Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Lämmittävä aurinko ja lumen alta paljastunut maa kertovat kevään tulleen. On aika mennä tepastelemaan ulkosalle aamukahvi kädessä ja suunnittelemaan terassin sisustusta ja kesän kukkaistutuksia. Monille terassi tai parveke onkin kesällä toinen olohuone, jossa vietetään paljon aikaa. Perinteisen ruokailuryhmän lisäksi näkyykin nykyisin rentoon oleskeluun sopivia kalusteita, kuten sohvia ja lepotuoleja. Viihtyisyyttä kesäolohuoneeseen tuodaan tekstiileillä, istutuksilla ja tunnelmallisella valaistuksella.

Keräsin tähän postaukseen ideoita siihen, miten voi sisustaa terassille tai parvekkeelle viihtyisän oleskelutilan!

Mukavat kalusteet terassille tai parvekkeelle

Divaani- tai moduulisohva on kätevä ratkaisu niin pienemmälle parvekkeelle kuin tilavalle terassillekin.  Osia yhdistelemällä ja liikuttelemalla saa aikaan mieleisensä kokonaisuuden. Tällä sohvalla mahtuu hengailemaan isollakin porukalla! Tai sitten sen voi vallata itselleen ja ottaa vaikka päiväunet.

Kruunukalusteen ulkokalusteet terassilla

Kuva: Kruunukaluste

Suomen kesäsään ollessa melko arvaamaton, terassin tai parvekkeen sisustusta suunnitellessa kannattaa kiinnittää huomiota materiaalivalintoihin. Muovista valmistetut puujäljitelmät, kuten polyrottinki, ovat säänkestäviä  ja helppohoitoisia materiaaleja. Katso lisää ideoita terassi- ja parvekekalusteisiin >

kulmasohva terassilla

Kuva: Kruunukaluste

Polyrottingista valmistettujen sohvien lisäksi markkinoilla on alumiinirunkoisia kalusteita, jotka ovat ilmeeltään hieman kevytrakenteisempia. Esimerkiksi yllä olevan kuvan sohva sopii mainiosti moderniin makuun.

Kevyet, kokoontaitettavat parvekekalusteet parvekkeella

Kuva: Etuovi.com Sisustus / Room21

Tällä ihanan viihtyisällä ja vehreällä parvekkeella kelpaisi nautiskella aamukahvit! Pienelle parvekkeelle sopivat kevyet, kokoontaitettavat parvekekalusteet.

Riippumatto ja riipputuoli

Kuva: Hobby Hall

Rentoakin rennomman oleskelutilan saa aikaan sisustamalla sen riipputuolilla ja riippumatolla. Riippumatolle ei tarvitse metsästää ripustuspaikkaa, sillä se seisoo omilla jaloillaan.  Mustavalkoinen raitakuosi näyttää kesäisen raikkaalta. Tämän ihanampaa kesäkeidasta on vaikea kuvitella!

Katso kaikki puutarha- ja parvekekalusteet kuvagalleriastamme!

Viihtyisyyttä tekstiileillä, kasveilla ja lyhdyillä

Palasohva ja sisustustekstiilit parvekkeella

Kuva: Hobby Hall

Varsinkin lasitetulle tai katetulle terassille viihtyisyyttä on helppo tuoda tekstiileillä. Matto kokoaa tilan yhteen ja torkkupeittoon on kiva kääriytyä viilenevänä iltana tai sadepäivänä. Myös viherkasvit ovat omiaan tuomaan kodikkuutta. Kasveista kannattaa sommitella tiiviitä ryhmiä erikorkuisiin ruukkuihin. Ideoita terassin tai parvekkeen lasitukseen löydät Etuovi.com Sisustus ideagalleriasta.

Kuluneen näköiseksi käsitelty, kolmiportainen hyllykkö

Kuva: Hobby Hall

Kivan näköinen ja tilaa säästävä ratkaisu on sijoittaa kasvit hyllyyn. Tämän ulkokäyttöön sopivan hyllyn pinta on käsitelty hieman patinoituneen näköiseksi.  Tunnelmallista valoa hämäriin iltoihin tuovat lyhdyt. Bambu-lyhdyn läpi kynttilänvalo siivilöityy kauniisti. Lisää lyhtyjä löytyy kuvagalleriastamme!

Istuintyynyjä ja muita tekstiilejä terassilla.

Kuva: Ellos

Tekstiileissä värejä ja erilaisia kuoseja voi yhdistellä rohkeasti, näin syntyy hauska, hieman boheemi tunnelma. Löydät lisää ideoita tekstiilien käyttöön kuvagalleriastamme.

Nyt vain peukut pystyyn, että tänä kesänä päästään nauttimaan hyvistä terassikeleistä!

/Juulia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio