Etuovi.com

Oma toimitus

Asunnon myyntiin liittyy usein suuria tunteita, mutta myös järkevää pohdintaa siitä, onko myyminen oikea ratkaisu ja mikä on oikea ajankohta laittaa oma koti myyntiin. Näitä asioita pyöritteli pitkään myös espoolainen Kenneth ennen kuin päätös perheen rakennuttaman omakotitalon myynnistä kypsyi. Talo luonnon helmassa kiinnosti ostajia, mutta sijainti asetti omat haasteensa. Vaikka myyntiaika venyi pitkäksi, sai tämä myyjän tarina onnellisen lopun määrätietoisen välittäjän avulla.

Omakotitalo Siikajärvellä omassa rauhassaan
Omakotitalo Espoon Siikajärvellä tarjosi luonnonrauhaa ja mahdollisuuksia monenlaiseen harrastamiseen. Kuva: Merja Natunen LKV

Myin runsaat kymmenen vuotta vanhan omakotitaloni Nuuksioon kuuluvalta Siikajärveltä. Myynnin aloittamista edeltänyt kypsyttelyaika oli tosi pitkä, useampi vuosi siinä meni. Talo liittyi vahvasti perheemme historiaan, vanhempani asuivat lähistöllä ja myös lasten kasvamista isommiksi tuli odoteltua. Kun päätös myydä lopulta syntyi, en hetkeäkään harkinnut talon myymistä itse. Asia oli liian henkilökohtainen, ja siksi hankin avuksi kiinteistönvälittäjän.

Miten löysit sopivan välittäjän?

Olin ostanut ja myynyt paljonkin asuntoja aiemmin ja tiesin, että kirjo välittäjäkentällä on suuri. Ensimmäiseksi otin yhteyttä tuttuun välittäjään, joka oli kuitenkin kiinni muissa tehtävissä. Tuttuni suositteli Natusen Merjaa. Ensitapaamisella Merjasta välittyikin heti aito kiinnostus taloni myyntiä kohtaan. Hän tunsi alueen ja sen asuntokauppojen tilanteen. Päätös toimeksiannosta syntyi heti. Muistan ajatelleeni, että olisin itsekin valmis ostamaan asunnon Merjalta, niin luottamuksellinen suhde välillemme syntyi.

Kenneth vinkkaa: tarkista nämä ennen kuin valitset välittäjän.

Vinkit välittäjän valintaan

Millaisia odotuksia sinulla oli välittäjän työskentelyn osalta?

Olin asunut samalla alueella lapsuudestani asti, joten tiesin, etteivät kaupat siellä synny kovin nopeasti.  Merjalla oli tilastot toteutuneista kaupoista: alueelta ei viime aikoina ollut myyty juuri mitään. Tiesimme siis molemmat, että välittäjä ei näiden kauppojen kanssa pääse helpolla, vaan haastavan kohteen eteen joutuu tekemään ihan kunnolla töitä.

Meillä oli sama näkemys talon hinnoittelusta, joten hinnanasetanta sujui helposti. Välityspalkkiostakin pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen. En hakenut halvinta ratkaisua, vaan tärkeää oli löytää tehtävään luotettava ihminen.

Merja kuvautti talon ammattikuvaajalla ja laati sen esittelytekstin. Talon myyntivalteiksi nostettiin Etuovi.comin ilmoituksessa luonnonläheisyys ja oma rauha sekä iso, 80 m² autotalli.

Harkitsetko asuntosi myymistä? Täältä löydät Etuovi.com-takuuvälittäjät

Myynti-ilmoituksen kuvat kertoivat ostajaehdokkaille talon hyvästä kunnosta ja alueen tarjoamasta luonnonrauhasta. Kuva: Merja Natunen LKV

Osuiko arvionne pitkästä myyntiajasta oikeaan?

Todellakin, taloa myytiin kaikkiaan kaksi vuotta. Myynnin aikana ilmoituksen kuvia päivitettiin jonkin verran ja hintaa viilattiin pariin otteeseen.  Kiinnostuneita kyllä riitti koko myyntiajan. Merja järjesti sopivin väliajoin yleisnäyttöjä ja välillä yksityisnäyttöjäkin. Näytöt eivät minua stressanneet, pidin talon on aina siistinä, joten näytön voi pitää milloin vain!

Kaupat tehtiin lopulta nuoren parin kanssa, jolle talon erinomainen kunto ja iso autotalli olivat ratkaisevia tekijöitä. Hinnasta neuvottelimme parin tarjouskierroksen verran. Olin ihan tyytyväinen lopulliseen hintaan.

Poikkeustilanteessa asunnon myyjät pitävät vain yksityisnäyttöjä tai järjestävät kohteesta etäesittelyn. Näin se onnistuu asunnonvaihto turvallisesti ja digitaalisesti

Keittiö omakotitalossa Nuuksion Siikajärvellä
Näytöt oli helppo järjestää, kun omistaja piti talon aina tiptop-kunnossa. Kuva: Merja Natunen LKV

Suositteletko asunnon myymistä ammattilaisen avulla tämän kokemuksen perusteella?

Kyllä, ja olenkin suositellut Merjaa kaverilleni, joka oli myymässä asuntoaan samoilta seuduilta. Helppous on paras syy välittäjän käyttämiseen, silloin voi  itse keskittyä omaan elämäänsä. Omistajan tunneside kotiinsa voi nousta jopa kaupankäynnin esteeksi, ammattilaismyyjää tällainen ei pidättele. Olin tosi tyytyväinen Merjan panokseen. Mitään yllätyksiä ei myyntiaikana tullut, vaan koko pitkän prosessin ajan voin nukkua levollisesti yöni.

Lue  lisää kokemuksia asunnon myynnistä

talopiirros

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.

Tämän asunnon myyjän tarinan kirjasi Sarianne Etuovi.comilta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio