua lämpöä ja pehmeyttä talvikodin sisustukseen. Sen lisäksi että ne näyttävät kivalta, tuntuvat ne myös ihanan pehmeiltä vaikkapa lattialla sängyn vieressä tai tuolin pehmusteena. Lampaannahkatuotteistaan tunnetun Shepherdin valikoimista löytyy taljojen lisäksi muun muassa ihania istuin- ja lattiatyynyjä.

Tunnelmavalot ja kynttilät – more is more!

star trading valosarja
Kuva: Etuovi.com / Scandinavian Design Center

Kaikenlaiset tunnelmavalot kuuluvat ehdottomasti ihanaan joulukotiin! Tämä Star Tradingin paristokäyttöinen valosarja sopii ihanasti koristamaan vaikkapa kattausta tai kukka-asetelmaa, tai sitten sen voi laittaa lasipurkkiin loistamaan ihanaa valoa.

joulukoti
Kuva: Etuovi.com / Room21

Kynttilät luonnollisesti ovat tunnelmanluoja numero yksi. Onkohan mitään rauhoittavampaa kuin elävän tulen tuijotteleminen? Kynttilät ovat tietenkin kauniita sellaisinaan, mutta erityisen säväyttäviä kauniissa lyhdyssä. Skultunan näyttävät, messinkiset Feather-lyhdyt luovat upeaa valon ja varjon leikkiä.

messinkinen kynttiläkruunu
Kuva: Etuovi.com / Scandinavian Design Center

Yksi vuoden trendikkäimmistä kynttiläkoristeista taitaa olla tällainen ripustettava, pyöreillä muodoillaan ihastuttava malli. Ikkunan eteen ripustettuna se ilahduttaa niin sisällä olijoita kuin ohikulkijoitakin. Näppärä tuunaa tämän koristeen kiepauttamalla kaaren ympärille vaikkapa eukalyptuksen oksaa ohuen rautalangan avulla.

Kaunis kattaus kruunaa jouluiset hetket ruokapöydän ääressä

Ferm Living - joulukattaus maanläheisissä sävyissä
Kuva: Etuovi.com / Room21
joulukoti
Kuva: Etuovi.com / Scandinavian Design Center

Kynttilät tuovat tunnelmaa ja juhlantuntua kattaukseenkin. Näissä Ferm Livingin kuvissa on mielestäni ihanan maanläheinen ja rento fiilis ja ne antavatkin ihanaa inspiraatiota pikkujoulujen, joulupöydän tai ihan vaan ystävien kesken vietetyn glögihetken kattaukseen. Kynttilät, pellavainen pöytäliina ja koristeena ehkä vähän havun oksia – yksinkertaisesti kaunista! Kävyn ja tammenterhon muotoiset pöytäkoristeet ovat hauska lisä kattaukseen. Saman asian ajaisivat myös luonnosta itsekerätyt männynvävyt.

Kauniit havukoristeet sopivat koristamaan joulukotia niin sisä- kuin ulkopuoleltakin – katso täältä ohjeet ihanien havukranssien, -köynnösten ja -pallojen tekoon tai askartele ihana havusydän.

Lisää ideoita joulukotiin kuvien ja blogijuttujen muodossa löydät Ideat & Vinkit -galleriasta

Ennenkaikkea ihana joulukoti on kuitenkin tunnetila, joten hössötetäänhän ihan vaan sillä tavalla sopivasti, ei stressata 🙂

Ihanaa joulunodotusta toivotellen,

-Juulia

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio