Sigi Rajala

Modernin omakotitalon rakennuttaja / Etuovi.com

Mitä koti merkitsee? Toisille se saattaa olla paikka, jossa käydään vain nukkumassa. Toisille se merkitsee paljon enemmän – kodista on tehty ikioma pesä, jossa viihdytään ja eletään. Nyt pääsemme kurkistamaan taiteilijan ihastuttavaan kotiin. Tämän omakotitalon omistajalle koti merkitsee ihanaa paikkaa, jonne on aina hyvä palata. Se on turvallinen oma alue, jossa saa viettää rauhallista vapaa-aikaa.

”Siellä saa käpertyä sohvalle ja lojua tyynyjen seassa, katsella takkatulta ja hyviä elokuvia.”

taiteilijan koti, tummasävyinen takkahuone

Tummasävyinen takkahuone on talon emännän lempipaikka. En ihmettele, sillä takkahuone on hyvin tunnelmallinen ja lämmin. Se tuo myös hienosti kontrastia muutoin vaaleaan kotiin. Öljyväreillä maalaaminen on taiteilijattaren sydäntä lähellä ja kodista löytyykin useita itse maalattuja tauluja, jotka ovat tärkeä osa kodin sisustusta. Uljas maakotka on laskeutunut kunniapaikalle takkahuoneen tummalle puupaneeliseinälle, ja se toimiikin upeana katseenvangitsijana.

taitelijan koti, kristallikruunu keittiössä

Lämmin tunnelma jatkuu keittiössä. Kattoa koristaa säihkyvä, kristallinen kattokruunu luoden tunnelmavalaistusta keittiöön. Kaunis kattorosetti antaa valaisimelle viimeisen silauksen.

taiteilijan koti, vanha lipasto keittiössä

Ihastuttava maalaisromanttinen lipasto toimii mainiona säilytystilana astioille. Ei haittaa, vaikka laatikot eivät ihan kiinni menekään, ne tuovat lipastoon kivasti persoonallisuutta.

Taitelijan koti, ruokailuvälineet keittiön koristeena

Lipaston päältä löytyy vanhoja aarteita, kauniita ajan patinoimia ruokailuvälineitä, isoäidiltä saatu kakkulapio sekä itse tehtyjä pitsiliinoja. Lasikulhon alla on pino Iittalan Kastehelmi-lautasia, jotka ovat olleet käytössä jo monien vuosien ajan.

Valoisa olohuone

Taitelijan koti, vaalea olohuoneValo tulvii ikkunoista kauniin vaaleaan olohuoneeseen. Emäntä taitaa myös käsityöt ja röyhelöreunaiset tyynyliinat pitsinauhoineen ovatkin hänen käsialaansa. Runsaat, kauniisti laskostetut valkoiset verhot tuovat mielenkiintoisia muotoja tähän talviseen olohuoneeseen.

Taiteilijan koti, kenkähylly

Olohuoneen hyllyköstä löytyy oma paikkansa myös kauniille juhlakengille. Loistava idea laittaa kauneimmat kenkäparit esille, sen sijaan että ne olisivat kaapissa piilossa. Kengät saa myös kätevästi matkaan, kun tanssijalkaa alkaa vipattamaan 🙂

Taiteilijan koti, taulu olohuoneessa

Valoisan olohuoneen ehdoton katseenvangitsija on suuri geparditaulu, joka sopii värimaailmaltaan sisustukseen kuin nenä päähän. Ei varmaankaan sattumaa.

Taitelijan koti, Wassily design-tuoli

Tässä olohuoneessa on yhdistelty rohkeasti eri sisustustyylejä, aina ei siis tarvitse noudattaa yhtä tiettyä tyyliä. Antiikkisen puupöydän vieressä näkyvä designtuoli on Marcel Breuerin Wassily vuodelta 1925.

Taiteilijan koti, DIY korutaulu

Taiteilijan kodissa jokaisessa huoneessa on paikka taiteelle, niin myös kylpyhuoneessa, jonka seinälle on ripustettu korutaulu. Kehyksiin on laitettu mm. kultainen rannekello sekä sormuksia. Tällaisia diy-korutauluja voi jokainen tehdä omista koruistaan, niitä kun kuitenkin löytyy jokaisen naisen laatikon pohjalta 🙂

Taiteilijan koti, tunnelmallinen makuuhuone

Makuuhuoneessa on ihanan tunnelmallista. Muhkean sängyn päädyssä on upea kultakehyksinen peili, joka toimii sängynpäädyn asemasta ja luo tilantuntua sekä tuo ripauksen luksusta huoneeseen. Valkoinen päiväpeitto on itse ommeltu ja rypytetty viltti on löytynyt Ikeasta.

Taiteilijan koti, naamiot makuuhuoneen seinällä

Tästä kodista ei yksityiskohtia puutu. Upeat venetsialaistyyliset naamiot koristavat seinää yhdessä kotkataulun kanssa. Osa naamioista ovat matkamuistoja Roomasta, osa on hankittu Stockmannilta.

Taiteilijan koti, runsaat verhot makuuhuoneessa

Vaikka vanhaa taloa ei ole isommin remontoitu, emäntä on onnistunut sisustamaan sen mieleisekseen mm. tapetoimalla ja seiniä maalaamalla.

”Tässä huushollissa sisustetaan vuodenajan mukaan ja verhot on tosi tärkeät – ne tuovat kodikkuutta.”

Verhoilla saakin kätevästi uutta ilmettä kodin eri huoneisiin. Joulun jälkeen kaapista kaivetaan esiin keväisen raikkaat verhot 🙂

Taiteilijan koti, joulukoristeet makuuhuoneessa

Joulukoristeita on käytetty hillitysti ripustamalla punaiset joulupallot helminauhaan verhojen päälle.

Taiteilijan koti, jouluvalot ja hyasintti

Jouluvalot ja hyasintit ovat löytäneet paikkansa lasikulhosta keittiön pöydältä. Tällaisilla asetelmilla saa helposti luotua joulutunnelmaa kotiin ja jokainen voi käyttää haluamiaan kukkia tai muita joulukoristeita. Vain mielikuvitus on rajana.

 

Kodista huomaa, että se on rakkaudella sisustettu ja mikä tärkeintä, talon omistaja itse viihtyy siellä parhaiten. Se on oma koti. Ja vaikka nyt on talvi, emäntä haaveilee myös kesästä ja omalla pihalla hääräämisestä.

”Kesällä on ihana, kun avaa oven ja pääsee nurmikolle paljain varpain.”

 

Kiitos emännälle oven avaamisesta tähän lämminhenkiseen kotiin!

Ja oikein ihanaa joulun aikaa teille kaikille blogimme lukijoille 🙂

Sigi

P.S. Jos ihastuit tämän kodin tyyliin, lisää inspiraatiota samantyyliseen sisustukseen voit hakea Etuovi.com Ideat&Vinkit -osiosta. Ja jos haaveilet omasta talosta, käy kurkkaamassa myynnissä olevia, unelmiesi omakotitaloja Etuovi.com -palvelussa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio