Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Yhteistyössä:

Useimmissa suomalaisessa keittiössä tapahtuu paljon muutakin kuin ruoanlaittoa ja syömistä. Tehdään etätöitä ja koulutehtäviä, askarrellaan ja viihdytetään vieraita – keittiö on arjen ja juhlan keskipiste. Mitä jos keittiö mukautuisikin elämään, eikä elämä keittiön asettamiin raameihin?

Keittiömaailman A la Carte -malliston uutuuskeittiö Vida on tullut mullistamaan keittiösuunnittelun. Vida-keittiö muodostuu moduuleista, joten sen mukauttaminen erilaisia toimintoja ja elämäntilanteita varten onnistuu helposti. Moduuleista rakennettu keittiö on kotonaan pienessä asunnossa, jossa halutaan samaan tilaan useita toimintoja mutta yhtä luontevasti myös omakotitalon avarassa oleskelutilassa, jossa keittiö yhdistyy saumattomasti olohuoneeseen.

Muuntautumiskykyinen saareke keittiön keskipisteenä

Moni haaveilee keittiöstä, jossa kodinkoneet ja säilytystila integroituvat yhtenäiseen kalusteseinään ja työskentely tapahtuu suuren saarekkeen ääressä. Tämä on ihana haave, sillä se sisältää toiveen yhdessä tekemisestä ja helposta vuorovaikutuksesta perheen ja ystävien kanssa keittiössä puuhastelun lomassa.

Vida-keittiön keskipisteeksi voidaan rakentaa juuri sopivasti työskentely- ja säilytystilaa tarjoava saareke tai niemeke, jonka ääreen mahtuu puuhailemaan vaikka koko perhe – joko yhteisen aterian tai omien projektien parissa. Se muuntautuu tarpeen mukaan työpöydäksi, askartelupöydäksi tai ruokapöydäksi.

keittiö saareke

Mahdollisuudet saarekkeen suhteen ovat monet. Se voidaan rakentaa niin, että alla on säilytystilaa normaaliin tapaan tai niin, että se seisoo molemmista tai toisesta päästä jalkojen varassa. Jaloiksi voidaan valita joko modernit jalat tai astetta perinteisemmät pukkijalat, jotka saa joko mustiksi petsattuina tai tammisina.

Jaloilla seisova saareke toimii kätevästi ruoka- tai työpöytänä, sillä sen alla on mukavasti jalkatilaa ja baarijakkarat sujahtavat kätevästi sen alle. Jalkojen varassa seisova saareke niemeke on myös ilmeeltään tavallista kevyempi ja huonekalumaisempi, mikä on eduksi varsinkin pienemmissä tiloissa, joissa perinteinen ratkaisu saattaa tuntua liian raskaalta.

Lue myös: Keittiön suosituimmat ominaisuudet – unelmoitko sinäkin näistä?

keittiö saareke

Innovatiivisia säilytysratkaisuja ja nerokkaita yksityiskohtia

Mikäli tilan halutaan toimivan monipuolisesti erilaisissa tilanteissa, tulee toiminnosta toiseen vaihtamisen olla helppoa. Osa Vida-keittiön näppäryyttä ovatkin kätevät säilytysratkaisut, joiden ansiosta se mukautuu elämän rytmiin.

Työvälineet, koulukirjat tai piirrustuspaperit sujahtavat pöydältä saarekkeen laatikkoon, kun on aika kattaa pöytä illallista varten. Jokaiselle perheenjäsenelle voidaan vaikka osoittaa oma hylly tai laatikko – näin tavaroita ei tarvitse kiikuttaa toiseen huoneeseen eikä keittiön pöydälle myöskään kerry kasaa, jossa kaikki on suloisesti sekaisin.

keittiö saareke

keittiö saareke

Vida-keittiössä säilyttäminen on todellakin monipuolista – modulaarisuuden ansiosta säilytystilaa saadaan juuri sinne, missä sitä tarvitaan. Näppärä yksityiskohta on esimerkiksi saarekkeeseen asennettava säilytysmoduuli, jonka sisältöä voi muokata mielensä mukaan. Näin  tavarat, jotka muuten ajelehtisivat pöydällä vailla suuntaa ovat esillä kauniisti ja käytännöllisesti.

Tästä keittiöstä on helppo tehdä oman näköinen, sillä sen elementit yhdistyvät sujuvasti A la Carten muuhun mallistoon. Laatikkomoduulit voidaan esimerkiksi viimeistellä millä tahansa A la Carte -malliston ovimallilla ja hyllymoduulitkin ovat mustan ja tammen lisäksi saatavilla kaikissa malliston vakio- ja trendiväreissä.

Lue myös:

Uusi keittiö mielessä? Poimi parhaat ideat uutuuskeittiöistä

Uusia innovaatioita kotikeittiöön – huippuunsa hiottu toimivuus on arjen luksusta

keittiö saareke

Minkälainen olisi sinun elämääsi sopiva keittiö?

Anna keittiöunelmillesi siivet ja varaa maksuton suunnittelutuokio lähimmässä Keittiömaailmamyymälässä tai verkossa!

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio