Kesän korvilla kaipaa moni kotiinsa piristystä niin uusien sisustuselementtien kuin värienkin muodossa. Vaikka sana ”trendi” saatetaan monesti sivuuttaa ohimenevänä ilmiönä, on sen tarkoitus juurikin vinkata uusista, raikkaista ideoista niin pukeutumisen kuin sisustamisenkin saralla. Sisustuksessa pinnalle ovat myös monen iloksi viime vuosina nousseet luonnolliset ja ajattomat elementit, kuten tyylikäs marmori ja käsittelemätön puu.

Tiedustelin blogiimmekin kirjoittavalta sisustussuunnittelija Memmu Pitkäseltä tämän vuoden sisustustrendeistä. Alla kesän 2015 asuntomessukohteenkin sisustavan ammatilaisen näkemys kuluvan vuoden sisustusilmiöistä :-).

sisustustrendit 2015, sininen sisustustrendit 2015, sininen sisustustrendit 2015, sininen sisustustrendit 2015, sininen

Kuvat:  Ferm Living

Yksi väri on tuntunut nousevan yli muiden, mitä tulee kevään sisustusjulkaisuihin. Myös Memmu antaa vahvistuksensa vuoden 2015 trendisävylle. – Mediassakin jo paljon näkynyt sininen löytää tiensä moneen kotiin, mutta vain pienenä tehosteena ja yksittäisinä sisustustuotteina. Siniset elementit tuovat kontrastia pehmeiden puuterimaisten sävyjen, sekä neutraalin musta-valkoisen rinnalle.

Innojok valaisin

Kuva: Innolux

Ellos metallisävyt sisustuksessa

Kuva: Ellos

Lämpimät metallinsävyt ovat olleet hitti jo hyvän aikaa, ja edelleen niin kupari- kuin messinkipinta näkyy piensisustusesineissä. – Messinki esiteltiin meille jo edellisenä vuonna, mutta näkyy vahvasti vielä tämän hetken mieltymyksissä. Messinki ja trendikäs syvä sininen onkin upea yhdistelmä!

Retroilmettä olohuoneessa - Isku

Kuva: Isku

wiener-tuoli, 50-luku, kaakeli

Kuva: Rum21.fi

Piristäväksi trendiksi sisustusammattilainen nostaa nostalgisen 30-50-lukujen tunnelman sisustuksessa, joka tulee näkymään muun muassa tilojen yksinkertaistamisessa. – Myös huonekalut ovat pienikokoisempia ja käyttötarkoitukseensa sopivampia.

Vanhempi aika näkyy myös laattavalinnoissa. Laatoitukset tehdään pienemmillä, yksinkertaisilla laatoilla, jolloin tehostus tehdään erottuvalla saumalaastilla ja/tai laattaladonnalla, esimerkiksi tiililadonnalla. Myös seinän puolittainen laatoittaminen katsotaan taas trendikkääksi. Hexagon-muoto huomataan niin laatoissa kuin pienemmissäkin sisustuselementeissä, Memmu toteaa.

Ikea nahkasohva

Kuva: IKEA

Room21 OX Design Trifolium nojatuoli

Kuva: Rum21.fi

Viime vuotisten ajattomien elementtien rinnalle nousee kuluvana vuonna lisää pitkäikäisiä materiaaleja kuten nahka. – Sisustukseen tuodaan lämpöä puunsävyillä, kuten tammi, sekä konjakin sävyisellä nahalla. Myös näiden ruskeansävyjen kanssa aiemmin mainitsemani syvä sininen luo upean kontrastin.

kukkaruukku, ruukku

 

Kuva: H&M Home

Mikään ei toimi parempana lähtölaukauksena keväälle kuin viherkasvien päivitys kodin sisustukseen! Lehtivihreän näkyminen kodissa raikastaa muutenkin kodin ilmettä ja toimii hyvin yhdessä pinnalla olevan betonin ja trendikkään puun kanssa. – Vihersisustamisen trendi tulee näkymään monipuolisessa ruukkutarjonnassa.

Nahka, puu, 50-luku… Omasta puolestani on mukava huomata, että myös sisustustrendeissä näyttää heijastuvan ajankuva, joka suosii aikaa ja kulutusta kestäviä ratkaisuja. Näillä elementeillä sisustaa kodin mielellään pidemmäksikin aikaa!

/Liisamaija

Katso myös: Inspiroivat sisustustrendit 2017 – wow mikä mummola

Katso myös nämä

2 kommenttia sivuun “Sisustustrendit 2015

 1. Jänniä nämä sisustustrendit. Olen nyt lukenut kymmenkunta vuoden 2015 trendejä käsittelevää juttua, ja kaikkien sisältö on erilainen. Trendejä ei ehkä oikeasti edes ole?

  1. Hei Memmu! Hauska yhteensattuma muuten, että Memmu vastaa Memmun vinkkeihin :-). Uskon kuitenkin, että sisustustrendit ovat olemassa; ne ovat vain paljon helpompi summata yhteen jälkikäteen, kuin ennustaa. Sisustuksessa trendit myös ”elävät” kauemmin. Näistä esimerkkinä mm. kiintokalusteiden korkeakiilto-ovet, jotka pikkuhiljaa menettävät suosiotaan. Postauksessa mainittu metallipintatrendi alkoi viime vuonna ja vaikuttaa siltä, että kuparin sävyn suosio jatkuu vielä pitkään.

   Halusin tukeutua postauksessa tietämäni kokeneen ammattilaisen näkemykseen, koska heillä on tiedot mm. valmistajien tulevista mallistoista ja hajua siitä, mihin suuntaan syksyä kohti ollaan menossa. Mutta toki ennustukset ovat aina subjektiivisia ja saattavat erota paljonkin riippuen ihmisen verkostosta, kokemuksesta jne. Joten ei ihme, että trendijutut aiheuttavat hämmennystä :-).

   Tuo sininen väritrendi nousi esiin ainakin kevään Dekossa, Glorian kodissa ja Iltalehden sivuilla. Myös Pantone väri-instituutti on nostanut sinisen kevään trendiväriksi.

   Kiitos paljon kommentista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio