Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Uuteen kotiin muuttassani edessä oli myös uuden sohvan valinta, mikä osoittautui yllättävän haastavaksi tehtäväksi. Halusin sohvan, joka olisi malliltaan suora, mukavan muhkea muttei ilmeeltään liian raskas. Sen jalkojen tuli olla sirot ja värityksen jotain valkoisen ja beigen välimaastosta. Kankaan piti olla vesipestävä, sillä minulla on paha tapa syödä sohvalla. Halusin sohvasta pitkäaikaisen kumppanin, joka olisi ajaton ja laadukas, mutta ei kuitenkaan maksaisi aivan maltaita. Ainiin, haaveilinhan myös höyhentäytteestä.

Jonkin aikaa etsittyäni luulin jo tämän kaiken olevan mahdoton yhtälö. Sitten törmäsin unelmieni sohvaan juuri kun sitä vähiten odotin. Niinhän ne oikeat yleensä tuppaavat löytymään. Nyt, melkein kahden kuukauden toimitusajan jälkeen olemme onnellisesti yhdessä.

Sohva kuuluu kodin käytetyimpiin huonekaluihin, joten sen valintaan kannattaa panostaa ja miettiä tarkkaan mitä siltä toivoo. Toiveet voivat nimittäin toteutua, kun tarpeeksi etsii!  Tällä kertaa Viikon valintoihin kokosin Etuovi.com kodeista ja sisustuskaupoista sohvia, joiden nurkassa viihtyisin. Jos sinullakin on edessä sohvan valinta, ehkä löydät inspiraatiota!

Upottavaa ihanuutta

sohvan valinta
Kuva: Etuovi.com / Bulevardin Kotimeklarit

Koska arvostan sohvassa upottavaa höyhentäytettä ja rentoa ilmettä, olisi tämä Boknäsin Heaven-sohva aika unelma. Näin muhkea tapaus vaatii kuitenkin hieman tilaa ympärilleen, joten jatkan unelmoimista kunnes kodistani löytyy neliöitä ainakin tupla- ellei triplamäärä.

Klassisuutta ja pehmeitä muotoja

sohvan valinta
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Bulevardin Kodit

Jos on viime aikoina selaillut ruotsalaisia sisustusblogeja, ei ole voinut välttyä näkemästä tällaisia englantilaistyylisiä Howard-sohvia. Tässä kodissa sohva ja samaan sarjaan kuuluvat nojatuolit ihastuttavat pehmeillä muodoillaan ja sopivat ihanasti uutta ja vanhaa yhdistelevään sisustukseen.

Monipuolinen moduulisohva

skandinaavinen sisustus olohuoneessa
Kuva: Etuovi.com / Bo LKV Turku Oy

Sohvamoduuleista kokoaa kätevästi juuri halutunlaisen kokonaisuuden. Tälle Ikean Söderhamn-moduuleista kootulle sohvalle mahtuu löhöilemään koko perhe ja kaverit kanssa. Ei ihme että Söderhamn on vienyt monen sisustajan sydämen, sillä siinä yhdistyy kivasti mukavuus ja sopivan siro muotokieli.

Ikean sohviin saa persoonallista ilmettä vaihtamalla päälliset, joita voi tilata esimerkiksi Bemz-verkkokaupasta. Söderhamn voisi näyttää aika ihanalta pellavaisilla loose fit -päällisillä.

Eleganttia ryhdikkyyttä

sohvan valinta
Kuva: Etuovi.com / Kahdeksas päivä Oy, Helsinki-Etelä

Joskus sohvalta kaivataan ryhdikkäämpää ilmettä. Sitä tarjoaa esimerkiksi tämä Adean Wilhelm-sohva, kuitenkin mukavuudesta tinkimättä. Sirojen jalkojensa ansiosta kepeäilmeinen sohva sopii monenlaisiin tiloihin, pieneenkin olohuoneeseen.

sohvan valinta

Sohvista puhuttaessa ei voi ohittaa Alexander Lervikin Adealle suunnittelemaa Mr.Jonesia, joka sai tänä vuonna Tukholman huonekalumessuilla Elle Decoration-lehden arvostetun muotoilupalkinnon. Sohvan suunnittelussa inspiraationa toimi klassinen englantilaistyylinen Howard-sohva, jonka suunnittelija päivitti onnistuneesti tähän päivään.  Mr. Jonesia ihastelimme Seinäjoen asuntomessujen ihanassa Koskelassa

Sohvan valinta – ideat sisustuskaupoista

sohvan valinta
Kuva: Etuovi.com / Kruunukaluste

Kruunukalusteen valikoimasta löytyvässä Natuzzin Tratto-sohvassa on tyylikästä ryhdikkyyttä. Kapeat käsinojat ja sirot jalat ovat tällä hetkellä todella trendikkäät.

sohvan valinta
Kuva: Etuovi.com / Room21

Decotiquen Le Grand Air on juuri sellainen sohva, johon haluaa upota viettämään Netflix-maratonia tai lukemaan hyvää kirjaa. Hieman loose fit -malliset päälliset antavat sohvalle ihanan rennon ilmeen .

Sohvan valinnassa täytyy ottaa huomioon niin paljon asioita, että se ei olekaan ihan helppo nakki. Sen lisäksi että sohvan tulee näyttää ja tuntua hyvältä, tulee sen sopia muodoltaan ja mittasuhteiltaan sille varattuun tilaan ja palvella käyttötarkoitustaan. Kankaan materiaalille ja väritykselle vaatimuksensa asettavat esimerkiksi lapset ja lemmikkieläimet (tai ihan vaan spagettilautasen ja punaviinilasillisen kera sohvalla viihtyvät aikuiset).

Onko sinulla vinkkejä sohvan valintaan? Minkälainen olisi unelmiesi sohva? 🙂

-Juulia

Lisää inspiraatiota olohuoneen sisustukseen löytyy Ideat & Vinkit -galleriasta

 

Lisää ideoita aiheesta: Sohvat ›

Katso myös nämä

2 kommenttia sivuun “Sohvan valinta – millainen on se oikea?

  1. Entäs vuodesohvat..? Olohuone, kun toimii usein myös vierashuoneena.

  2. Oikea sohva on sopivan tukea selustaltaan ja ei mikään upottava lullukka. Selkävaivaisia tulee näissä rönöttäessä. Tarpeeksi korkea selusta myös täytyy olla. Tykkään itse nahkaisista kalusteista. Myös helppo pitää puhtaana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio