Kati Pilli-Sihvola

Sisustuksen puoliammattilainen

Ymmärtäessäni tehneeni rakennusvaiheessa aivan väärät pintavalinnat (sävyjen ja valaistuksen suhteen) meidän alakerran pieneen WC-tilaan, on tässä asuessa ollutkin sitten aikaa miettiä niitä uusiksi. Asumme Harvialassa Hämeenlinnan kupeessa kolmen poikamme kanssa talossa, joka on ollut kotimme nyt noin kuusi vuotta (bloggaajaesittelystäni löydät lisää tietoja minusta ja kodistani). Rakennusvaiheessa yritimme miettiä pintaratkaisuja mahdollisimman ajattomaksi, mutta virheitäkin sattuu siinä kiireen keskellä. Uskon, että tämän voi aika moni rakentaja allekirjoittaa. Mutta nyt siis kävimme tämän yhden epäkohdan eli alakerran pienen WC:n pintamateriaalien kimppuun, tavoitteenamme tehdä WC:n pikaremontti. Katso remontin budjetin erittely alempana jutussa!

WC ennen remonttia

Emme halunneet raskasta laattaseinää altaan yläpuolelle ja sen toteuttaminen olisikin vaatinut enemmän aikaa, joten nyt mentiin periaatteella ”löytyykö tähän tarvikkeet kotoa”…

Tarkoituksena oli tehdä WC-tilaan ”facelift” tyyppinen pintaremontti ja sitä lähdettiin nyt siis toteuttamaan.

Tässäpä lähtötilannetta:

WC:n Remontti ennen, tapetti

WC:n remontti ennen tapetti ja kaakeli

Sen verran innokkaasti remonttireiska aloitti purkutoimenpiteet, että ihan WC:n remontin alkutilasta en saanut todistuskuvaa. Siitä voin kuitenkin tässä kertoa, että vanha tapetti oli kyllä kaunis kuosiltaan, mutta jonkin verran kulahtanut – tarvitsimme siis tilaan raikkautta sekä valoa.

WC remontin jälkeen

Mitäs sitten teimme? Olimme aiemmin tehneet pikaisen muutoksen eteiseen ja tästä rempasta meillä jäi ylimääräistä valkoista paneelia, (joka on samantyylistä kuin tämä Siparilan paneeli). Paneeli on pinnaltaan hieman karhea ja ei liian viimeistelty. Laitoimme koko takaseinän valkoista paneelia, jolloin saimme tilaan valoa ja raikkautta.

Wc:n remontti

 

Viime keväänä tapetoimme keittiön yhden seinän Värisilmästä hankitulla ”koiranputki” tapetilla, joka on väriltään puhtaan harmaan ja valkoisen sekoitus. Tätä löytyi meiltä myös muutama ylijäänyt rulla ja määrä riitti vallan hyvin WC-tilan seinälle. Jos nyt ihastut tähän tapettiin, voin kertoa, että  tapetti on nimeltään Borosan Easyup 14. Emme poistaneet vanhaa tapettia alta, vaan varmistimme tai poistimme ne kohdat, joissa vanha tapetti ei ollut kunnolla kiinni. Tämän jälkeen tapetoimme uudella tapetilla päälle. Tämä tapetti kestää myös paremmin pesua ja pyyhkimistä!

Vaihdoimme myös vanhan naarmuisen pöytätason puutasoon ja pidän siitä niin paljon enemmän!!

Peilin yläpuolelle uusimme valaisimen, koska entinen ei tuonut valoa tarpeeksi. Vanha valaisin oli ehkä nykyiseen makuuni myös liian romanttinen. Tämä musta valaisin oli meillä myös jemmassa valmiiksi ja sopii nykyiselle paikkalleen mainiosti. Kannattaa siis muista kurkata aina välillä myös kaappien ja varastojen kätköihin!

WC remontti, musta valaisin

Myös varastossa lojunut vanha renginkaappi pääsi seinälle ja tuo hyvää särmää tilan ilmeeseen mustalla värillään. Lisäksi kuurasin kunnolla WC:n taustaseinän ja raikastin saumat kaakeleiden välistä.

WC-tilan pintaremontti

WC remontti, tapetti

 

WC remontin tarvikkeet ja hinta (arvio):

 • 2 rll tapettia, yhteensä 80 euroa
 • liisteri 20 euroa
 • paneelit noin 38 euroa (Lopella Karhe-paneeli, nippu)
 • musta valaisin 25 euroa
 • puutaso 30 euroa
 • tee-se-itse-mies 0 euroa

Nyt tämä pieni WC-tila sopii väriltään muuhun taloon ja ei ole enää yksittäinen ”keltainen” piste tai pimeä pieni koppi! Oli myös tosi hyvä juttu, että tässä tapauksessa kaikki remppatarvikkeet (+remonttimies) löytyivät kotoa 🙂 Mutta jos lasken remonttiin kulutetut materiaalit ja hinta-arvion yllä olevan listan mukaan, niin yhteissummaksi tulee n. 200 euroa.

Muista myös, että kun teet muutosta, tapetoit, jne – varmista ettei tule vahinkoja, etenkään sähköasennusten kanssa. Ne pitää jättää ammattilaiselle!!

Ja kerrattakoon vielä, että olen varsin tyytyväinen tähän pieneen ja pikaiseen vessaremonttiin!

Mikäli haluat inspiroitua ja hakea lisää ideoita WC- tai kylpyhuoneremonttiin, niin käy kurkkaamassa Etuovi.comin sisustuskuvagalleriasta upeita WC-tilojen tai kylpyhuoneiden kuvia – löydät myös kalusteiden ja materiaalien tiedot suoraan kuvista!

Mukavaa viikkoa – palataan jälleen uusien juttujen kera.

Kati

Lue myös:

Pala- sisustuspaneeli on puulla sisustamisen uusi musta

2 x WC-remontti – Etuovi.com Ideat & vinkit

Katso myös nämä

5 kommenttia sivuun “Tapetti + paneeli + valaisin = WC:n pikaremontti

 1. Hei! Onpa onnistunut remontti! Olisin kiinnostunut peilistä eli mistä se on hankittu?

  1. Hei Sari

   Kiitos kovasti:)
   Peili on House Doctorin peili ja sen olen hankkinyt Tiirinkosken Tehtaalta pari vuotta sitten. Uskon, että tämä on vielä mallistossa.

   T,Kati

 2. mistä musta valaisin ostettu, onko Ikea? Olen etsinyt juuri samanlaista:)

 3. Hei! 2019 täällä internetissä seikkailen ja päädyin katsomaan etuoven vessaremppoja. Ihan tyylikkäitä toteutuksia olen aikaisemminkin nähnyt, mutta oma remonttisi oikein pysäytti rohkeudellaan. En edes yleensä pidä mustavalkoisesta sisustuksessa, mutta tässä se toimii ja on aivan mahdottoman inspiroiva, vaikka tuohon tarvitaan jo hyvää silmää nähdä toimivaksi ensisilmäyksellä sopimattomat esineet, kalusteet ja tyylit. Taitava olet!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio