Niina Matikainen

Data-analyytikko Etuovi.com / Vuokraovi.com

Yhteistyössä:

Jatkan nyt vuokramarkkinoista kertovaa kirjoitussarjaa, ja siirryn yliopistokaupunki Turkuun. Tarkastelun alla on vuokra-asunnot Turussa, missä noin 45 prosenttia asuntokunnista asuu vuokralla (Lähde: Tilastokeskuksen Asunnot ja asuinolot -tilastot). Turku on yksi Suomen historian tärkeimmistä kaupungeista ja se edustaa nykyäänkin yhtä Suomen suurimmista kaupungeista. Turussa on hyvät koulutusmahdollisuudet, ja toisaalta se on myös tärkeä satamakaupunki länteen suuntautuvalle meriliikenteelle.

Otetaan tarkasteluun Vuokraovi.com-sivustolle jätettyjä vapaarahoitteisten ja kalustamattomien yksiöiden ja kaksioiden vuokrailmoituksia viimeisen vuoden ajalta ja erityisesti niiden markkinointiaikoja, eli sitä kuinka montaa päivää ilmoitus on esillä ennen poistamista. Ilmoitusten perusteella voidaan laskea myös alueen keskivuokratasoa. Poimitaan juttuun mukaan postinumeroalueita, joista vuokra-asunnot löytävät keskimäärin nopeiten uuden asukkaan.

Turun vuokra-asuntojen halutuimmat asuinalueet

Turun yksiöiden vuokrailmoitusten markkinointiajan mediaani on 9 päivää ja kaksioiden 18 päivää. Tämä tarkoittaa sitä, että yksiöiden ilmoituksista puolet poistuu yhdeksän päivän sisällä julkaisemisesta, ja kaksioiden ilmoituksista puolet poistuu 18 päivän aikana. Vuokraoven avulla vuokranantaja tavoittaa uuden vuokralaisen nopeasti ja toisaalta asuntoa etsivä löytää sivuilta aina uusia asuntoja ja paljon vaihtoehtoja. Hae uusimpia vuokra-asuntoja Turusta.

Halutuimmat vuokra-asunnot Turussa

Näillä kuvassa näkyvillä alueilla Turussa (postinumeroittain) pienet vuokra-asunnot menevät erityisen nopeasti.

Vuokra-asuntoja Turun yliopiston lähellä

Yksi Turun alueista, joissa vuokrattavat yksiöt ja kaksiot ovat keskimäärin lyhimmän aikaan markkinoilla, on Yliopistonmäen ympäristö eli postinumeroalue 20500. Sen alueen pienten asuntojen vuokrailmoitukset ovat esillä keskimäärin 10 päivää. Siellä vapaarahoitteisten asuntojen keskimääräinen neliövuokrahinta on Turun keskitasoa korkeampi, vajaa 16 euroa. Turun keskustan vapaat vuokra-asunnot löydät täältä ja Turun itäisen keskustan vuokra-asuntoja löydät täältä.

Kauempana Turun keskustasta on edullisemmat vuokrat

Toisaalta vähän kauempana keskustasta, Uittamon postinumeroalueella 20880, on myös lyhyet markkinointiajat. Siellä puolet yksiöiden ja kaksioiden ilmoituksista poistuu 11 päivässä. Alueelle varmasti houkuttelee huokea keskineliöhinta, noin 12 euroa. Katso Uittamon vapaat vuokra-asunnot.

Lyhyen matkan päässä yliopistolta Luostarinmäellä

Lyhyt matka yliopistolle on myös postinumeroalueelta 20700 Vartiovuori-Samppalinna, jossa pienen asunnon vuokrataso on keskimäärin 14 euroa neliömetriä kohti. Siellä markkinointiajan mediaani on 12 päivää, eli puolet alueen pienten asuntojen ilmoituksista poistuu netistä 12 päivän sisällä julkaisemisesta. Voit hakea vuokra-asuntoja postinumeron tai kaupunginosan nimellä Vuokraovi.comista. Aluesivuilta löydät erikseen esimerkiksi Kupittaan ja Kurjenmäen vapaita vuokra-asuntoja.

Aurajoki kulkee Turun keskustan halki

Kuvassa Aurajoki, joka kulkee Turun keskustan halki.

Turun ydinkeskustassa

Turun keskustan alueella, eli postinumerolla 20100, yksiöiden ja kaksioiden vuokrailmoitukset olivat esillä keskimäärin 13 päivää. Siellä vapaarahoitteisten pienten asuntojen neliövuokran mediaani oli noin 15 euroa. Hae vuokra-asuntoja Turusta. Voit myös selailla keskustan vapaita vuokra-asuntoja täällä.

Kauempana keskustasta ammattikorkeakoulun lähellä

Ydinkeskustan lisäksi myös Kupittaan alueella 20520 markkinointiajan mediaani on 13 päivää ja keskineliövuokra hieman keskitasoa korkeampi, hieman yli 16 euroa. Alueeseen kuuluu Turun ammattikorkeakoulu ja Turun yliopistollinen sairaala, eikä se ole kaukana myöskään Yliopistonmäestä. Voit selailla myös tämän alueen eteläpuolella sijaitsevan Vasaramäen vapaita vuokra-asuntoja.

Muista, että jos sinulla on jo mielessä, miltä alueelta ja minkälaisen asunnon haluat, mutta sopivaa ei juuri nyt löydy – voit jättää Vuokraovi.comiin hakuvahdin, joka ilmoittaa sähköpostiisi uudesta vuokra-asuntoilmoituksesta.

-Niina

PS. Kannattaa lukaista myös vastaavat kirjoitukset Helsingistä, Vantaasta, Espoosta ja Tampereesta sekä Antin aikaisempi juttu vuokra-asuntomarkkinoiden tilanteesta ja vuokrahintojen yleisestä tasosta!

talopiirros

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.

Tutustu myös Vuokraovi.com Asuntoneuvos-palveluun, joka tarjoaa Suomen kattavimman ja luotettavimman markkinadatan Etuovi.comista ja Vuokraovi.comista asuntosijoittamisen tueksi.

Katso myös nämä

2 kommenttia sivuun “Täällä sijaitsevat halutuimmat vuokra-asunnot Turussa

  1. Miksei jutussa mainita Turun halutuinmpia asuialueita jokirannassa: Martti ja Telakkaranta? Asunnot viedään sillä käsistä ja vuokrat ovat huipussa.

    1. Kiitos kommentista! Jutun kirjoittamiseen on käytetty Vuokraovi.comin ilmoituksiin perustuvaa tietoa, jossa ilmoituksista on laskettu markkinointiajan mediaani postinumeroalueittain. Tämän avulla alueet on laitettu järjestykseen sen mukaan, mistä keskimääräistä vuokrakohdetta edustava ilmoitus poistuu palvelusta nopeimmin. Osa Martin ja Telakkarannan asunnoista viedään hyvinkin nopeasti käsistä, vaikka nämä alueet eivät listassa olekaan, mutta tämän näkökulman mukaan jutussa mainitut ovat halutuimpia alueita. Vaikka joku asuinalue jäikin tämän jutun ulkopuolelle, ei se silti tarkoita, etteikö siellä olisi paljon kysyntää. Toisen tarkastelukulman avulla voikin olla, että Martti ja Telakkaranta olisivatkin aivan listan kärjessä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sammio