Kävin tutustumassa asiakkaani kanssa uudiskohteeseen, joka on loppusilausta vaille muuttovalmis. Huonekalujen määrästä ja kokoluokasta olimme jo aiemmin keskustelleet ja pohjakuvan avulla mittasuhteita hahmotelleet. Silti monelle on vaikeaa hahmottaa pelkän pohjakuvan perusteella, millainen sisustus tilaan mahtuisi. Tässä kuitenkin muutama vinkki siihen, kuinka voit jo etukäteen varmistaa, että haluamasi huonekalut mahtuvat uuteen kotiisi.

Herrala Koko-talon julkisivu Kuva: Herrala

Varasin asuntokäynnille mukaan rullallisen maalarinteippiä. Sillä kun teippailee sohvan, sängyn, ruokapöydän ja muiden isojen huonekalujen koot ja paikat suoraan lattiaan, on helppo nähdä jäljelle jäävät kulkuväylät ja se, miten sisustus kokonaisuutena toimisi.

Olohuone Kuva: Värisilmä

Nyt selvisimme vieläkin helpommalla, sillä asunnon lattioita suojaavat paperit olivat vielä paikoillaan. Siispä vain kynä käteen ja piirtämään huonekalujen ääriviivat suoraan lattialla olevaan paperiin. Tässä puuhassa on hyvä olla huonekalujen todelliset mitat, jolloin esimerkiksi sopivan ruokapöydän pituutta voi vielä harkita. Ja jos mukanasi on vaikka pari eriväristä tussia, voit piirrellä suojapapereihin huoletta vaihtoehtoisia huonekalujen järjestyksiä eri värein.

Asunnon pohjapiirrosKuva: Elina Rios

Se perinteisin ja edelleen käyttökelpoisin tapa on aloittaa huonekalujen sijoittelun suunnittelu ensimmäiseksi siitä, mistä sisustussuunnittelijatkin sen aloittavat: pohjapiirustuksesta. Mikäli käytössäsi ei ole suhdeviivainta, jolla todellisen kokoiset huonekalut olisi helppo sijoittaa kuvaan, piirrä pohja itse ruutupaperille niin, että yksi ruutu vastaa esimerkiksi puolta metriä. Oikein mitoittamalla vältyt virheostoksilta, ja itse muuttopäivä sujuu joutuisasti kun kaikelle on jo oma paikkansa. Muista tarkistaa myös, mahtuuko esimerkiksi sohva hissiin ja ovesta sisään!

Elina Rios,
Sisustussuunnittelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio