Vieraskynä

Kirjoittajana blogin vierailevat tähdet

Kun puhutaan sisustamisesta, tulee usein mieleen, että se on kallista ja vaativaa. Seuraava esimerkki on hyvä osoitus siitä, että näin ei välttämättä tarvitse olla. Tämä esimerkki tukee myös ekologista ajattelua ja kestävää kehitystä, koska kaikki tilassa käytetyt kalusteet ovat kierrätettyjä.

 

Ruokailutilan muutos - vihreää ja keltaista

Kuva: Valoisatkodit.fi

 

Toteutin viime keväänä tämän projektin, jossa äitini rivitalokodin ruokailutila sai täysin uuden ilmeen hyvin pienillä muutoksilla ja ilman suurempia uushankintoja.

 

Ruokailutilan muutos - ennen

 

Ruokailutilan muutos - ennen

 

Kuten kuvistakin näkyy, pienessä ruokailutilassa oli liikaa tavaraa ja tunnelma oli – no, vähän tylsä. Ennen projektin toteutumista olin aika monta kertaa ajatuksissani kalustanut tilan uudelleen. Sain viimein luvan toteutukselle ja siitä se ruokailutilan muutos sitten lähti… Mitään uushankintoja ei tehty. Kalusteita kierrätettiin taloudesta toiselle ja näin saatiin tilaan täysin toisenlainen tunnelma. Ei tarvittu kuin muutama ”muuttokeikka” tila-autoihmeellämme kodistamme mummolaan, kun pöytä ja puusohva siirrettiin paikasta toiseen.

 

Ruokailutilan muutos - jälkeen

Kuva: Valoisatkodit.fi

Hankin hauskan klaffipöydän aikoinaan itselleni työpöydäksi Vepsäläisen outlet-myymälästä. Pöytä ei ollut paras mahdollinen työpöytätarkoituksessa, joten nyt se sai arvoisensa paikan rivitalokodin keittiön ruokapöytänä. Vanha puusänky on seurannut matkassa jo todella kauan. Aikoinaan se toimi lapsuudenkotini ruokailutilan istuimena, välillä se on toiminut vanhempieni kodissa vierashuoneen varavuoteena, hetken se palveli meitä kotimme kuistin istuimena. Vuosikymmenten jälkeen ympyrä sulkeutuu ja sohva päätyy jälleen ruokailutilan istuimeksi äitini keittiöön. Myös vanha pinnatuoli on kuulunut kodin kalusteisiin jo 70-luvulla. Tarpeen mukaan se on saanut pintaansa vain uuden maalikerroksen.

 

Ruokailutilan muutos - jälkeen

Kuva: Valoisatkodit.fi

Suurin työ tehtiin, kun seinäpinnat maalattiin. Seven Art -liikkeestä aikoinaan hankitut kauniit
hedelmäaiheiset kuvat ripustettiin katseenvangitsijoiksi seinälle ja kehystettiin Ikean kehyksillä. Ainoat uushankinnat tässä projektissa olivat Pentikin teemaan sopivat tyynyt, maalipurkki ja Ikean kehykset. Valaisin ja verho olivat jo entuudestaan tilan uuteen värimaailmaan sopivat.

 

Kalusteiden kierrättäminen kodista toiseen on hauskaa ja taloudellista. Pieni vaiva – iso ilo.

Virpi Kontunen,
Sisustussuunnittelija

 

Vieraskynä

Vieraskynä

Etuovi.comin vieraskynässä vierailevat eri henkilöt ja yritysten edustajat.

Katso myös nämä

Makuuhuoneen muutos toi tunnelmaa ja toimivuutta
Blogi Remontti
Saunaremontti: 10 hintaesimerkkiä
Blogi Remontti
Uuden talon maalaus – amatöörin opit ja maalausvinkit
Blogi Talon rakentaminen
Näin stailaat asuntosi myyntikuntoon, osa 2/2
Blogi Asunnonvaihto
Pohjapiirustus muuntautuvasta talostamme – unelmia ja kompromisseja
Blogi Raksalla
Sauna Pyhäjärvinäkymin – ennen ja jälkeen muutoksen
Blogi Remontti
Grand Designs Pispala – vastoinkäymiset jatkuvat
Blogi Raksalla
Pieni olohuone – viisi vinkkiä viihtyisään sisustukseen
Blogi Viikon valinnat
Koko kodin remontti: lapsiperheen kodista kahden aikuisen kaunis koti
Blogi Remontti

4 kommenttia sivuun “Ruokailutilan muutos kalusteita kierrättämällä

 1. Pirteä muutos!
  Tekisi itsekin mieli maalata tumma, pähkinän värinen pöytä valkoiseksi mutta mitenkähän hyvin onnistuisi MDF-levyn maalaminen kotikonstein.

 2. Hei,
  MDF-levyn maalaaminen onnistuu kotikonstein hyvin, jos pöydän pintaa ei ole lakattu tai jos sitä ei ole pinnoitettu melamiinilla tai viilulla.
  MDF valmistetaan kuivausmenetelmällä kuumapuristamalla havupuukuidusta (noin 92 % tuotteesta) ja sideaineista (noin 8% tuotteesta). Siksi se käyttäytyy lähes samoin kuin puu eli sen pystyy maalaamaan kalustemaalilla.
  Mitään takuuta en tietysti pysty antamaan, mutta periaatteessa MDF-levyn maalaaminen onnistuu.

 3. Sain viimeinkin maalatuksi keittiön pöydän ja tuolit. Hyvä tuli! Kaivattu muutos halvalla. Samassa tohinassa keittiönjakkarasta tuli sitruunankeltainen 🙂

  1. Hienoa, että uskaltauduit kokeilemaan. Mukavia hetkiä uudistuneen keittiön pöydän ääressä ; )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio