Etuovi.com

Oma toimitus

Yhteistyössä:

Tietojenkalastelut ja asuntohuijaukset ovat valitettavasti yleistyneet verkossa, ja Vuokraovi.comikaan ei ole säästynyt huijausyrityksiltä. Lue täältä vinkit siitä, miten tunnistat huijausyrityksen.

For info in English, click here

Ilmoittaja

Osalle Vuokraovi.comin käyttäjistä on lähetetty tunnustenkalasteluviestejä tekstiviestillä Vuokraovi.comin nimissä.

Kiinnittämällä huomiota seuraaviin seikkoihin, voit välttää vaaran:

 1.  Vuokraovi.com ei koskaan lähesty käyttäjiään tekstiviestillä pyytääkseen lisätietoja tai tunnuksia
 2.  Viestissä käytetty kieli on huonoa suomen kieltä Asuntohuijaus - huijausviestiesimerkki
 3.  Viestin linkki ohjautuu sivulle, joka näyttää Vuokraovi.comilta, mutta sivun osoite on jotain muuta kuin Vuokraovi.com. Katso alla olevasta kuvasta punaisella ympyröity url-kenttäHuijaussivusto

 

Jos olet saanut tämänkaltaisen tekstiviestin, aukaissut viestissä olevan linkin ja syöttänyt avautuvaan näkymään tunnuksesi, käy välittömästi muuttamassa salasanasi OmaVuokraovessa . Tarkista, että vuokralla olevien kohteittesi tiedot ovat oikein.

Tarvittaessa voit olla yhteydessä Vuokraovi.comin asiakaspalveluun sähköpostiosoitteella asiakastuki@vuokraovi.com

 

Asunnon vuokralainen

Huijarien tarkoituksena on kaapata vuokra-asuntoa ilmoittavan tunnukset omaan käyttöönsä, jonka jälkeen ilmoituksen tiedot muutetaan ja pyritään huijaamaan kuluttajilta takuuvuokramaksuja ennakkoon.

Kiinnittämällä huomiota seuraaviin seikkoihin, voit välttää vaaran:

 1. Asunnon vuokra on liian alhainen. Jos ilmoitusta lukiessasi ajattelet, että tämän on liian hyvä ollakseen totta, se usein myös on näin. Löydät blogimme Vuokra-asuminen -teeman alta data-analyytikkomme kirjoittamia vertailuja useiden kaupunkien todellisista vuokrahinnoista. Toki kannattaa myös itse vertailla tietoja muihin Vuokraovi.comissa oleviin asuntoihin.
 2. Ilmoittaja haluaa takuuvuokran tai muun maksun ennen kuin pääset näkemään asuntoa. Huijarit osaavat valitettavasti olla varsin luovia ja esittävät vakuuttavia syitä siihen, miksi asuntoa ei pääse näkemään (vuokraaja asuu ulkomailla tms.).  Jotkut luovat uskottavuutta käyttämällä erillistä palvelua maksun siirtämiseen (esim. Airbnb -palvelu) ja luovat kuvan, että palvelun käyttäminen turvaa molemmat osapuolet. Näin ei kuitenkaan ole. Älä koskaan maksa takuuvuokraa tai muuta maksua näkemättä asuntoa ensin!
 3. Yhteydenotto tapahtuu pelkästään sähköpostilla ja viesteissä käytetään englantia tai huonoa suomea.
 4. Yhteydenottoon vastaa joku muu kuin ilmoittaja. Jos ilmoituksen julkaisijana näkyy Pekka Puupää, mutta viesteihisi vastaa englanniksi Paulus Woodhead, niin kyseessä on todennäköisesti jonkinlainen huijausyritys.

 

Huijausyritykset ovat valitettavia, mutta pienellä tarkkaavaisuudella ja maalaisjärjen käytöllä voimme vaikuttaa siihen, että mahdollisimman moni yritys myös jää yritykseksi.


In English

Phishing attempts and different types of scam announcements are more and more common and unfortunately, Vuokraovi.com has also been a target of these attempts. Here are some tips on how to recognize possible phishing attempts and scams.

Landlords with rental announcements

Some Vuokraovi.com users have received phishing messages by SMS, the sender of these messages appears to be Vuokraovi.com

Pay attention to following details to avoid being scammed:

 1. Vuokraovi.com never sends SMS messages to their users for any kind of information
 2. The language in the message is not correct Finnish (see the image above)
 3. The link in the message opens a page that looks like Vuokraovi.com, but the url is wrong (see the image above)

If you have followed a link on SMS and have provided your credentials on the page, please, login to OmaVuokraovi and change your password. Furthermore, check that all the info on your announcements is correct.

If necessary, contact our customer service via email asiakastuki@vuokraovi.com

 

Tenants looking for rental properties

The aim of the phishing attacks described above is to hijack legitimate announcements for fraudulent use by changing some of the details on the ad to make them attractive enough to get money out of prospective tenants.

Pay attention to following details to avoid being scammed:

 1. The rent is too low. If it sounds too good to be true, it usually is. Try and compare the rent with other rental announcements in Vuokraovi.com. Search fo apartments that are in the same neighborhood and are approximately the same size.
 2. The landlord wants you to pay a security deposit before you have seen the apartment. The scammers may offer various reasons why they cannot show you the apartment, but never pay any money if you have not seen what you are renting. Not even if they suggest using some safe third party service, such as Airbnb.
 3. The landlord insists on using email only (no phone) and the messages are in English (although the ad might be in Finnish) or poor Finnish.
 4. The messages are sent by someone other than the original ad publisher. If, for example, the rental announcement is originally published by Pekka Puupää, but you get replies from Paulus Woodhead, there is probably something fishy going on.

 

Be careful and use common sense!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio